kristjan11
Nov uporabnik

Letne NEXEN. Prosim za mnenje!

Napisal/-a kristjan11 Če apr 22, 2010 8:02 pm

Nameravam kupiti NEXEN gume,rabljene eno sezono po zelo ugodni ceni,sedaj pa me zanima kaksno mnenje imate vi o tej gumi.HVALA,lp!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če apr 22, 2010 8:09 pm

Ti pa sebe nimaš preveč rad a ne?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če apr 22, 2010 8:23 pm

Niso niti tako slabo ocenili gume, nekaj povprečnega.

http://www.tyretest.com/pkw_sommerreife ... index.html

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če apr 22, 2010 8:23 pm

speedfreak je napisal/-a:Ti pa sebe nimaš preveč rad a ne?

off: Zanimivo kako hitro se vprasanje lahko vrne nazaj... se imas ti?
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=76558

on: @kristjan11:
Ze nove niso kaj prida (povedano od prodajalcev, ki so jih trzili). Eno leto stare pa si odgovori sam.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Če apr 22, 2010 8:51 pm

negovori neumnosti ce nepoznas gume. Oni delajo po licenci Dunlopa in jim tudi za to placujejo vse, da lahko njihov matrjale uporabljajo in pa tehnologijo.
Tako, da to je Dunlop guma samo z drugim imenom
Slika

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Če apr 22, 2010 9:12 pm

Ne vem, očitnost ste to samo na vrhniškem koncu prepričani, da so to oh in sploh gume (tudi uvoznik je s tam nekje kajne?). Dokler ni nekih zanesljivih testov, ki bi gumo ocenili kot primerno pomoje ni za na avto dajat.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Če apr 22, 2010 9:33 pm

nevem niti me nezanima kdo je uvoznik za gume! zarad mene ce je iz tunguzije.

jst sm tudi bil iz zacetka skepticn, ker nisem poznal gume.
sam pol so mi strokovnaki razlozil kaj in kako je s to gumo.
Jaz imam trenutno 2 na moji a6ki in se peljejo odlicno po suhem kot tudi v mokrem. Za vsako dnevno voznjo so vec kot odlicne.

in kot sem rekel guma je dunlop samo pod drugo trzno oznako. Ce se zbrise dol oznake nebos vedel kira je dunlop kira pa nexen ker sta v nulo identicni (tudi matrjali)

ni to nek nankang...

pa tud nevem kako lahko komentirate gume katere sploh niste se sprobal...

drugace pa vsi vemo kako je z temi testi ;)
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če apr 22, 2010 9:37 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:nevem niti me nezanima kdo je uvoznik za gume! zarad mene ce je iz tunguzije.

jst sm tudi bil iz zacetka skepticn, ker nisem poznal gume.
sam pol so mi strokovnaki razlozil kaj in kako je s to gumo.
Jaz imam trenutno 2 na moji a6ki in se peljejo odlicno po suhem kot tudi v mokrem. Za vsako dnevno voznjo so vec kot odlicne.

in kot sem rekel guma je dunlop samo pod drugo trzno oznako. Ce se zbrise dol oznake nebos vedel kira je dunlop kira pa nexen ker sta v nulo identicni (tudi matrjali)

ni to nek nankang...

pa tud nevem kako lahko komentirate gume katere sploh niste se sprobal...

drugace pa vsi vemo kako je z temi testi ;)

ce je to res ista guma kot dunlopova,sepravi da am enak dezen enake materjale,zakaj poj toliko ceneje?pa zakaj slabse ocene na testih?
z odebeljenim se pa strinjam
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Če apr 22, 2010 9:50 pm

ceneje so zato, da se prodajajo.

ker ce bi imele isto ceno kot ima ze priznan dunlop se nebi prodajala. ker bi vsak vzel dunlop samo zato ker je ze priznan. no vsaj jaz bi

pri dunlopu tudi placas ime

pri testih je pa vedno tako. Tist ki razvije neko tehnologijo bo vedno boljsi na testih ceprav nekomu prodaja to isto tehnologijo. Tako zascitijo svoj trzisce. Zato sem napisal ''vsi vemo kako je z testi''

takrat ko sem kupoval gume sem v roki drzal dunlop in nexen pa nisem videl nobene razlike.
Slika

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Če apr 22, 2010 10:10 pm

Samo 2 Nexen gumi imaš na avtu in govoriš kako se zaradi teh dveh gum odlično pelje?

Mi je oče od moje drage super poceni ponujal Nexen Winguard za zimske, a sem se raje odločil za Dunlop Wintersport 3D. In verjemi, pnevmatiki si po profilu nista niti malo podobni, prav tako ne najdem nobene podrobnosti med to pnevmatiko in katerokoli drugo dunlopovo zimsko pnevmatiko. Si pa upam tudi trditi, da je podobna situacija pri voznih lastnostih... seveda v pri Dunlopa.

Če pa misliš, da so gume super zaradi "smrekce" pa žal ni tako. Pa tudi Bridgestone ter Sava nista eno in isto, čeprav vemo da je slednja hčerinska družba zgoraj omenjene.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Če apr 22, 2010 10:20 pm

kot prvo ti govoris o zimskih gumah jaz o letnih! to sta dva razlicna pojma...

seveda lahko govorim. gume mam spredaj. avto je tezek 2t in se quattro je. ce bi bile slabe bi vsaj na mokrem ob hitri voznji po ovikih prvi konc zelo bezav ven. Da negovorim kako je ustavljanje na mokri podlagi s slabimi prvimi gumami, itd...

pa se neki moja nima nobene smrekce :lol: tok o tem

no zdej pa lahko delas naprej doktorat iz tega, jaz se umikam ker se mi neda ubadat. Napisal sem svoje iskusne in to je to!
Slika

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll Pe apr 23, 2010 5:37 am

sam jih prodajam in seveda tudi vozim ;)
z gumami ni problema
poceni guma in zelo solidnaa guma

r3vo
Novinec

Napisal/-a r3vo Pe apr 23, 2010 8:04 am

Mindflash je napisal/-a:Če pa misliš, da so gume super zaradi "smrekce" pa žal ni tako. Pa tudi Bridgestone ter Sava nista eno in isto, čeprav vemo da je slednja hčerinska družba zgoraj omenjene.

Nevem od kje ti informacije ampak nazadn je bil lastnik Save Goodyear in ne Bridgestone.. :bonk

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe apr 23, 2010 8:21 am

Ma dejte nehat s tem poceni gumami, da so kao dobre gume ... Preglejte mal testu, pa bote vidl kuk so priporočljive. Če je kj pomembenga na avtu, so dobre gume na prvem mestu. To je tvoj stik s cestiščem in je hudičev pomembno kako se obnaša v določenih razmerah.

Ampk večina folka kar jih vlaga v avto nabavi (pre)velike feltne, pol pa poceni (najcenejše) gume. Brez zamere, za mojo logiko je to totalna neumnost. Mogoče je to sprejemljiv, če ti avto sam v garaži stoji in letno nardiš par 100 km.

Jst nardim letno kr velik km, zato sem se ravno včeraj odloču in naroču Michelin Primacy HP.

Lp, J

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe apr 23, 2010 8:28 am

Kot je rekel en anglež na enem forumu za ene poceni gume:

''Gume so dobre. Vozil sem se z njimi in se nisem ubil''.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Pe apr 23, 2010 9:16 am

_B3yBo_ je napisal/-a:

Oni delajo po licenci Dunlopa in jim tudi za to placujejo vse, da lahko njihov matrjale uporabljajo in pa tehnologijo.
Tako, da to je Dunlop guma samo z drugim imenom

..to ni niti približno res, potem je Sava, Goodyear guma z drugim imenom....itak, my ass. Ali naredijo to z namenom da se znebijo stare opreme, tehnologije in še kaj zaslužijo, ali pa kupijo kakšno firmo ki dela gume nižjega oz. srednjega razreda ter tako pokrijejo še ta segment na trgu.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe apr 23, 2010 10:12 am

_B3yBo_ je napisal/-a:kot prvo ti govoris o zimskih gumah jaz o letnih! to sta dva razlicna pojma...

seveda lahko govorim. gume mam spredaj. avto je tezek 2t in se quattro je. ce bi bile slabe bi vsaj na mokrem ob hitri voznji po ovikih prvi konc zelo bezav ven. Da negovorim kako je ustavljanje na mokri podlagi s slabimi prvimi gumami, itd...

no zdej pa lahko delas naprej doktorat iz tega, jaz se umikam ker se mi neda ubadat. Napisal sem svoje iskusne in to je to!

Nalaganje. Nexen je firma, ki dela s svojo zmesjo in na starih strojih, ki jim jih je dal dunlop. Cena je zato nižja, ker je tudi nižja kvaliteta in cena izdelave. Vse to pa pod okriljem goodyeara, ki je hkrati tudi lastnik dunlopa. Vprašanje, če ni še kaka stara savina mašina za izdelavo tam zraven.

P.S. dobro da si povedal, da na svoj 4x4 avto daješ po 2 in 2 gumi različni. Ko ga boš prodajal, bom pripisal v tvojo temo, da prodajaš zje*an avto, ker si en izmed lolekov, ki na 4x4 avto ne zna dat štirih enakih gum. Namreč razlika v obsegu (med dvema različnima gumama pride vedno do te razlike) uničuje štirikolesni pogon - sredinsko visko sklopko, ki zaradi razlike v obsegu namreč zelo trpi, zato proizvajalec že v osnovi napiše, da morajo biti gume od istega proizvajalca in istega profila, da se enakomerno obrabljajo, pa pripiše tudi, da se na toliko in toliko km premontira prednje nazaj in zadnje naprej, da je še manj možnosti, da bi se obseg spreminjal. Pa ni važno ali je to terenec ali je osebni avto. Če je s štirikolesnim pogonom, to velja.

Uporabniški avatar
droš
Nov uporabnik

Napisal/-a droš Pe apr 23, 2010 10:27 am

nebivedu je napisal/-a:
_B3yBo_ je napisal/-a:kot prvo ti govoris o zimskih gumah jaz o letnih! to sta dva razlicna pojma...

Nalaganje. Nexen je firma, ki dela s svojo zmesjo in na starih strojih, ki jim jih je dal dunlop. Cena je zato nižja, ker je tudi nižja kvaliteta in cena izdelave. Vse to pa pod okriljem goodyeara, ki je hkrati tudi lastnik dunlopa. Vprašanje, če ni še kaka stara savina mašina za izdelavo tam zraven.

P.S. dobro da si povedal, da na svoj 4x4 avto daješ po 2 in 2 gumi različni. Ko ga boš prodajal, bom pripisal v tvojo temo, da prodajaš zje*an avto, ker si en izmed lolekov, ki na 4x4 avto ne zna dat štirih enakih gum. Namreč razlika v obsegu (med dvema različnima gumama pride vedno do te razlike) uničuje štirikolesni pogon - sredinsko visko sklopko, ki zaradi razlike v obsegu namreč zelo trpi, zato proizvajalec že v osnovi napiše, da morajo biti gume od istega proizvajalca in istega profila, da se enakomerno obrabljajo, pa pripiše tudi, da se na toliko in toliko km premontira prednje nazaj in zadnje naprej, da je še manj možnosti, da bi se obseg spreminjal. Pa ni važno ali je to terenec ali je osebni avto. Če je s štirikolesnim pogonom, to velja.

to še mi na kamijonih premontiramo ko so 4x4
droš farer

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Pe apr 23, 2010 11:01 am

lohk so super, lohk so j**c. sploh rabljene gume k ne ves kaj se je z njimi prej dogajal.
sam pa ne bi kupoval gum, za katere nebi nasel testa na netu (naprimer adac)...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe apr 23, 2010 3:25 pm

MacTron je napisal/-a:

off: Zanimivo kako hitro se vprasanje lahko vrne nazaj... se imas ti?
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=76558

on: @kristjan11:
Ze nove niso kaj prida (povedano od prodajalcev, ki so jih trzili). Eno leto stare pa si odgovori sam.

Jaz se že imam rad verjemi Mac... ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost