Uporabniški avatar
dmatoh
Nov uporabnik

Izbira letnih pnevmatik

Napisal/-a dmatoh Sr jan 24, 2007 10:25 am

Pozdravljeni!

Zanima me, če ima kdo izkušnje (ali pač ve), katera guma je boljša izbira Toyo Proxes T1-R ali [b]Goodyear F1 s3d, va veliost 205/55r16 (Alfa 156). Lani sem imel GY F1, pa ne vem ali letos isto ali Toyo?

hvala za odgovore

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 24, 2007 10:57 am

toyo, spremembe ne škodijo :D ..sploh če so na boljše :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Sr jan 24, 2007 10:59 am

Jaz sem se odloču, da bojo moje naslednje gume B potenza 050a. Dopuščam še možnost turanzi 300. Kolker sem jih imel možnost preiskusit so 1a.

Imam sedaj "smrekco", pa so precej glasne.

L.p.
Slika

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr jan 24, 2007 11:20 am

Toyo T1-R niso glasne ker majo smrekco sam po sredini. Ob straneh pa imajo normalen profil. In je razlika proti T1-S več kot učitna.
Priporočam toyo.

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk Sr jan 24, 2007 12:13 pm

za toyo ne vem.........prej sem mel GY F1, potem pa Michelin pilot pa je razlika ogromna v korist Michelink ;)

mad_M
Nov uporabnik

Napisal/-a mad_M Sr jan 24, 2007 2:21 pm

Kaksna je pa LETNA guma Maloya Futura Primato dim. 195/65 R15 za Škoda Octavio karavan? (avto vozi oče, normalna vožnja)

Po testih sodeč ni slaba, zanima me pa vaše mnenje. Na gumi-direkt jih imajo za 55,40€ (13276,06 SIT), kar je najugodneje kar sem našel te dimenzije.
Je še kaka alternativa?
Naj še počakam na pomlad in spomladanske akcije?

Uporabniški avatar
RS-sport
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a RS-sport Sr jan 24, 2007 2:32 pm

Jest sem imel prej gume GY F1 ;) , sedaj pa imam Pirelli P ZERO NERO :D pa morm rečt da se pozna razlika v korist Pirelliju ;)
RS-sport

Uporabniški avatar
dmatoh
Nov uporabnik

Napisal/-a dmatoh Po jan 29, 2007 12:26 pm

neki odgovorov pa le je!

Jst sm se odloču da bo Toyo, pa bomo vidl, kej velik zaj... itak ne morš, je pa tko al tko baje boljša guma (sam končna hitrost je pr GY boljša), pirelli je tko, če hočš tišino in nekej oprijema super guma, če te pa ne mot mal glasa je pa GY F1 sigurno boljša, pr Touranzi je podobna zgodba! Alfisiti smo ponavad za performance, tko da da ˝let see what Toyo can do!¨

lp

P.s.: za maloyo.. baje dost uredu guma za ta denar, namest nje se da pa nankang kupt, moj bratranc je navdušen.. je pa res da je prej vozu barum!:)

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson Po jan 29, 2007 1:07 pm

Bridgestone Turanza 300
Passat 1.8T ---> BMW 523i

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Izbira letnih pnevmatik

Napisal/-a gecco Ne dec 16, 2007 11:39 pm

Toyo je super guma, tut dlje bo zdržala kot Eaglca, samo me je pa razočarala na mokrem...res slab oprijem. Trenutno imam pa Michelin Pilot Sport in moram rečt da je to še najboljša guma kar sem jo imel.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne dec 16, 2007 11:49 pm

Jst mam Toyo, pa nisem imel pripomb v mokrem :roll: Za spomladi pa kolebam med Pireli P Zero Nero in Bridgestone Potenza RE040. Ima kdo kake izkušnje z Bridgestonkami, ker Pirelijeve sem že imel in so mi boljše od Toyo, pa tud širše pri isti dimenziji.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po dec 17, 2007 12:13 am

dmatoh je napisal/-a:neki odgovorov pa le je!

Jst sm se odloču da bo Toyo, pa bomo vidl, kej velik zaj... itak ne morš, je pa tko al tko baje boljša guma (sam končna hitrost je pr GY boljša), pirelli je tko, če hočš tišino in nekej oprijema super guma, če te pa ne mot mal glasa je pa GY F1 sigurno boljša, pr Touranzi je podobna zgodba! Alfisiti smo ponavad za performance, tko da da ˝let see what Toyo can do!¨

lp

P.s.: za maloyo.. baje dost uredu guma za ta denar, namest nje se da pa nankang kupt, moj bratranc je navdušen.. je pa res da je prej vozu barum!:)

Jaz imam na svoji 156ki zdaj cca pol leta gor gume v isti dimenziji - Federal 595EVO XL (tudi trenutno) in moram reči, da so top v vseh pogojih.
Meni prej zmanjka poguma preden gumi zmanjka gripa. Enostavno limajo, ne vem kako drugače naj opišem, če agresivno štartaš v suhih pogojih ne koplje sploh, zavorna pot je zelo kratka, tudi v mokrem. Tudi bočna stabilnost je izjemna, v ovinkih je super stabilna.
Cena pa je bila niti 300€ pri gume-takoj. ;)

Bil sem zelo skeptičen, kaj je to za ena avstralska firma itd. pa za to ceno ne more biti ok ipd... no preberi komentarje malo po netu, če iščeš high preformance je to TO.
Meni vsekakor ni žal. ;)

Par citatov z neta:

"Federal Corporation officials will display three new tire lines at the SEMA Show in Las Vegas. Displayed will be the 595EVO, the successor of Federals 595. 60 sizes will be marketed in fitments from 14 to-20 inch wheels. The EVO series features “exceptional water dispersion capabilities by utilizing “groove within groove” technology.

The 595RPM series is the company’s first asymmetric ultra-high performance tire aimed at wheel sizes up to 19-inches. This unit will be available during the second half of 2008."

"The 595 Competition Series consists of the 595 Drift, 595EVO for street competition, and the 595RS for sport competition."

http://www.binhindi.com/latest_news.asp?idval=59
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov