speedfreak je napisal/-a:Ti pa sebe nimaš preveč rad a ne?
_B3yBo_ je napisal/-a:nevem niti me nezanima kdo je uvoznik za gume! zarad mene ce je iz tunguzije.
jst sm tudi bil iz zacetka skepticn, ker nisem poznal gume.
sam pol so mi strokovnaki razlozil kaj in kako je s to gumo.
Jaz imam trenutno 2 na moji a6ki in se peljejo odlicno po suhem kot tudi v mokrem. Za vsako dnevno voznjo so vec kot odlicne.
in kot sem rekel guma je dunlop samo pod drugo trzno oznako. Ce se zbrise dol oznake nebos vedel kira je dunlop kira pa nexen ker sta v nulo identicni (tudi matrjali)
ni to nek nankang...
pa tud nevem kako lahko komentirate gume katere sploh niste se sprobal...
drugace pa vsi vemo kako je z temi testi
_B3yBo_ je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:Ti pa sebe nimaš preveč rad a ne?
Oni delajo po licenci Dunlopa in jim tudi za to placujejo vse, da lahko njihov matrjale uporabljajo in pa tehnologijo.
Tako, da to je Dunlop guma samo z drugim imenom
_B3yBo_ je napisal/-a:kot prvo ti govoris o zimskih gumah jaz o letnih! to sta dva razlicna pojma...
seveda lahko govorim. gume mam spredaj. avto je tezek 2t in se quattro je. ce bi bile slabe bi vsaj na mokrem ob hitri voznji po ovikih prvi konc zelo bezav ven. Da negovorim kako je ustavljanje na mokri podlagi s slabimi prvimi gumami, itd...
pa se neki moja nima nobene smrekcetok o tem
no zdej pa lahko delas naprej doktorat iz tega, jaz se umikam ker se mi neda ubadat. Napisal sem svoje iskusne in to je to!
nebivedu je napisal/-a:_B3yBo_ je napisal/-a:kot prvo ti govoris o zimskih gumah jaz o letnih! to sta dva razlicna pojma...
seveda lahko govorim. gume mam spredaj. avto je tezek 2t in se quattro je. ce bi bile slabe bi vsaj na mokrem ob hitri voznji po ovikih prvi konc zelo bezav ven. Da negovorim kako je ustavljanje na mokri podlagi s slabimi prvimi gumami, itd...
pa se neki moja nima nobene smrekcetok o tem
no zdej pa lahko delas naprej doktorat iz tega, jaz se umikam ker se mi neda ubadat. Napisal sem svoje iskusne in to je to!
Nalaganje. Nexen je firma, ki dela s svojo zmesjo in na starih strojih, ki jim jih je dal dunlop. Cena je zato nižja, ker je tudi nižja kvaliteta in cena izdelave. Vse to pa pod okriljem goodyeara, ki je hkrati tudi lastnik dunlopa. Vprašanje, če ni še kaka stara savina mašina za izdelavo tam zraven.
P.S. dobro da si povedal, da na svoj 4x4 avto daješ po 2 in 2 gumi različni. Ko ga boš prodajal, bom pripisal v tvojo temo, da prodajaš zje*an avto, ker si en izmed lolekov, ki na 4x4 avto ne zna dat štirih enakih gum. Namreč razlika v obsegu (med dvema različnima gumama pride vedno do te razlike) uničuje štirikolesni pogon - sredinsko visko sklopko, ki zaradi razlike v obsegu namreč zelo trpi, zato proizvajalec že v osnovi napiše, da morajo biti gume od istega proizvajalca in istega profila, da se enakomerno obrabljajo, pa pripiše tudi, da se na toliko in toliko km premontira prednje nazaj in zadnje naprej, da je še manj možnosti, da bi se obseg spreminjal. Pa ni važno ali je to terenec ali je osebni avto. Če je s štirikolesnim pogonom, to velja.
MacTron je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:Ti pa sebe nimaš preveč rad a ne?
off: Zanimivo kako hitro se vprasanje lahko vrne nazaj... se imas ti?
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=76558
on: @kristjan11:
Ze nove niso kaj prida (povedano od prodajalcev, ki so jih trzili). Eno leto stare pa si odgovori sam.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost