nov510
Nov uporabnik

Spor zaradi pnevmatik

Napisal/-a nov510 Po maj 04, 2009 4:11 pm

Pozdravljeni!
Začetek januarja sem kupil avto ki je imel že gor montirane zimske gume zravn pa sem dobil še letne gume. Vse lepo in prav dokler nisem zamenjal gum na letne. Od takrat mi trese volan na čase kr zelo ni važno ali vozm 110 - 170 in v avtu se pojavlja čudn zvok, kot bi base prižgal.
Šel sem nazaj in mi je šenkrat pri avtomehaniku naredil optiko vse ok, zato sem šel nazaj kjer sm kupil avto, tam so mi tudi oni naredil SPET optiki in sem jo SPET plačal in nič ni bolje. Predlagali so mi da naj kupim nove gumi in po majhnem sporu so mi punudili gume po nabavni ceni!
Ali je ne morm nič? Dobim nove gume, in zdaj jih lahko ubistvu vržem stran ter grem kupiti nove??!!
In pol smo se šenkrat kregal nakar so oni kontaktirali proizvajalca al zastopnika pa da nj jim pošlem slike gum.
Gume pa so kr ene Continental Czech...
kaj bi vi storili?

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec Po maj 04, 2009 4:19 pm

Centriral bi gume namontirane na platišče. ;)
L.P.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Po maj 04, 2009 4:21 pm

Oni lahko zdaj recejo, da si jih slabo skladisco ;)
Slika

nov510
Nov uporabnik

Napisal/-a nov510 Po maj 04, 2009 4:51 pm

ja sj so, sam sm jih mel jz sam 3 mesce... drugič pa so doma še štirje avtomobili in za vsakega mamo posebj gume, to pomeni če bi jih narobe skladiščil be se vsak let morale za vsak avto kupiti nove gume, ker so vse enako skladiščene logično ali ne

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po maj 04, 2009 4:53 pm

ene gume se po parih kilometrih "ulezejo" in jih je potrebno centrirat na novo.
pojdi do najblizjega vulkanizerja pa nj jh da gor na centrirko da vids a so se razcentrirale
Ni vse res kar napišem

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po maj 04, 2009 5:25 pm

sorry ampak ne vem ali si pol pismen ali te tipkovnica zajebava ali si tok živčen ali je kak drug faktor krivec za zelo nerazločno pisanje??Ne vemo niti ali je avto nov ali rabljen,ali si dobil nove ali rabljene gume ter koliko le teh??Ponavadi če gume bobnijo je nekaj narobe z njimi,še bolj narobe pa je z tistimi ki so ti 2 X delali optiko zaradi tresenja gum!!Če gume tresejo se jih centrira,če so to nove gume in še vedno tresejo se jih reklamira,če pa je to rabljen avto pa lahko da napaka izhaja kje iz podvozja in se na zimskih gumah bobnenje ni slišalo ,ker so mehkejše...

nov510
Nov uporabnik

Napisal/-a nov510 Po maj 04, 2009 5:44 pm

Nekateri smo za praznike nonstop delali tko da ni tipkovnica kriva ampak to da sm čisto neprespan in ja tud živčen, avto je čist čist nov in gume pravtako! Vsak dan naredim minimalno 150km (zarad službe) in me ob živce spravla vseskup. Pričakuješ če kupiš NOV AVTO DA BO VSE DELALO TAKO KOT MORA!!!!! Ne pa da mi pul uni rečejo da nj nove gume stran vržem pa nj nove kupm, kukr da mam res preveč dnarja!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po maj 04, 2009 6:04 pm

In gume so bile poplnoma nove z nalepkami in še nezdrajsanimi črtami po profilu??Če je tako potem imajo eno leto garancije,ob nakupu vozila pa si tudi najbrž dobil kake papirje za gume ali ne??Če si zraven avta dobil slučajno gume ki so bile že kdaj montirane (mogoče kao original prav na tvojem avtu) si pa naredil napako da si jih sploh vzel,ker za moje pojme ne zgleda da pri nakupu novega avta dobiš rabljene gume zraven (pa čeprav samo iz kamiona v salon in odmontirane zaradi obdobja v katerem so bile obvezne zimske gume ter zaradi tega montirane zimske).V glavnem avto je v garanciji in optike sploh ne bi smel plačat prav tako pa bi oni morali tebi priznati druge gume in se oni naprej z starimi ukvarjat (slike pa to) če pa ne potem pa inšpekcija in cajtngi,televizija...in hitro poustijo sploh če imajo kao nek renome.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po maj 04, 2009 6:05 pm

Pa ne razburjaj se ker sem se ti že na začetku opravičil,ker mi je bilo res nekaj stvari nejasnih.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po maj 04, 2009 6:47 pm

kaj za vraga si delal optiko, če je avto nov in z zimskimi gumami ter vožnja le s temi je bila o.k. (brez tresljajev)

po moje ena guma(ali dve) j... stvar; enostavno ni okrogla_je jajčasta in čeprav centrirka kaže 00 ona na cesti trese........ko je na centrirki se vidi da gre "gor/dol" se ne vrti lepo....in to je to

nov510
Nov uporabnik

Napisal/-a nov510 Po maj 04, 2009 8:17 pm

Pomoje bo najbolša rešitev res da pokličem kakšno inšpekcijo, itak je že znano da pri asp nategujejo po veliko in široko. sm iskal če sm dobu zravn tud kakšne papirje, pa jih ni, ja garancijo imam, nimam pa nikjer napisanih kakršnih koli pogojev... na kva velja! aja pa tud tuki so me zajebal, garancija je 5 let, ampak čez en mesec dobim pošto s kartico, na kateri piše da je garancija veljavna 5 let OZIRAOMA 80.000km, po pa če zračunam kolk kilometrov jz na dan nardim... bo garancija veljala tm ene 2 leti.
nimam besed

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll To maj 05, 2009 5:31 am

daj se obrni lepo k prodajalcu avtomobila pa mu lepo pojasniš zakaj se gre in ti mora rešiti ta problem.verjetno so gume "zaležane"ker če stoji nekaj časa avto na istem mestu je to to ;)

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To maj 05, 2009 9:02 am

S tabo je nekaj narobe :roll: Jaz na novem avtu niti slučajno ne bi delal optike oziroma je plačal. Prodajalec bi ga dobil nazaj na servis, če traja več kot en šiht, z zahtevo za nadomestni avto. Saj si novega plačal, ne takega, da ga moraš takoj popravljat madona...

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 To maj 05, 2009 11:31 am

A pa na računu so napisane gume?
Ker mi smo zraven avta dobili (smo se tako dogovorili) letne gume in strešni prtljažnik, pa je to vse na računu pisalo.

nov510
Nov uporabnik

Napisal/-a nov510 To maj 05, 2009 11:35 am

sj je servis pa prodajalna v isti hiši, sm se menil na servisu pa ni pomagalo, sm se menu z prodajalcem nič, potem pa še z šefom, sam je reku da lahko probamo z reklamacijo gum pri proizvajalcu, zato sm pa tud pol mogu slikat gume, da jih pošlejo proizvajalcu...
garancija pa naj bi veljala na določene dele avtomobila ne pa na to, če ga serviser pregleda, jz morm serviserjev čas plačat... ko sem prevozil 3.000km sem ga mogu pelat na menjavo olja, nakar sem plačal 80€ za to menjavo zravn so pa še eno tesnilo zamenjal! zj mam pa servis kmal, pa bo spet zih ene 100-200€ za plačat

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če maj 07, 2009 11:34 am

Ko si kupil avto, so ti verjetno zaračunali pripravo vozila. To med drugim pomeni čiščenje, pregled, dolivanje tekočin itd. Vsaj pri meni je bilo tako.

Pa še to - zakaj pa si po 3.000 km moral menjat olje?

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Če maj 07, 2009 2:48 pm

dask je napisal/-a:Pa še to - zakaj pa si po 3.000 km moral menjat olje?

Tak bi se naj delalo pri novem avtu ;) Nekje med 3 in 6k km...
Slika

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden Če maj 07, 2009 4:16 pm

MatejW je napisal/-a:
dask je napisal/-a:Pa še to - zakaj pa si po 3.000 km moral menjat olje?

Tak bi se naj delalo pri novem avtu ;) Nekje med 3 in 6k km...

To je največji nateg,takoj za cerkvo! :lol:

bstefan8
Nov uporabnik

Napisal/-a bstefan8 To maj 19, 2009 10:32 am

gume po mojem niso jajčaste ker bi potem tresle že pri majhni hitrosti (30-60 na uro). če bi bile slabo skladiščene bi spet tresle in ne spuščale zvoka,tko da res ne vem kaj nardit ker mam izkušnje z gumami,to da so pa češke pa sploh nima nobene veze.
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov