Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

pinca13
Nov uporabnik

alhambra

Napisal/-a pinca13 Pe jun 26, 2009 8:36 pm

pozdravljeni
zanima me nekaj
kupo sem seat alhambro 1.9tdi 66kW 2000 letnik sedaj pa imam problem ko sem hotel parkirat sem zavil v levo in nato sparkiral potem pa mi ni vec deloval servo spredaj je bilo vse mastno olje spricalo, ampak sedaj ko sem gledal stanje olja pa je se na max kaj je mozno da je bilo prevec olja v sistemu in je semering spustil. no to se ni vse, potem sem se peljal naprej (domov). seveda servo deluje ampak zmankuje vode sem dolil 2,5litra vode in se pripeljal domov se dolil 1l in sem ugotovil da mi spusca nekje voda sedaj pa je vprasanje kam je priklopljena vodna pumpa na zobati remen al nee.

kaj sploh je poganja zobati remen??
kaj ce hocem menjat potem samo podlozim motor in odsraufam nosilec motorja in to je to??? pa lahko raztrgam.

al se je kaj????

lp pinc

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe jun 26, 2009 8:40 pm

dj mal bol citjivo pisi,ker zadnjih vrstic nc ne zastopim pa tut pomagat ne morem ce ne vem kaj te zanima.
a si gledal pravo olje.ves da mas za servo drugo olje kot za motor?
vodo pumpo poganja zobati jermen.
nemores kr tko razdret to pa popravt.kaj misls da je to kolo?
Ni vse res kar napišem

pinca13
Nov uporabnik

Napisal/-a pinca13 Pe jun 26, 2009 8:57 pm

aja da nebom prevec kvaso

se mi lahko kateri pove kateri priklop je za zvocnike( imam pa na pri volanu "dalinec")
prvo je 5kablov
druga slika je napajanje
tretja slika pa je kabel kao UTP pa je povezan v tisto skatlo ki je na cetrti sliki

Slika
Slika
Slika
Slika

hvala za pomoc

pinca13
Nov uporabnik

Napisal/-a pinca13 Pe jun 26, 2009 9:12 pm

tece mi olje in voda sedaj pa nevem kje pa kak ker olja ja cez max voda pa tak kot sem napisal steklo je 3l oz predem sem prisel domov se se ni vidlo da bi teklo oz nisem bil pozoren ker sem mislil da je vse olje.
doma pa sem dol zmontiral oni pokrov ko je od spodaj pa je kuj cankalo (voda).

malo sem gledal po ebayu pa so majo sliko da zobati poganja oljno pumpo pa naftno pumpo druga pa ne. ALI
je kje na netu da se vidi kak in kaj??'

lp pincSlika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe jun 26, 2009 10:10 pm

am lej ce nimas veliko znanja o avtomobilizmu potem raj vprasaj bol normalno,ne pa da vnaprej nekaj predpostavljas in trdis.
oljne pumpe ne poganja zobati jermen.zobati poganja vodno pa bosch pumpo(nafta).
pa se 1krat.olje za servo je v drugi posodi(zelen pokrov) in nima nobene veze z oljem v motorju!!!
tko da najprej se zjasn katero olje ti tece pa bomo naprej.
1. ugotovi kje tece voda in olje.
preglej spoje cevi,hladilnik,pac poglej kje je mastno(za olje) in mokor od vode.
ko to ugotovis potem se da naprej zgovarjat.
ne mores kr zobatega it razdirat ker ti nekje tece voda.......
p.s. slika ki si jo podal ni receno da je enaka kot pri tebi.ker za letnik 2000.mas dva modela z 90 ps.en je z bosch pumpo en pa z crpalka soba sistemom vbrizga
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Pe jun 26, 2009 10:16 pm

pinca13 je napisal/-a:aja da nebom prevec kvaso

se mi lahko kateri pove kateri priklop je za zvocnike( imam pa na pri volanu "dalinec")
prvo je 5kablov
druga slika je napajanje
tretja slika pa je kabel kao UTP pa je povezan v tisto skatlo ki je na cetrti sliki

Slika
Slika
Slika
Slika

hvala za pomoc

Nimaš manjših slik ker tu se nič nevidi? Pa slovenščino šprical a?
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov