Gost

bridgestone & lassa

Napisal/-a Gost Po avg 04, 2008 9:53 pm

lp

zanima me ce mi lahko kdo razlozi kaksna je razika med tema dvema gumam in sicer lassa impetus pa ena od bridgestona.
zanima me zato ker sta gumi identicni. a je kasna razlika v materialu al je lassa prav za dolocen trg????

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec Po avg 04, 2008 10:00 pm

Lassa se mi zdi da je turškega porekla. Neke vrste kopija bridgestone. Če je na oko ista, še ne pomeni da se enako obnese. Če imaš denar za bridgestone, raje vzami bridgestone. Pa tut lassa ajd ajd, ni tako zelo zanič spet ne.
L.P.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po avg 04, 2008 10:10 pm

suhokranjec je napisal/-a:Lassa se mi zdi da je turškega porekla. Neke vrste kopija bridgestone. Če je na oko ista, še ne pomeni da se enako obnese. Če imaš denar za bridgestone, raje vzami bridgestone. Pa tut lassa ajd ajd, ni tako zelo zanič spet ne.

... Kot Firestone v UK. - (bridgestone) Turškega porekla - Bridgestone je Japonska guma z Firestone je prišla prvič na Evropski trg ... sedaj nadaljuje z Lassa ... ni slaba guma vseeno pa spet ne more bit prav ista kot Bridgestone, če je toliko cenejša ... odvisno je od tega - kaj kam daš ... ker - eni avti rabijo gumo kot kruh, za bit kolikor toliko varni na cesti - če pa je novejši avtomobil kvalitetne izdelave - in si nasploh umirjen voznik - pol mislim, da ne boš sploh opazil neke razlike :) ja mogoče ti bo celo naredila nekaj več kilometrov :D ... L.p. M.
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Po avg 04, 2008 11:02 pm

Sem mel v dimenziji 185/65R14.Za moj način vožnje so bile zelo dobre (po 3 letih so postale pretrde in sem jih zamenjal).Sedaj mam pa SAVO (185/60R14) pa tudi nimam pripomb (glede na razmerje cena/perfomanse). Če misliš vozit "normalno" in ne nekaj dirkat in če bodo gume na kakšnem manjšem avtomobilu,so LASSA čisto dobre gume.Pa da ne bo kdo mislil,da so LASSA gume kaj cenejše od Bridgestone.Še dražje so:
185/60R14 H Bridgestone Turanza ER-300: 50€ (vulkanizer)
185/60R14 H Lassa Impetus 2: 61,78 € (uradni zastopnik)
:lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To avg 05, 2008 7:44 am

Te gume so še par let nazaj veljale tudi v Turčiji za čisti poden. Trde, neudobne in strašno drseče v dežju. A se je zadeva izboljšale odkar jih je kupil Bridgestone ne bi vedel ampak po moje je veliko boljša odločitev, če izbereš original Bridgestonke.

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo To avg 05, 2008 7:02 pm

Tudi nove Toyote Auris pridejo iz Turčije z Bridgestone Turanza Made in Turkey.

gos
Nov uporabnik

Kraj: Honda CR-V

Napisal/-a gos To avg 05, 2008 8:26 pm

Jaz uporabljam Lasso Competus 4x4 in se gume precej bolje obnašajo tako na suhem kot na mokrem in seveda v snegu, kot predhodne Bridgestone Dueler.

Lassa gume prihajajo iz istega obrata kot Bridgestone gume.Tako mi je povedal moj vulkanizer, ki je bil na obisku v firmi v Turčiji in mi je Lasso tudi priporočil.
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov