Jerry20 je napisal/-a:zaj pa moj problem, do zdaj sn rolo Dunlop sp 01 195/50R15, zaj bi pa nabavo sp 9000, isto dunlop samo da je 195/50ZR15... lahko kdo pove kaka je razlikad me R in ZR oznakona netu ne najdem, razlage pa sn že take slišo, da kuj glava peče :P
EX-B je napisal/-a:Jerry20 je napisal/-a:zaj pa moj problem, do zdaj sn rolo Dunlop sp 01 195/50R15, zaj bi pa nabavo sp 9000, isto dunlop samo da je 195/50ZR15... lahko kdo pove kaka je razlikad me R in ZR oznakona netu ne najdem, razlage pa sn že take slišo, da kuj glava peče :P
SP9000 je stara guma. Cudno da jo se delajo, nespremenjeno ze vec kot 5 let ali vecMislim da je boljse, da kupis kaj novejsega.
Kar se tice oznake: R15 je pac velikost feltne, 15 colska feltna. Z (ali druge crke, ce smo ze pri tem), pa so hitrostni index. Z pomeni recimo hitrostni index za vec kot 240km/h. Zakaj je Z pred R, ne ve nihce, tako so pac zaceli oznacevat.. Ostali hitrostni indexi so ponavadi za celotno oznako dimenzije, ta je pa vkljucno z velikostjo.. Tako pac je
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov