Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Uniroyal Rain expert

Napisal/-a fare Pe jul 23, 2010 3:55 pm

No zanima me če je kdo vozil z temi gumami ker naj bile kar fajn pa še kar nekaj pohval sem našel na tujih forumih?

http://www.uniroyal-tyres.co.uk/generat ... xpert.html

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Pe jul 23, 2010 4:09 pm

Jaz sem letos kupil uniroyal rainsport 2 gume in sem bil z njimi zelo zadovoljen dokler nisem prodal avto! Za te ti pa nevem povedati kako pa kaj!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe jul 23, 2010 7:28 pm

Tudi sam imel Rainsport2 in totalno razočaran. Vseskupaj čist premehko. Nenatančna v ovinek, neodzivna na volanu, za zavijanje je bilo potrebno dodati ogromno volana, da se je kaj zgodilo, ko se je kaj zgodilo je bilo že preveč volana in popravljanje, nucala se je v božjo mater in daleč od tega, da bi tako tudi držala... Upraviči pa svoje ime, Rainsport, in čisto nič drugega. Mera 195/50/15 na dobri toni težkem avtu. Ampak zanimivo je tole, da v dežju potovalna guma Turanza er300 komot parira gumi, katera je bila narejena za dež. Imel sem potem namen kupiti naslednjico, o gumi za katero sprašuješ, ma se mi je Rainsport tako zameril, da sem iskal dalje.

Moje osebno mnenje. Isto sranje, drugo pakovanje. =P
SlikaSlika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Pe jul 23, 2010 10:02 pm

Ja, majstore.... sranja se montiranega nisi mel, pa ze ves vse o pakovanju... Vozim te gume ze cca. 30.000 km oz slabi dve leti... Po dezju drzi kot mora guma drzat, na suhem je meja zdrsa predvidljiva, drzi se kot hudic! Je tiha. Naslednje bodo spet Uniroyalke.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 So jul 24, 2010 5:54 am

Mam prav tako rainsport 2 in je v 1 letu še vedno tak profil kot na začetku. Zdej če dirkaš po cestah pol si kup gumo za 200€ ne za 60. Zdej se bo avto prodal z temi gumami in bom za novega naslednjo sezono prav tako kupu te gume.

koki25
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a koki25 So jul 24, 2010 8:58 am

tut jst mam rainsport2 205 45 16 zakon guma (=

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace So jul 24, 2010 11:02 am

Jaz pa še zdaj vozim rainsport 1, ene 6 let stare, ki sem jih dobil skupaj s kupljenimi platišči. V bistvu se še sedaj dobro obnašajo. posebej v dežju. niso slabe gume,pa še profil je lep;).

lp
**classic power-original power!**

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 So jul 24, 2010 2:05 pm

Rainsport 1

Slika

Rainsport 2

Slika

in pa guma o kateri naj bi se pogovarjali ampak se ne

Rainexpert

Slika

Mislim da je razlika v profilu vec kot ocitna. Sam vozim prvo sezono rainexpert in sem z njo zelo zadovoljen. Kupil sem jo po priporocilu testov,saj je bila povsem na vrhu pa se zelo ugodno se jo da dobiti.

LP M.
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So jul 24, 2010 2:20 pm

Ja Rainexpert je po testih zelo solidna guma.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So jul 24, 2010 6:03 pm

Na toyoti sem imel uniroyal rain tyre 4x4. Guma se je na mokrih cestah držala ceste ko klop. Po suhem se je dalo pa s terencem orenk noret čez ovinke, pa guma ni zdrsnila.

Celo po snegu se je dalo z njo vozit (tam do 5cm na cesti).

Uporabniški avatar
ludvik
Novinec

Napisal/-a ludvik So jul 24, 2010 7:07 pm

Jaz jih mam tud na avtu drugo sezono,vendar so že totalno znucane,zaradi track day-ja in ti povem da so zelo solidne gume.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair To jul 27, 2010 11:31 am

Torej. :D Sedaj, če sem pač pošinfal za vas najboljšo gumo, se opravičujem. oops Sem samo mnenja, da lahko uporabnik ob dodanem kakšnem evru, dobi več od gume. Se ne rabite razburjat zaradi tega ali pa vam priporočim, da probate še kaj drugega kot le Rainsport2. Zame podatek, da guma drži, ni noben podatek. Ker držal je Rainsport2, Pilot ExaltoPE2, S.Drive...da ne naštevam naprej. Ampak med vsem tem sranjem v 15 colah je razlika. Gume pa držijo ja :roll: sej če nebi, bi blo ko na ledu :mrgreen:. Očitno je lahko expert velik napredek naprej. Zato lastniki kar še kakšen podatek več na dan, oz. jo lahko primerjate s kako drugo gumo? Mene zanima. ;)

Še glede hitre vožnje. Da boš gumo zrabil v manj kot 10.000km ne rabiš divjat. Samo vsako 1-3s moraš obrniti volan in se voziti po asfaltu, kateri ne dene najbolje gumi in to delaš vsak dan. Nenormalno obrabo sem omenil zato, ker jaz pogledam celoten paket gume. In da sem naredil z Rainsport2 skoraj 3x manj km kot z Pilot ExaltoPE2 potem je to zame nenormalna obraba. Get the point. Najbrž ne :D
SlikaSlika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To jul 27, 2010 11:43 am

Jaz bom samo tole napisal, tisti ki pravi da je rainsport 1 ali 2 dobra gume še ni nikol imel dobre gume

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 To jul 27, 2010 11:48 am

A vidva vidta naslov te teme :?: :?: :?:
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair To jul 27, 2010 2:19 pm

pskoda je napisal/-a:Jaz bom samo tole napisal, tisti ki pravi da je rainsport 1 ali 2 dobra gume še ni nikol imel dobre gume

Jaz si tega nisem upal napisat.

Miholl84 je napisal/-a:A vidva vidta naslov te teme :?: :?: :?:

Da :mrgreen:
Upajmo, da dobimo kakšno koristno informacijo od uporabnikov in kaj več kot le, "drži".
SlikaSlika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To jul 27, 2010 2:29 pm

Lp

Od mene ne boste dobili kaj več od drži dobro, saj ne vozim na meji zmogljivosti avtomobila in ne nosim glave na pladnju... me je pa parkrat grip gume zelo zelo presenetil.

Primerjava (kljub offtopic)..
Michelin Pilot Exalto...

Proizvajalec pnevmatik iz Francije, kakovostni izdelek visokega cenovnega razreda
Uniroyal Rainsport2

Druga blagovna znamka iz hiše Continental, kakovosten izdelek srednjega cenovnega razreda

X-Hair... kje je tukaj point primerjave?

Uporabniški avatar
eXtreme69
Novinec

Napisal/-a eXtreme69 To jul 27, 2010 2:38 pm

Ne vem zakaj, ampak jz sm mislu da je rain expert bol "cestna" različica, dobro drži, ni pa za športno vožnjo?

Kar se tiče uniroyalke rainsport 2, mam jo zdj drugo sezono, za suho cesto ni, ker ji blizu pride hitr kaka cenejša guma, sam za na mokrem se mi pa zdi da bi dejansko lahko hitrej odpelu kokr pa po suhem, če bi/bom kupoval spet "rain type gumo" bi vzel rainsport 2.
Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To jul 27, 2010 3:19 pm

Razne uniroyal rain gume so za tiste, ki se bojijo mokre ceste in ime "rain" in tisti narisan dežniček naredijo efekt nanje. Tej ljudje ponavadi tudi mislijo, da so lastnosti po mokri cesti edino merilo za kvaliteto gum.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To jul 27, 2010 3:48 pm

Blinder je napisal/-a:Razne uniroyal rain gume so za tiste, ki se bojijo mokre ceste in ime "rain" in tisti narisan dežniček naredijo efekt nanje. Tej ljudje ponavadi tudi mislijo, da so lastnosti po mokri cesti edino merilo za kvaliteto gum.

Cvetka. :lol: Ta guma je v samem vrhu gledano na razmerje med ceno in oceno na testih. Vrh si deli z Nokian H. In JA, je ena izmed najboljših na mokrem in ima v imenu "rain". Pa je zato guma "krneki"? Al je pač primerna le za "paciente" ki ne znajo po dežju vozit? :lol:

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 To jul 27, 2010 5:18 pm

Blinder je napisal/-a:Razne uniroyal rain gume so za tiste, ki se bojijo mokre ceste in ime "rain" in tisti narisan dežniček naredijo efekt nanje. Tej ljudje ponavadi tudi mislijo, da so lastnosti po mokri cesti edino merilo za kvaliteto gum.

Daj vzdrži se takih komentarjev, ker delaš butla iz sebe. Guma je za svoj denar odlična, pa se nena bojim po mokrem vozit ;)
Lp by Mare
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov