Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

hondazakon
Nov uporabnik

SPOJLER + PODALJŠEK (delo doma)

Napisal/-a hondazakon Sr mar 26, 2008 3:22 pm

Lep pozdrav.. sem obral forum pa nisem nikjer točne razlage zasledil.. Zdj ce je slucajno ze kje bi prosil sa link cene pa prosim ce mi tukaj pomagate..

Rad bi se sam poigral doma in bi podaljšek sam priterdil na odbijač..
Ma kdo kaj izkušenj kako začeti in na kak način priterditi podaljšek..

Hvala vsem za odgovore (brez neumestnih)
lp!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr mar 26, 2008 3:49 pm

poslusaj ti k ti je honda zakon.
najprej mau pravla po forumu preber kako se pravilno pise nova tema.
a nj mi vohamo za kateri avto gre pa ker podalsek pa ker spojlercek.
najprej daj povej keri avto mas.
poj povej ker spojler,podalsek... najbol bo ce das slike po ti bomo pa lahko pomagal.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me Sr mar 26, 2008 4:22 pm

lahko ga prlimaš,zakitaš,pršraufaš,...
in ne abbe za to ne rabš vedt ker avto ima, ker na splošno sprašuje kako se pritrdi podaljšek na odbijač ;)
Slika

andrej-seat
Nov uporabnik

Kraj: Lukovica

Napisal/-a andrej-seat Sr mar 26, 2008 6:06 pm

Najboljš da uporabiš "lepilo" ki se uporablja za limanje sprednjih šip v avtu.

Lp

hondazakon
Nov uporabnik

Napisal/-a hondazakon Če mar 27, 2008 9:45 pm

abbe ti pa pojdi nazaj v osnovno šolo in se nauči pismenosti.. Sprašujem na sploh in ne za tocno kateri avto... bos reku da se ne dela na vseh avtomobilih enako?.. prosim brez neumestnih

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če mar 27, 2008 9:56 pm

ne ne dela se na vseh enako.mislm se dela sam je vec nacinou,pa niso vsi nacini najbol primerni za vse.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Če mar 27, 2008 9:58 pm

najbols je privijacit in zalepit tako kot pise zgoraj, z lepilom za stekla. Baje kar fajn drzi na poliestru in laku oz. barvi.

drugace ti lahko jst poslem to lepilo, mi je ostalo ko sem spojler lepu. uporabno se kak mesec. sporoci na pm ce rabis.
Extreme N

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Pe mar 28, 2008 7:49 pm

Odvisnio od avtov,recimo kašni dam primer golf 4 se samo not zatakne ker ima zobeke,u primeru kašne honde ker kot vidim imaš hondo boš pa mogo ga nekod šravfat gor,pa nekod še zravn lepi ;)
Niti ne pomisli da bi ga poliestral gor ker ti nbo držal ker poliester pa mehak pvc ne klapata skupaj ...
Odbijač pa imaš lahko PP plastiko,lahko imaš ABS plastiko,lahko PE plastiko,... tega je ogromno,to so vse mehke plastike in se ne prime poliester gor,ker prožnost teh plasitk je velika ker so mehke,medtem ko poliester je trd in zato veliko manj prože,zato pa poka na spojih pol...
Tako da nekod privijači gor pa limaj še zravn kot so rekli nekateri z maso za šipe ker res dela ta masica čudeže :P
1 3 5
2 4 6 R

audiAA-4
Nov uporabnik

1

Napisal/-a audiAA-4 So mar 29, 2008 1:41 pm

sekundno lepilo zelo dobro drzi boljse kod neostik :D

B3NZ0
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a B3NZ0 So mar 29, 2008 2:13 pm

Black_Racer® je napisal/-a:Niti ne pomisli da bi ga poliestral gor ker ti nbo držal ker poliester pa mehak pvc ne klapata skupaj ...
zato pa poka na spojih pol...

To ni res, na original odbijač se lahko poliestrira, če imaš pravilno pripravljeno podlago (navrtano, grobo pošmirglano), vendar moraš v tem primeru zadaj čez rob malo več zapoliestrirati, da ojačaš spoj. V takem primeru ti ne bo nikjer pokal... Sem delal s poliestra že na original odbijač in v skoraj 3eh letih ni niti na enem mestu nič počilo, niti lak.
Je pa že veliko ljudem na spojih pokal, vendar to je zaradi nekvalitetne izdelave.

LP

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Ne mar 30, 2008 7:53 am

B3NZ0 je napisal/-a:
Black_Racer® je napisal/-a:Niti ne pomisli da bi ga poliestral gor ker ti nbo držal ker poliester pa mehak pvc ne klapata skupaj ...

To ni res, na original odbijač se lahko poliestrira, če imaš pravilno pripravljeno podlago (navrtano, grobo pošmirglano), vendar moraš v tem primeru zadaj čez rob malo več zapoliestrirati, da ojačaš spoj. V takem primeru ti ne bo nikjer pokal... Sem delal s poliestra že na original odbijač in v skoraj 3eh letih ni niti na enem mestu nič počilo, niti lak.
Je pa že veliko ljudem na spojih pokal, vendar to je zaradi nekvalitetne izdelave.

LP

Že ob kakem podrajsanju po tleh rad poči lak ;)
1 3 5
2 4 6 R

hondazakon
Nov uporabnik

x

Napisal/-a hondazakon Ne mar 30, 2008 10:34 pm

Pa se da z poliestrom tako naredit da bi zgledal odbijač in podaljšek eno? ali se to potem ko privijačiš oz. zalepiš...zakitaš čres odbijač in podaljšek ?? oz. kako se to dela?

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Re: x

Napisal/-a extreme N Ne mar 30, 2008 11:03 pm

hondazakon je napisal/-a:Pa se da z poliestrom tako naredit da bi zgledal odbijač in podaljšek eno? ali se to potem ko privijačiš oz. zalepiš...zakitaš čres odbijač in podaljšek ?? oz. kako se to dela?

najprej zalepis, nato pokitas, nato pobarvas oboje. pred kitanjem pa poslikaj da bos lahko homologiral, ce pa ne mislis homologirat je pa bols da je pokitano kot samo zalepljeno, tko bos vsaj lahko reku da je original, samo za podalske se da izgovorit.

btw sporoci ce rabis tisto lepilo.
Extreme N

Uporabniški avatar
_BlisteR_
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a _BlisteR_ To apr 01, 2008 12:47 pm

jao abbe ti pa si biser...tvoj post je zihr najbl koristn od vseh.
za moje pojme je temo čist dobr odpru in jo nasloviv.Za ker tip honde pa gre pa kle sploh ni bistveno.

večina ka sm vidu majo podalške z neti pritrjene.
glede kitanja da zgleda kot eno pa meni osebni ni najlepše.pomoje pa bo še zmer najlaži da prinetaš gor podalšk in pol s poliestrom zapouneš režo, še malo kita in potem brusit.
drgač so pa že drugi fantje use povedal.
Bistvo jebiu da se "zahvalm" abbe-ju za zelo koristne "nasvete".Ker se nism mogu zadržat. :x

Pavšč
Nov uporabnik

Napisal/-a Pavšč Po maj 19, 2008 2:28 pm

Mene pa zanima kako lahko vse to homologiraš? Verjetno rabiš TUV, pa me zanima, kje ga lahko dobim?
Hvala za odgovor.
LP

Uporabniški avatar
_BlisteR_
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a _BlisteR_ To maj 20, 2008 2:40 pm

hja tuv dobiš pa tm kjer si kupu podalšek.Drgač pa poglej na tuv odlagališča.
Za moje pojme se kr splača homologirat, ker današne kazni....Problem bi tut biu v primeru nesreče. Tistih 30€ ka daš na lpp ni nič v primerjavi s kaznijo.

Pavšč
Nov uporabnik

Napisal/-a Pavšč Sr maj 21, 2008 6:57 am

To bo pr men mal težje. Pragove sem kupu rabljene, tako da ne poznam proizvajalca. Prednji odbijač in spoiler pa sta narejena doma. Odbijač je v bistvu s poliestrom podalšan originalni blatnik.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Sr maj 21, 2008 7:42 am

Black_Racer® je napisal/-a:
B3NZ0 je napisal/-a:

LP

Že ob kakem podrajsanju po tleh rad poči lak ;)

Če je dobro narejeno, ne poči nič, tako kot je B3NZ0 reku. Tako kot sva naredila pri meni, je odbijač zdržal pri meni 3 leta in tudi sedanji lastnik ima še zmeraj celega, pa je odbijač kar nekajkrat potegnil po tleh in preživel celo, da se je en kolesar zaletel od zadaj v avto, brez ene same poke ;)
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Pavšč
Nov uporabnik

Napisal/-a Pavšč To maj 27, 2008 9:29 am

Pa ja nisem jaz edini ki ma tak problem :)
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 2 gostov