Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Kraj: Nemogoče določit

Predelava ALU platišč

Napisal/-a Štrubelj So dec 27, 2008 10:56 am

Živjo, slišal sem da nekateri predelujejo platišča, naprimer iz 4 lukenj na 5 lukenj, predelajo ET itd, jaz bi imel za predelat ET in sicer iz 25 na 45, ali usaj 40, vem da se to ne da zrihtat samo z drejanjem, ker potem nima šrauf kam prijet, saj mu ležišče odrežeš, zato bi bila potrebna predelava - švasanje, vrtanje itd, sedaj pa me zanima naslednje:
-kdo bi mi to predelal,
-ali mi lahko feltno zvije, zaradi švasanja,
-ali je to varno početje (feltna bo namenjena vsakodnevni vožnji),

LP

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek So dec 27, 2008 1:35 pm

po moje se tudi ne splača če bi že šlo napravit
en klub-ena čast________nk maribor

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Predelava ALU platišč

Napisal/-a clio (proton_freak) Sr dec 31, 2008 9:50 am

Štrubelj je napisal/-a:Živjo, slišal sem da nekateri predelujejo platišča, naprimer iz 4 lukenj na 5 lukenj, predelajo ET itd, jaz bi imel za predelat ET in sicer iz 25 na 45, ali usaj 40, vem da se to ne da zrihtat samo z drejanjem, ker potem nima šrauf kam prijet, saj mu ležišče odrežeš, zato bi bila potrebna predelava - švasanje, vrtanje itd, sedaj pa me zanima naslednje:
-kdo bi mi to predelal,
-ali mi lahko feltno zvije, zaradi švasanja,
-ali je to varno početje (feltna bo namenjena vsakodnevni vožnji),

LP

Nevem sicer kje si to slišal da se predelujejo felne!Jaz še nisem slišal zato! ;) Pa tud to ni mogoče tako nardit da bi blo to varno dat na avto.To kar si pa slišal pa je edina možnost adapter distančnik
http://www.customgarage.si/datoteke/slike/cdbfbaf5fa30f2f064b9703db28909b0.4148326.jpg
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Sr dec 31, 2008 10:04 am

Tako kot ti je zgoraj odgovoril Lenivec ;)

Clio, kar pa ti praviš pa mu ne pride v upoštev, ker v tem primeru bo ET še bolj proti nuli oz navzven in ne kontra kot si on želi ;)

Lp, A

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a clio (proton_freak) Sr dec 31, 2008 1:13 pm

ANJCI je napisal/-a:Tako kot ti je zgoraj odgovoril Lenivec ;)

Clio, kar pa ti praviš pa mu ne pride v upoštev, ker v tem primeru bo ET še bolj proti nuli oz navzven in ne kontra kot si on želi ;)

Lp, A

Pokaži mi junaka keri ti bo šel varit luknje dol in vrtat nove na drug razmak pa,da mi še da pol a test da je to 100% sigurno.Da se predelat pesto ne pa felna!

Glej če hočeš imet zadevo 100% varno raje menjaj felne! Moje priporočilo ker vem kaj se zgodi če odtrga kolo pri kakšni večji hitrosti. ;)
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Re: Predelava ALU platišč

Napisal/-a Cash Sr dec 31, 2008 2:58 pm

Štrubelj je napisal/-a:Živjo, slišal sem da nekateri predelujejo platišča, naprimer iz 4 lukenj na 5 lukenj, predelajo ET itd...

LP

Ti si to verjetno razumel narobe, ker predela oz. doda se samo distančnik, na katerem se potem lahko predela razmerje vijakov oz. iz 4 na 5 vijakov, felten pa se tako ne predeluje. Edina predelava na feltnah je ta, da ti jo razširijo - prerežejo po sredini in dodajo obroč. V tvojem primeru raje menjaj feltne ali pa si razširi boke, slednje te bo ceneje prišlo.
Povej za kake feltne se gre in kak avto?
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov