406 je napisal/-a:zanima me
1.če je res da ni dobro doma premontirat platišča? malo me je začudilo ko sem to slišal..kaj to vulkanizer naredi bolje? oz je res potrebno peljat vulkanizerju
2.je res priporočeno vsako leto centrirat platišča.zakaj če le res treba?
3.če je na platišču "veliko" utezi,kaj to pomeni...do koliko je nekako dobro...
hvala
lp
Maximus je napisal/-a:406 je napisal/-a:zanima me
1.če je res da ni dobro doma premontirat platišča? malo me je začudilo ko sem to slišal..kaj to vulkanizer naredi bolje? oz je res potrebno peljat vulkanizerju
2.je res priporočeno vsako leto centrirat platišča.zakaj če le res treba?
3.če je na platišču "veliko" utezi,kaj to pomeni...do koliko je nekako dobro...
hvala
lp
1. Če ne znaš, pusti in pejd k vulkanizerju ( vsak, ki ima izpit, bi to moral znat narediti, če ne vsaj pri menjavi preluknjane gume ). Je pa fajn, če imaš lita platišča, da imaš moment ključ, ni pa mus... Js si že 15 let sam premontiram platišča in s tem pršparam kak dinar, se mal razgibam, si medtem ogledam gume in felne, šraufe mal podmažem,...pa nimam moment ključa, le roko morš met, da ne zategneš tumač ali premalo...Po nekaj 100 prevoženih km, samo še preverim.
2. Priporočljivo je, ni pa mus, če ti nič ne trese... ( vulkanizerji radi kaj zaslužijo...)
3. Pomeni, da je težja, kot tista z manj utežmiČe jih je res veeeliko, potem je felna že dala nekaj skozi ( ali pa tudi guma )...., drgač pa tudi na čisto nova platišča (predvsem zaradi gum ) grejo uteži...
Maximus je napisal/-a:3. Pomeni, da je težja, kot tista z manj utežmiČe jih je res veeeliko, potem je felna že dala nekaj skozi ( ali pa tudi guma )...., drgač pa tudi na čisto nova platišča (predvsem zaradi gum ) grejo uteži...
406 je napisal/-a:Maximus je napisal/-a:3. Pomeni, da je težja, kot tista z manj utežmiČe jih je res veeeliko, potem je felna že dala nekaj skozi ( ali pa tudi guma )...., drgač pa tudi na čisto nova platišča (predvsem zaradi gum ) grejo uteži...
ker sem bral na forumu da je tudi odvisno kako dobro ti da vulkanizer gumo gor..je to res.meni je cudno..
imam pa dvakrat po 60g in dvakrat po 30g..je to sprejemljivo?
ali so te vijaki se uredu,glede na navoj..stari so že
http://www.shrani.si/f/2h/Rb/2MxTAnwU/pict0209.jpg
Zodd je napisal/-a:sam menjam platišča letne/zimske gume na svojem in avtom od staršev že 10 let. lahko zatrdim da delo opravim bolje kot vulkanizer ko ima gužvo, vedno dodobra očistim feltno in tisti konec pri avut na katerega se privije feltna. tako da ni nobene rje ali ostale navlake tam ko se da druga feltna gor. v 10 letih mi ni nikoli treslo avta, gume dam centrirati samo takrat ko so stare iztrošene in jih grem zamenjat z novimi.
vedno zategujem po občutku, križno seveda. vulkanizerji mastno služujo, v zadnje ko sem jih gledal je staro feltno uzel dol in dal drugo gor ne da bi prej karkoli očistil stičišča in glede na to da je druga fetlna na mestu ko pride na avto nekoliko večja, se pravi da je spodaj cel kup rje in smeti in pol se folk čudi zakaj jim avto trese.
romanll je napisal/-a:Zodd je napisal/-a:sam menjam platišča letne/zimske gume na svojem in avtom od staršev že 10 let. lahko zatrdim da delo opravim bolje kot vulkanizer ko ima gužvo, vedno dodobra očistim feltno in tisti konec pri avut na katerega se privije feltna. tako da ni nobene rje ali ostale navlake tam ko se da druga feltna gor. v 10 letih mi ni nikoli treslo avta, gume dam centrirati samo takrat ko so stare iztrošene in jih grem zamenjat z novimi.
vedno zategujem po občutku, križno seveda. vulkanizerji mastno služujo, v zadnje ko sem jih gledal je staro feltno uzel dol in dal drugo gor ne da bi prej karkoli očistil stičišča in glede na to da je druga fetlna na mestu ko pride na avto nekoliko večja, se pravi da je spodaj cel kup rje in smeti in pol se folk čudi zakaj jim avto trese.
en kup velikih praznih besed
Zodd je napisal/-a::lol:ne vem kdaj sem nazadnje videl vulkanizerja še posebaj jeseni ko so vrste zelo dolge in vsi hitijo kot norci da bi TEMELJITO očistil stišiča
![]()
glede na to da si vulkanizer in menjaš ljudem gume, mene ne boš prepričal da bi ti plačeval za nekaj kar lahko naredim sam doma isto dobro, če pa na vsakem avtu očistiš vse potem maš pa jeseni vrste dolge nekaj kilometrov
jah vidim da si se razjezil kar pomeni samo eno![]()
no sicer pa prebral sm zadnje 3 strani tvojih objav in vidim da si redno v konfliktu z uporabniki kar vsi vemo kaj pomeni
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost