Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Slabo tesnenje vetrobranskega stekla

Napisal/-a RaVeN Pe nov 06, 2009 5:40 pm

Predvčerajšnjim se mi je prikazala nova težava, ko je na avtomobilu Lancia Lybra stal sneg je na voznikovem A-stebričku postalo mokro. Našel sem vzrok kje pride voda noter, med tesnilom stekla in plehom in le to v upanju da bo tesnilo zamazal s silikonom. No danes je avtomobil zopet stal na dežju in je bilo še vedno mokro ne več tako kot prvič ampak še vedno malo.

Kaj mi predlagate je silikon dovolj dober da zatesni ali obstaja kakšno drugačno lepilo in kaj bi vi naredili na mojem mestu?

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Pe nov 06, 2009 5:42 pm

Jaz bi zapelo avto tja, kjer menjavajo stekla. Da bi mi vredi zalili. Pa reseno. Verjetno ne stane dosti.
Slika

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Pe nov 06, 2009 5:45 pm

Z notranje strani malo lepila za steklo tam kjer pušča,zadeva rešena.
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe nov 06, 2009 5:52 pm

Kar koli boš doma "experimentiral" neboš nič naredil. Zato pelji na servis, kleparju itd, ki se uzkvarja z avtomobili. Saj če nebo vetrobransko steklo vzel "dol" in celo na novo zalepil bo 90% da se ponovi problem.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN Pe nov 06, 2009 6:21 pm

Ok, potem se bom pa v kratkem odpravil do mehanika pa naj na novo zatesni steklo pa je. ;)

Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe nov 06, 2009 10:06 pm

lancia hf je napisal/-a:Kar koli boš doma "experimentiral" neboš nič naredil. Zato pelji na servis, kleparju itd, ki se uzkvarja z avtomobili. Saj če nebo vetrobransko steklo vzel "dol" in celo na novo zalepil bo 90% da se ponovi problem.

Sigurn?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe nov 06, 2009 10:41 pm

saj je napisal v 90% primerih. je pa res da če ne veš točno kaj delaš, lahko še toliko tesniš pa bašeš silikon za šipo, bo le redko zatesnilo kot je treba. pa še mesto kjer se popravlja mora bit popolnoma suho.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
odprema
Novinec

Kraj: Zbilje

Napisal/-a odprema Ne nov 08, 2009 9:25 am

Pelji nekam kjer menjavajo vetroranska stekla. Tam že vedo kako je treba to rešit. Steklo ven, če ima tesnilo okoli ga je najbolje zamenjati, ležišče tesnila očistiti in pregledati da ni kje rjasto pa sestaviti pa je to to.
rock and TDI

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne nov 08, 2009 12:19 pm

lenivec je napisal/-a:steklo nevem če bo šel kdo ven jemat
ker e velika verjetnost da bo počlo.

drugače pa prav vidiš kako pride voda pri tesnilu? ker je drugače tudi možno da maš zamašene odtočne kanale spodaj pod šipo. se zafila z listje to počasi gnije se nardi muj in se vse zapaca pa voda ne odteka. potem pa zna tečt not čez odprtino za ventilacijo ipd. samo v tem primru je lužica pod nogami.
uglavnem tudi če to ni vzrok, tisti kanal pod šipo lepo spucaj :)

Če bo peljal h nekom, ki bo naredil 100% bo šipo ven vzel, in vse nanovo nalepil. Mene je preko poznanstva za AR 33 koštalo 20e v Oplovi avtohiši.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov