Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Katere letne gume 215/50/17

Napisal/-a tdk Če jul 29, 2010 11:02 am

Pozdravljeni!

Ker imam sedanje gume fajn obrabljene moram nabaviti nove;v poštev pridejo samo omenjene dimenzije(homologacija); zanimajo me vaše izkušnje oz. kaj nabavit in najboljše razmerje kvaliteta-cena.

že vnaprej hvala

lp tdk

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če jul 29, 2010 11:20 am

Pozdrav!

Take gume mamo doma in smo kar zadovolni z njimi ... sicer majo komi 15000 km za sabo ... ampak za neko normalno do dinamično vožnjo so čist uredi http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?details=Ordern&cart_id=23442186.144.26082&typ=R-132204&ranzahl=4&Breite=215&Quer=50&Felge=17&weiter=0&kategorie=6&Ang_pro_Seite=50&sort_by=preis&Transport=P&dsco=144&sowigan=So

Kaj pa te, ki si jih meu serijsko gor ?? Niso vredu ??

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Če jul 29, 2010 11:27 am

Sedaj imam gor še prve gume; Michelin primacy;saj so OK,ampak imajo profila še komaj-komaj.tako bom moral v kratkem zamenjati.

lp tdk

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če jul 29, 2010 1:21 pm

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če jul 29, 2010 2:46 pm

pirelli p7 ali michelin PS3, priporočam tudi vredestein ultrac cento, ki ti bodo zdržale kaki 25kkm zelo dinamične vožnje.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Če jul 29, 2010 2:56 pm

Mene zanima pa 205-60-15
Za katere bi se vi odlocili med temi
http://gume.b-f.si/pnevmatike/7627
http://www.mimovrste.com/artikel/264020 ... r15-rf-99s
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če jul 29, 2010 3:23 pm

speedfreak je napisal/-a:pirelli p7 ali michelin PS3, priporočam tudi vredestein ultrac cento, ki ti bodo zdržale kaki 25kkm zelo dinamične vožnje.

Vglavnem, jaz bi poslušal njegov nasvet.
Meni je svetoval za gume in odločil sem se za Conti PremiumContact 2 in mirne volje rečem, da je odlična guma v vseh pogledih. Danes sem testiral ob močnem deževju, ko sem se vračal s službe in guma ne popusti!

V dimenziji 215-50-15 bi priporočal še Conti SportContact 3, edino malenkost bolj se bodo obrabile - to je tudi razlog za odlične lastnosti, kot so oprijem v suhem in mokrem.

Slika

mire je napisal/-a:Mene zanima pa 205-60-15

Jaz bi se za Bridgestone.
Kakšen vožnje pa imaš oz. kaj ti je pri gumi pomembno?

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če jul 29, 2010 3:35 pm

speedfreak je napisal/-a:pirelli p7 ali michelin PS3, priporočam tudi vredestein ultrac cento, ki ti bodo zdržale kaki 25kkm zelo dinamične vožnje.

Sam če, kaj pa če ne vozi zelo dinamično??
Zakaj bi kupoval gume za dirkanje po cestah, če vozi čisto normalno ??
Drugače vprašam ... zakaj zapravit dodatnih 150-200€ na gumah, katerih potenciala ne bo niti pribčišno izkoristil ??

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

nejc1
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če jul 29, 2010 4:01 pm

mire je napisal/-a:Mene zanima pa 205-60-15
Definitivno Bridgestone 8) .lp.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Katere letne gume 215/50/17

Napisal/-a pskoda Če jul 29, 2010 4:17 pm

tdk je napisal/-a:Pozdravljeni!

Ker imam sedanje gume fajn obrabljene moram nabaviti nove;v poštev pridejo samo omenjene dimenzije(homologacija); zanimajo me vaše izkušnje oz. kaj nabavit in najboljše razmerje kvaliteta-cena.

že vnaprej hvala

lp tdk

Pa boš menjal vse 4 ali samo 2? Če boš 2 ti priporočam, da vzemeš iste, ker se avto drugače obnaša če niso iste, razen če veš katere gredo skupaj

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če jul 29, 2010 4:38 pm

Matey_ je napisal/-a:

Drugače vprašam ... zakaj zapravit dodatnih 150-200€ na gumah, katerih potenciala ne bo niti pribčišno izkoristil ??

LP
Matej

Če ne vozi dinamično bodo gume dlje zdržale.

Ne vem če poznaš ta model gume, to ni racing guma ampak touring guma, narejena za relacije in avtocesto bolj kot za tiščanje po ovinkih.

Pa še nekaj, nikoli ne moreš imeti predobrih gum, to je moje načelo.
Zadnjič spremenil maniaxxx, dne Če jul 29, 2010 4:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če jul 29, 2010 4:39 pm

pskoda je napisal/-a:

že vnaprej hvala

lp tdk

Pa boš menjal vse 4 ali samo 2? Če boš 2 ti priporočam, da vzemeš iste, ker se avto drugače obnaša če niso iste, razen če veš katere gredo skupaj

Kako se obnaša različno?

Vsekakor se obnaša z novimi oziroma drugimi gumami drugače kot se je prej ( naprimer sprednji del), zadnji del se obnaša isto kot se je do zdaj.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Če jul 29, 2010 4:44 pm

speedfreak je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

že vnaprej hvala

lp tdk

Kako se obnaša različno?

Vsekakor se obnaša z novimi oziroma drugimi gumami drugače kot se je prej ( naprimer sprednji del), zadnji del se obnaša isto kot se je do zdaj.

Če niso gume iste firme, kot npr. spredaj Bridgestone, zadaj Michelin se bo avto drugače obnašal kot bi imel vse 4 Bridgestone ali Michelin. Jaz sem imel spredaj SC3 in zadaj SC2 in je razlika, prej sem imel pa vse 4 SC2, če ne verjameš probaj, druzga ti nimam kaj rečt

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če jul 29, 2010 4:47 pm

pskoda je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

že vnaprej hvala

lp tdk

Kako se obnaša različno?

Če niso gume iste firme, kot npr. spredaj Bridgestone, zadaj Michelin se bo avto drugače obnašal kot bi imel vse 4 Bridgestone ali Michelin, jaz sem imel spredaj SC3 in zadaj SC2 in je razlika, prej sem imel pa vse 4 SC2. Če ne verjameš probaj, druzga ti nimam kaj rečt

Ubistvu non stop probavam take kombinacije :lol: , ker mi sprednje gume ne zdrzijo niti sezono, zadnje pa zdrzijo dve sezoni, tako da imam vedno neke kombinacije. Vsekakor se avto z vsako drugačno gumo drugače obnaša, ampak če ima npr to sezono michelin gor, drugo sezono da spredaj nekaj drugega, zadaj ostanejo iste michelinke, bo obnašanje zadnjega dela ostal isto ( meja zdrsa ipd ), sprednji del se bo obnašal pa seveda drugače kot se je prej.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Če jul 29, 2010 4:54 pm

pskoda je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

že vnaprej hvala

lp tdk

Kako se obnaša različno?

Če niso gume iste firme, kot npr. spredaj Bridgestone, zadaj Michelin se bo avto drugače obnašal kot bi imel vse 4 Bridgestone ali Michelin, jaz sem imel spredaj SC3 in zadaj SC2 in je razlika, prej sem imel pa vse 4 SC2. Če ne verjameš probaj, druzga ti nimam kaj rečt

Ubistvu non stop probavam take kombinacije :lol: , ker mi sprednje gume ne zdrzijo niti sezono, zadnje pa zdrzijo dve sezoni, tako da imam vedno neke kombinacije. Vsekakor se avto z vsako drugačno gumo drugače obnaša, ampak če ima npr to sezono michelin gor, drugo sezono da spredaj nekaj drugega, zadaj ostanejo iste michelinke, bo obnašanje zadnjega dela ostal isto ( meja zdrsa ipd ), sprednji del se bo obnašal pa seveda drugače kot se je prej.

To sem ti hotel povedat in zato ga sprašujem ali bo menjal 2 ali 4, ker niso vsi norci in grejo sprobat koliko držijo nove gume

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe jul 30, 2010 6:11 am

Zamenjat nameravam vse 4 gume.

lp tdk

p.s.Kar se pa voznje tice...zadnje case vozim umirjeno,tako da nekih ex-performans gum ne potrebujem.

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 Pe jul 30, 2010 7:51 pm

Jaz imam na moji Laguni gor Conti SportContact 3. Po suhi cesti so dobre. Na mokrem pa nimam vedno dobrega občutka. Kot da bi drsele skozi ovinek. V glavnem ne delujejo mi zanesljivo. Ampak to je samo moje mnenje.
tom2

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe jul 30, 2010 8:09 pm

tdk je napisal/-a:Zamenjat nameravam vse 4 gume.

lp tdk

p.s.Kar se pa voznje tice...zadnje case vozim umirjeno,tako da nekih ex-performans gum ne potrebujem.
Ja, nič pol pa to, par mojih kolegov jih ima in ni kaj rečti, zelo solidna guma:
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=So

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So jul 31, 2010 1:06 am

Matey_ je napisal/-a:

LP
Matej

Dobre gume se ponavadi kupi zaradi varnosti, ne zaradi dirkanja.
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov