slatncan je napisal/-a:mam te gume in sm dokaj zadovoln, po suhem res limlejo fajn, po mokerm pa pač se morš malo pazit ka delaš...js sm jih kupo lan, in mi je tut robove fajn pobralo v parih mescih...tak da jih ne kupim več
lp, bord
gepl83 je napisal/-a:Nikar ne kupuj teh gum, še posebi če si dost na cesti. Gume so po sugem zelo solidne, medtem ko na mokrem pogreb. Rajši razkiraj mal več denarja, ker nikol ne veš, kdaj bo treba nahitro ustavit. Je pa res da so boljše od nekaterih drugih nizkocenovnih pnevmatik. Razmisli.
goofy_kos je napisal/-a:Zanima me kaksne so kaj gume nankag in sicer bi imel dimenzijo 225/45/17 kako so kaj primerljive z goodyear eagle f1 istih dimmenzij
monster_d je napisal/-a:Ja najboljse da usi kupujemo good year, pirelli, falken, continental itd... Podjetja ki izdelujejo cenejse gume pa najboljse da se naj zaprejo.
Ne met fint, nismo usi zato na cesti da bomo divjali in nimamo usi na pretek denarja da bomo usako leto dali ven 500eurov al pa se vec. Keri pa ma pa naj da mu ni noben faus.
Ne pa najedat nekomu ki zeli kupiti gume cenejsega ranga.
Ce pa zelis da pubec vozi good year gume pa mu daj po gumi 50eurov poleg.
Razlog za izlet s ceste oz ovinka ni po vecini poceni kriva guma ampak neprilagojena hitrost, tudi zaviranje z cenejso gumo je cisto vredu ce je varnostna razdalja.
splash je napisal/-a:morda eni mislijo, da so pa zato ker jih je Courage imel na svojem A4, so pa ne vem
Kael je napisal/-a:monster_d je napisal/-a:Ja najboljse da usi kupujemo good year, pirelli, falken, continental itd... Podjetja ki izdelujejo cenejse gume pa najboljse da se naj zaprejo.
Ne met fint, nismo usi zato na cesti da bomo divjali in nimamo usi na pretek denarja da bomo usako leto dali ven 500eurov al pa se vec. Keri pa ma pa naj da mu ni noben faus.
Ne pa najedat nekomu ki zeli kupiti gume cenejsega ranga.
Ce pa zelis da pubec vozi good year gume pa mu daj po gumi 50eurov poleg.
Razlog za izlet s ceste oz ovinka ni po vecini poceni kriva guma ampak neprilagojena hitrost, tudi zaviranje z cenejso gumo je cisto vredu ce je varnostna razdalja.
Dejansko nebi bilo nobene škode, če se spravijo taka podjetja, ki izdelujejo take čunga lunga gume iz trga, ker ne naredijo ničesar dobrega za voznike, razen da prodajajo zaenkurac pnevmatike (ob predpostavki, da bi cene preostalih gum ostale enake). S tem ko kupiš avto se pač moraš sprijazniti tudi z nekaterimi dejstvi, medkaterimi je tudi to, da se na zavorah in bremzah naprimer ne špara, lahko varčuješ drugje, a pri gumah ne. Mi doma smo precej varčna družina, denarja ni bilo nikoli preveč, prej premalo, vendar pa na svoj avto ne dam zaenkurac gum, morajo biti ene izmed znamk katere si naštel. Tudi s trenutnimi gumami nisem zadovoljen, zato bodo v prihodnji sezoni verjetno druge.
Tisto o tvojih vzrokih za neprilagojeno hitrost in izletu s ceste, prehitremu trčenju in še čem, si pa povedal enako, kot debilni policaji za vsak vzrok prometne nesreče - neprilagojena hitrost. Seveda, za njih je tudi če se 5 peleš, neprilagojena hitrost, če njih tako ustreza.
Moj post ni bilo nobeno najedanje, ampak dobronameren nasvet, da se pri gumah ne špara in nič drugega. In dobre gume se ne kupujejo nujno zaradi tega, ker moreš bit norec na cesti, ampak zato, da takrat ko gume res potrebuješ, lahko nanje računaš. Na cesti je toliko idiotov, nesposobnežev, bedakov da moraš na vsakih 1000 km sigurno vsaj dvakrat na vso silo zavirat, rešit kakšnega b***** ki ti vškarje prehiteva, ali pa naletiš na presenečenje, ko ti b****, z lufta zavije s ceste in bum po bremzi. Sam sem že sprobal razliko med dobrimi in slabimi gumami (zimske gume sava vs zimske gume od priznane znamke) pa so bile slabše gume na boljšem avtu z vso možno elektroniko, avto pa nevozen po snegu, dobesedno.
Prav tako ne vidim, zakaj bi nekomu plačeval za gume - če ima za 17" platišča, ki na večini avtomobilov niso serijska oprema, potem bi lahko imel tudi za ustrezne pnevmatike. Ampak nažalost smo slovenci gnil in zafuran narod, kjer je vedno pomembna samo znamka s vidika kaj se vidi in da zapravljamo denar za bedarije, pri tistim kar je pa pomembno pa šparamo. In zato imamo potem na cestah polno bedakov ki v ob najmanjšem dežeku pelejo 65 do 70 pr 90 omejitvi, ko je cesta prevozna s 100 brez da bi te kaj nosilo po cesti (po ravnem seveda, kjer absolutno lahko letiš s ceste) in avtomobilov s napol delujočimi zavorami in še bi lahko našteval. Saj podobno ravnajo zafurani slovenci še marsikje... da bom o kolegih, kateri so kupl BMWja 5 in najcenejši otroški sedež ki še dosega status da je za v prodajo. Stransko trčenje: starša nepoškodvana, tamal pa se je lepo napalil... če bi imel sedež s ustrezno uporo za vrat in vse točke trčenj, so jima povedali zdravniki, bi jo odnesel mnogo mnogo ceneje... a saj važno je, da so 17" platišča, gor pa dam radirko pa je ane... pa še 50€ mu naj nakažem.... seveda. Ko bo b**** (ni mišljen avtor teme, ampak nasplošno) priletel v moj avto z neizpravnimi gumami, pa se bo komu kaj zgodilo od mojih, se bo potem kaj hitro tudi njemu.
Ljudje božji, a tako malo cenite svoje življenje? Na cesto sodite kolikortolikor naspani, ne pod vplivom kakršnihkoli substanc, vozit je treba tako da predvidevate, se koncetrirate na vožnjo in imate ob sebi izpraven avto, na katerega sodijo poleti gume s vsaj 4mm profila (vožnja do dežu) in pozimi z vsaj 5mm profila ki so na testu spodobno ocenjene ter povsem delujoč zavorni sistem.
goofy_kos je napisal/-a:Zanima me kaksne so kaj gume nankag in sicer bi imel dimenzijo 225/45/17 kako so kaj primerljive z goodyear eagle f1 istih dimmenzij
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov