Uporabniški avatar
Dery
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana(okolica)

Kje kupiti FEDERAL pnevmatike?

Napisal/-a Dery So jan 26, 2008 3:15 pm

Se pravi, zanima me kdo je v sloveniji zastopnik za Federal, oz. kje bi jih lahko kupil!?
Na gume-direkt sem že pogledal vendar moje dimenzije nimajo, vem pa da ta dimenzija s strani proizvajalca obstaja...

Hvala in Lep pozdrav
Slika

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY So jan 26, 2008 4:47 pm

kontaktiraj gumedirekt pa vpraši če lahk zrihtajo
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So jan 26, 2008 5:55 pm

v cem tocno je pa stos teh gum oz. zakaj hoces lih te?

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky So jan 26, 2008 6:41 pm

http://www.imperl.si/

originalno so iz sevnice, imajo pa salon pred domažalam (tam pred petrolom iz smeri trzina).
SlikaSlika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So jan 26, 2008 7:11 pm

Voith je napisal/-a:v cem tocno je pa stos teh gum oz. zakaj hoces lih te?

So dobro razmerje kvaliteta/cena.. Daleč od slabe gume, so pa zelo ugodne..

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich So jan 26, 2008 7:19 pm

priporočam...res so dobre:)

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo So jan 26, 2008 7:39 pm

me zajebavate? v moji dimenziji pridejo tele gume po njihovem ceniku konkretno dražje kot continental premium contact 2, pa 2 leti star cenik

EDIT: ups, ponesreči sem pogledal falken, federal sploh ni cenika :oops:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So jan 26, 2008 7:46 pm

kok bi bla cena po kosu za 255/17/50?

Uporabniški avatar
Simon123
Nov uporabnik

Napisal/-a Simon123 Ne jan 27, 2008 2:54 am

CupraR je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:v cem tocno je pa stos teh gum oz. zakaj hoces lih te?

So dobro razmerje kvaliteta/cena.. Daleč od slabe gume, so pa zelo ugodne..

Kolk je to zelo ugodno, nimajo nobenih cen na strani. Za dimenzijo 205/55/16

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne jan 27, 2008 10:33 am

SImon123 v tvojem primeru iz gume-direkt:

Federal SS-595 67€
Kumho Ecsta SPT KU 31 67€
Falken ZIEX ZE-912 70€

Po moje se za dimenzijo 205/55/16 ne splača vzet Federala.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Ne jan 27, 2008 11:19 am

jaz imam te gume v dimenziji 205/40/17... pa niso tako dobre kot pravijo...
še posebi ko je mal bol mraz...
Slika

Uporabniški avatar
Simon123
Nov uporabnik

Napisal/-a Simon123 Ne jan 27, 2008 11:49 am

Aha, prej jih na gume direkt sploh nisem opazil. Mam trenutno gor Dunlop SP Sport2000, ki so za moje potrebe čisto solidne, razlika v ceni med federal in dunlop je pa 7€ po komadu. Mislim da bom kar na Dunlop ostal.

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Pe feb 01, 2008 12:01 am

Ti kar na Dunlop ostani...
Sem imel Federal-ke 215/40/17. Ko so gume nove ti narišejo nasmeh na obraz (cena/grip), a ta nasmeh tudi kmalu izgine :?
Prvo leto so nekak OK, naslednje leto so že adijo. Sicer profila dovolj, a poraz na mokrem in srednja žalost na suhi podlagi.
Tudi stene ima kar mehke...
Kaj pa vem, kakor za koga, na mojem avtu jih ne bo več, tko kot nobenih čunga lunga :lol:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe feb 01, 2008 12:16 am

Ne vem zate, kateri model si imel, jaz imam 595 EVO XL in so fenomenalne, za skoraj polovično ceno so boljše od mnogo bolj znane konkurence, treba se je zavedati, da se pogovarjamo o High Performance gumah in ne o nekih savah s3.

Jaz sem sicer svoje dobil na gume takoj in plačal po povzetju.

Morate vedeti, da ima federal ločene gume za drift, track, semi slick in pa slick...hitro kupiš napačne in si razočaran, vam skopiram post s "hišnega" foruma:

S federalkami sem naredil, kaj pa vem 10 ali 12k km? Menjal sem res šele, ko je zapadel sneg v LJ in tudi pri nižjih temperaturah so prekleto boljše od zimakov. So mehke, a zato svinjsko limajo in dajejo zelo dober občutek sigurnosti, predvsem pri zaviranju, maš občutek, da se lahko v sekundi ustaviš, tudi v dežu odlične. Fora pa je, da so tudi pol cenejše od "priznanih" HP gum in ni problem tudi, če se recimo zaradi tega hitreje znucajo. Mislim, da bi vsaj 30-40k km morale zdržati, odvisno seveda od stila vožnje...
In ja (kot sem napisal) je to street-legal competition guma namenjena za track day uporabo. Imajo pa še en model za drift, ene semi-slick in potem še full-on slick gume, ki pa niso za na cesto.

Par citatov z neta:

"The 595 Competition Series consists of the 595 Drift, 595EVO for street competition, and the 595RS for sport competition."

595EVO – Street Competition ( priporočam XL model z ojačano bočno steno, drastično manjši body roll )
Slika
Brand new street competition UHP (ultra high performance) – combining the best performance features of the former ss595 with sophisticated technological advances such as a new 3-D tread design, “groove within a groove” technology, and the latest compound formulated for asphalt road competition. State of the art tire for ultimate driving experience in a true street tire. (ne nabijajo v prazno, je res)

595 drift
- bivše 595SS (@donPicco je imel take na svoji, pa ni bil nekaj zadovoljen, domnevam da, zato ker 156 2,5 ni ravno neka driftmašina :P Na netu sem bral, da jih američani dosti kurijo z burn-outi in naj bi zdržale dosti maltretiranja, so gume namenjene bolj za preseravanje kot za kaj drugega, za na kako RWD 33GTA ;) )
Slika

595RS
– Sport Competition (nebi upal meti za dež)
Slika
New, semi-slick, sport competition 595RS – designed for exceptional traction and grip. Cutting-edge technological advances in design, construction, pattern and compounds. Best performance in its class – a street legal competition tire with the characteristics of a slick.

FZ Combat Series – Limited Production. (odpade, not street-legal)
Slika
FZ-101 is Federal’s all new, exclusive, racing profile, slick tire. Using the latest material and compound, combined with an extremely wide contact area and sidewalls reinforced with steel fillers, the FZ-101 is engineered for nothing but performance, speed, and exceptional cornering. Exclusively produced in limited numbers for professional use only.

Upam, da sem razjasnil kakšno dilemo in razblinil kakšen mit.
Cena še ni enako kvaliteta.
Če pa kupujete gume za drift ste si pa sami krivi dragi moji...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

zasavc_passat
Nov uporabnik

Napisal/-a zasavc_passat Pe feb 01, 2008 1:50 pm

ivanetich je napisal/-a:priporočam...res so dobre:)

Glej ga moj golfič!!!!

Kok ga pogrešam!!!

Lp, B

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Po feb 04, 2008 9:20 am

bass je napisal/-a:Ne vem zate, kateri model si imel, jaz imam 595 EVO XL in so fenomenalne, za skoraj polovično ceno so boljše od mnogo bolj znane konkurence, treba se je zavedati, da se pogovarjamo o High Performance gumah in ne o nekih savah s3.

Upam, da sem razjasnil kakšno dilemo in razblinil kakšen mit.
Cena še ni enako kvaliteta.
Če pa kupujete gume za drift ste si pa sami krivi dragi moji...

Bass, tole kar si napisal je smešno..moje mnenje

Kok km si naredil z Federalkami oz. kok stare so trenutno?
Moje so bile "High Performance" samo eno sezono in pazi, da ne boš še prekleto razočaran nad njimi...seveda odvisno od načina vožnje.

za skoraj polovično ceno so boljše od mnogo bolj znane konkurence :lol:
Res sreča, da ta bolj znana konkurenca sploh še sledi razvoju pnevmatik.

Dobro, da nisem v dilemi, bi me še mogoče prepričal ;)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To feb 05, 2008 8:52 pm

Zate ne vem kateri model si imel, moje so odlične.
Če pa tako drastično zgubljajo kvaliteto po eni sezoni, bom pa pač imel vsako leto nove gume. Še vedno mi je manjše breme, kot enkrat na dve leti menjati 2x dražje gume, razumeš? Si pogledal DOT številko izdelave?
Sicer pa sva s kolegom (ki je takrat imel še prejšnji model CivicTypeR) testirala zadeve, on je imel drugo sezono gor potenze 050, jaz pa skoraj nove federal 595EVO XLin je tudi sam dejal, da so dosti boljše. Mene so potenze na njegovem avtu zelo razočarale, še posebej na bolj gladkem asfaltu. Tako da ne nabijam nekaj v prazno.
Prešaltal pa sem z michelinovih gum (dobil z avtom, se ne spomnim več točno modela, neke asimetrične, pilot exalto ali nekaj takega) in so bile prav tako slabše.

Bomo videli začetek aprila, ko bodo spet gor federalke, do takrat bodo na avtu tudi nove, športne zavorne ploščice in pa boljši diski...tako da nek sunday driver nisem, če na to sumiš. :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To feb 05, 2008 11:16 pm

bass je napisal/-a:Bomo videli začetek aprila, ko bodo spet gor federalke, do takrat bodo na avtu tudi nove, športne zavorne ploščice in pa boljši diski..

Imel sem popolnoma nove gume, ne starih zalog...
Pričakujemo, da nam septembra poročaš o vtisih skozi celo sezono... :D
Mogoče sem pa jaz preveč kritičen :lol:

bass je napisal/-a:.tako da nek sunday driver nisem, če na to sumiš. :lol:

To nisem jaz namigoval ;)
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov