Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Marička
Nov uporabnik

Motorna lučka Fabia 1.4 16v latnik 2000

Napisal/-a Marička Po sep 21, 2009 9:22 am

Nevem ali sem to odprla na pravi strani in se že vnaprej opravičujem. Imam sledeči problem.Lučka motorja skozi gori in se ne da ugasniti.Bila sem na treh uradnih servisih
in tester nikoli ne odkrije napake in lučke ne morejo ugasniti niti z resetom oziroma izklopom akumolatorja.Ker je pomen lučke večfunkcijski me to skrbi .
Prosim za nasvet.
Lep pzdrav!

Trixi
Nov uporabnik

Kraj: Radenci

Napisal/-a Trixi Po sep 21, 2009 10:33 am

Moj sosed ma isti problem cisto enak avto cisto enak letnikce se prav spomnim.
Sicer njemu ne gori vedno lucka za motor gori pa skor vedno.. Tud vozil po servisih in nihce ni vedel kaj je. Tudi avto se cudno obnasa na hipe. Ce ugotovis kaj bi naj bilo bi prosil da napises kje ste resl napako ker clevek je obupal in neve kaj naj.
Cars are like strippers. They only work when you throw money at them.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po sep 21, 2009 10:50 am

Pri Fabiah teh letnikov je šlo večinoma za zanič senzorje, katere so predvsem pri letnikih 2000 non stop menjavali (me pa čudi, da tester ne zazna nič). Mogoče ne bi bilo napak pregledati alternatorja ter njegovo napetost.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po sep 21, 2009 7:14 pm

Pozdravljeni

V koliko gori opozorilna lučka, potem je tudi ECU zabeležil napako, ki se jo da s testerjem locirati/prebrati. Hja.......sedaj pa kaj se s testerjem meri in kako/kdo je pa drugo vprašanje ( včasih je krivec neznanje in razni kvazi testerji, kot pa samo vozilo ). Dokler se napaka ne odpravi, se opozorilne lučke ne da isklopiti. Torej nobeden reset ne bo popravil vozilo ( v nobeni obliki, tudi z isklopom akumulatorja ne - napaka ostane zabeležena v servisnem delu ECUja ).

Osebno bi šel še na kakšen drugi servis, vsaj po mnenje.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov