Zadnji teden sem na avtu opazil tuleč zvok. Sprva sem sumil na kak ležaj, ampak mi je bilo čudno, ker je bil zvok konstanten, vožnja v ovinek ni nič vplivala na to.
Danes sem se oglasil k mehaniku, se je peljal pa reče nekam čudno je to, ker je konstanten zvok. Potem pa gre gledat gume in zadnja desna guma ima na bočnicah tak stopničast profil. Ko greš z roko okrog gume se prav zatika in čuti robove. Pri ostalih treh pa tega ni.
Gume so pa Continental EcoContact 3; 165-70-13; leto izdelave: januar 2007. Tretjo sezono jih imam. Kupil pa na Gume-direkt. Profila imajo pa okrog 5,5mm.
Zanima me kako je to mogoče, da se to pojavi na eni gumi? Je to napaka v sami gumi? Ostale so vredu, napumpane so vredu, ni mi jasno kaj je s to gumo.
Vem, da ko sem kupil avto so bile gor ene stare zimske Dunlop gume (na eni osi) in so bile obe žagaste in je avto zaradi tega prav poskakoval pri hitrosti nad 120km/h. So bile obe iste, tu pa zdaj samo ena.

Pa tudi na splošno so me zdaj te gume malo razočarale. Na mokri cesti ni več oprijema, kot bi moral bit, če malo bolj na ostro zavijem začne kar prvi del ven vlečt