Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

FIRENZA st 08 205-40-17

Napisal/-a boklavdi To mar 04, 2008 5:48 pm

Živijo,
sem se zapalil za te gume in se mi zdi, da znajo biti kar ok,...morda malo boljši čungalunga.
http://www.sumotire.com/passenger.htm

http://www.sumotire.com/pdf/pcr.pdf

lpB

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

Napisal/-a boklavdi Po mar 10, 2008 8:47 pm

Živijo,
omenjeno gumo FIRENZA ST 08 Sumo Tyres sem danes namontiral na svojo Xsaro.
Za prve kilometre moram reči, da je izredno tiha, oprijem super,...cena ugodna (205/40/17 - 59€/kosu).
Sicer sem bolj voznik, ki ne testiram meja zmogljivosti oprijema v ovinkih in sem mnenja, da glave ne zastavljam na kocko. Moram pa vseeno reči, da v nalivu, kakršnega sem na poti domov doživel, občutek ni bil slab.

Tule je nekaj komentarjev, če koga zanima:
http://www.1010tires.com/TireReviews/Fa ... views.html

Po mojem, ne more zaostajati prav veliko za Falkenco 452.

lpB

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

Napisal/-a boklavdi Po mar 10, 2008 9:29 pm

Tole pišejo npr.:
Brwrfan "04 Mazda RX8 - 245/35/19 - I just got new rims and added the ST115. I've gotta say I've had a lot of tires in my life but these are the quietest and most comfortable and not the most expensive either. I had Potenzas on there wich were like 250.00 a pop and the ST115 were only 153.00 a pop so if you want a good looking and feeling tire without spending a load of dough then the ST115 is your choice." Dry Wet Snow Handling Comfort Noise Treadwear
5 4 5 5 5 N/A

"2002 Nissan 200sx Silvia s15 - 225/40R18 (f) 255/35R18 (r) - I recently did a track day at Wakefield Park (NSW Australia). These tyres held up brilliantly and offered much more grip than i had expected from a road tyre in track conditions. The tyres did not go 'off' like other passenger tyres under relatively extreme conditions. After 10 laps i suffered a little more understeer, but i expected that. The tyres are very quiet for their performance, and hardly squeal when losing traction. I don't really rate them much in the wet though... I find them a bit dangerous, and my car understeers heaps! Would i get them again? -- definitely. Highly recommended. (Much better than Goodyear Eagle F1 GSD-3s which I was running previoulsy)."

lpB

Ps.: pa da ne bo kdo mislil,da sva s prodajalcem kolega ali kaj podobnega. Čudi me le in predvsem, da je nihče tule ne omenja glede na njenih lastnosti in prednosti, sploh glede na ceno;

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

Napisal/-a boklavdi Če mar 20, 2008 4:23 pm

Izkušnja po dveh tednih in 800 kilometrih, kolikor imam to gumo gor.
Priporočam, sploh glede na ceno.
Tisti pa, ki testirate oprijeme čez ovinke, si sicer prag zdrsa lahko pomaknete za kakšen kilometer/h višje z gumami ranga 120€+,...če vam je to poanta. Jaz te vrste testiranj ne izvajam.

Za primer,...prej sem imel npr. Vredestein HI-Trac in po dveh letih, ko sem zapeljal čez lužo, sem moral kar popšteno prijeti za volan,...
z novo gumo Firenza z dvema sredinskim kanaloma,...luže skorajda ne čutim.

Mi je pa zanimivo, da se na tole temo nihče ne oglaša, kot da bi govoril o eksotičnih sadežih, ne pa o zanimivi znamki, ki se v evropi šele pojavlja. Vsi samo Toyo gor Toyo dol,...saj ne da je slaba,...ampak (pač ne razumem).

lpB

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če mar 20, 2008 7:34 pm

jaz osebno toyo-ta nikoli več (drugo sezono ratala jajčasta-pravilno skladiščena).Danes sem kupil Kormoran gamma b2 in me boli kita ker sem z zimsko bil ful zadovoljen sem sedaj kupil še letno pa da vidmo.Je pa bla 46€/kom 195/55/15,drugače pa se kolega zanima za tole Firenzo in se je neki zanimal pri zastopniku kjer so mu razložili da je to opuščeni Falkenov model ki se dela na kitajskem.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Če mar 20, 2008 8:01 pm

Nisem vedel, da lahko reklamirate vrsto gum obenem pa še pišete zraven cene, kajti ko sem jaz napisal, da prodam ali menjam, mi je en pizdun takoj zbrisal temo, brez opomina ali obrazložitve zakaj in kaj sem narobe napisal.
Zato ker je bilo grdo za videt????????????????????????????????????????? :evil:

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če mar 20, 2008 8:28 pm

Sam se tudi čedalje bolj nagibam nakupu Firenze. Že nekaj dni brskam po cenovno ugodni gumi in kar se tiče profila in cene mi je OK. Mogoče je čungalunga, ker pri teh novih proizvajalcih nikoli ne veš ali upoštevajo vsa navodila za doseganje kvalitete ki jo je predpisala matična firma ali pa si za malo denarja lahko prav prijetno presenečen. Prebral sem kar nekaj člankov na spletu in če so izsledki napisani glede na testirano je to dobra guma. Firenza je nekdanji Falkenov model ki je bil naprodaj za ameriški in japonski trg, zdaj jo pa izdeluje Sumo tyre na kitajskem. Če bom našel linke jih prilepim. Bi bile pa še vse info iz prve roke dobrodošle.

lp

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če mar 20, 2008 8:53 pm

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

Napisal/-a boklavdi Če mar 20, 2008 9:40 pm

Jaz bi ponovno dodal naslednje review-je:
http://www.1010tires.com/TireReviews/Fa ... views.html

Za ameriški trg se prodaja (ali se je prodajala) pod imenom Azenis ST15 (naj me kdo popravi, če se motim).

lpB

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Ne apr 20, 2008 2:23 pm

Kaj novega pri gumah, lastnosti še vedno enake, kakšen novi lastnik Firenze?
RiDe hArD

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne apr 20, 2008 10:08 pm

En teden 225/45/17 za ta denar prijetno presenečen. Nisem dirkač ampak kolikor oprijema rabim ga ta guma sigurno ima, ker se je prag hitrosti malo dvignil v ovinkih. Na mokrem sem še malo previdnejši v ovinkih, zaviranje na polno pri cca 70km/h na mokrem mi pa ABS sploh ni vklopilo. Avto je samo lepo počepnil. Z zimskimi , ki sem jih dal dol je bila druga pesem. Vsako močnejše zaviranje pa je že pokalo.

Prvi vtisi...odlična guma za to ceno.
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost