ludvik je napisal/-a:Vprašal bi ,če je že gdo homologiral samo pnevmatike drugih dimenzij,kot je napisano v homo.kartončku.In sicer jaz bi na moj klio rs homologiral pnevmatike 195 45 16,orginal pa so 205 45 16.Na Lpp so mi povedali da moram dobit nek dokument pri uradnem zastopniku za renault -slovenija,kaka pnevmatika lahko gre na moj avto.No jaz sem lepo pozval in oni pa so mi zatrdili ,da moram kupit platišča v glavnem z dokumenti,kjer piše kake pnevmatike lahko grejo na tisto felno.Jaz se pravi na orginal felno od cliota nemorem homologirat druge pnevmatike?Nič mi ni jasno.A je že gdo mel kak tak primer?![]()
Hvala
BraaZ je napisal/-a:Papirje oz TUV moraš dobiti kot dokazilo, da so bile pravilno testirano za tvoj avto in so skladne oz. varne. To potrjuje TUV certifikat.
Vse to je le za varnost vseh v prometu in se s tem MOČNO strinjam. Kako bi zgledalo, če bi se veliko ljudi odločalo za "domač" tuning. Potem bi na avtocesti pri 130 KMH dobil "HOME MADE" spojler v spredno steklo. Ne strinjam se pa z visoko ceno homologacij.
Lp Miha
yugof1 je napisal/-a:Eno vprašanje glede pnevmatik.
Pa poznam primer, ko so policisti napisal kazen zaradi neprimernega hitrostnega razreda.
Hvala za odgovore
Lp, Matic
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov