Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Pe nov 07, 2008 8:45 pm

zore je napisal/-a:Komplet je znamke SPY.
ključi so takle:
Slika
Prodaja jih nekdo iz maribora vendar pa ne vem če jih tudi vgrajuje.
Navodila zraven so nemška in si nisem mogel z njimi nič pomagati ker nimam pojma o nemščin edino če mate vi več sreče.

Priklopil sem samo nekaj žic ne vse ker nekatere so še da se ti v 20 sekundak ko zakleneš vozilo zaprejo okna vendar na mojem avtu ni električnih zato sem kable porezal.
komplet se priklopi na vezje centralnega zaklepanja ki je v mojem primeru pri xsari pod volanom(pod armaturo) vendar tam nisem nikjer najdel kam bi lahko priklopil ker je ogromno kablov zato sem pri voznikovih vratih tam kjer pride elektrika iz vozila v vrata kjer so kabli zaščiteni z gumo probaval vsak kabel posebej ker se nisem iz navodil nič znašel. za odklepanje in zaklepanje sta bela kabla ki prihajata iz sprejemnika ki ga dobiš v kompletu(imata tudi varovalke. Najlažje je če vzameš dol vratno tapeto in na motorčku centralnega motorčka pogledaš kateri barvi kablov sta priklopljena in ta dva bela priklopiš na njih. potem sem priklopil še stalni plus (kabel sem prav tako našel pod armaturo, lahko ga napelješ tudi iz akumulatorja) to je za napetost tudi ko je vozilo ugasnjeno in zaklenjeno. priklopil sem še črn kabel na maso (priklopiš na nek vijak ki se dotika ohišja vozila). potem pa sta tu še dva rjava kabla (z upori) ki jih priklopiš da ti ob zaklepu in odklepu vozila utripnejo smerniki.
Sam sem ju priklopil na tipko za vse štiri smernike(je najlažje).
Na koncu sem skril sprejemnik pod armaturo da se ga ne vidi šel iz avta in uspešno zaklenil avto :D pa še smerniki so utripal :D

imaš pa možnost če imaš električna stekla da zvežeš tako da se ti zaprejo stekla ko avto zakleneš.
Možno je pa tudi če imaš prtljažnik ki se ti odpre na tipko (preko elektrike in ne preko zajle) da si zvežeš tudi za odpret prtljažnik.

Potem sledi še izdelava ključa.

Šel sem k ključavničarju vendar mi je rekel da ne more na stroj narediti ključa za citroen zato sem razdr original ključ in ga vstavil v ohišje od ključa za daljinsko zaklepanje.

Če imaš kodno varovan vžig motorja moraš pa prestaviti čip iz originalnega ključa v ohišje ključa za daljinsko zaklepanje. Originalen ključ razdreš in vzameš ven čip. Čip je majhen približno 5x5mm.

Upam da sem komu kaj pomagal če pa želi še kaj izvedeti pa naj vpraša.

Pa še povezava do kompleta ki sem ga kupil:
http://www.bolha.com/oglas3306457/dalji ... ljiv-kljuc

Čudno da ni blo slovenski navodil zraven ker jas sem od istega kupo pa mi je dal Slo navodila zraven te pa mi je še vse lepo razložo, če pa hočeš met montažo pa se tudi lahko z njim zmeniš :)

Berti
Nov uporabnik

Dalinc

Napisal/-a Berti Ne apr 19, 2009 10:45 am

Živ
Jst sm tud kupu xsaro pa ma sam centralca. Zanima me kje v avtu se nahaja modul za centralno zaklepanje da bi še modul za daljinsko zaklepanje gor prklopu. Hvala lepa.

eagle21
Nov uporabnik

Napisal/-a eagle21 To sep 15, 2009 12:56 pm

Fantje naj lažje bi bilo če samo original ključ vzameš ter ga neseš h ključavničarju ki ima izdelavo kodirnih ključev in on ima mašinco da da samo sel ključ v mašino ter doda nov mali čip ter samo kopira. S tem plačaš 25 eu vendar imaš original ključ cev pa še tega nouga, s tem da maš še rezervni ključ.

Lep pozdrav.
P.S. prilagam pa tudi sliko s surovimi "MEČI" avtomobile ki jih samo zamenjaš.
Priponke
keysv.jpg
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov