Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Barvanje zavornih čeljusti

Napisal/-a PIKSNA007 To nov 17, 2009 6:30 pm

Upam da sem odprl v pravi temi, nisem točno vedel v kateri naj odprem, upam da se nisem zmotil. Če pa sem se pa prosim prestavite temo.
No skratka, v kratkem bom menjaval zavorne diske, ploščice sprednje in zadnje in me zanima naslednje. Razmišljal sem da bi pobarval zavorne čeljusti v rdečo ali pa v barvo avta (modro). Zanima me ali bi izgledalo lepo, slabo, mnenja dobrodošla? No če bi se slučajno odločil barvati čeljusti me pa zanima kateri spreji oz. barve v sprejih so dobre za takšno barvanje. Najraje bi videl če ima že kdo izkušnje s tem da mi malo svetuje, kakšen izdelek je uporabljal, koliko časa se suši barva itd.
Za nasvete in ideje se že v naprej zahvaljujem.
LP

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr nov 18, 2009 11:54 am

Glede na to da avtomobil ni nov boš imel precej dela. Najbolje bi bilo vse skupaj razdreti in sneti z vozila. Tega najbrž ne boš počel. Predlagam da nabaviš temperaturo obstojno barvo (vsaj 300 stopinj), pripravi tudi kakšen visokotlačni čistilec, da spereš zavorni prah in ostale maščobe ki so se nabrale na čeljustih. Površino rahlo pobrusi da se barva bolje oprime in na koncu očisti z nitro razredčilom (maščobe in droben prah). Uporabi barvo v spreju (če imaš je še boljša pištola za barvanje). Barva se bo hitro posušila (pol ure, morda uro). Osebno bi na čeljusti pobarval v rdečo le pri kakšnem res športnem avtomobilu. Drugače pa izberi srebrno (je precej nevpadljiva). Čeljusti v barvi vozila mi osebno niso všeč, vendar je avtomobil tvoj in se boš moral odločiti sam.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Sr nov 18, 2009 1:12 pm

Lahko si malo ogledaš mojo temo,imam vse opisano.
Je pa res fajn,da vse snameš dol in narediš tako kot je treba.Razne temperaturne barve niso potrebne saj se čeljusti ne segrejejo do take temperature.
Sem barval že 2× in vedno z navadnimi spreji,seveda pa prej uporabi telelno barvo oziroma šprisckit.

Lp

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr nov 18, 2009 2:23 pm

http://www.google.si/search?q=barvanje+ ... =firefox-a

zakaj je tema še vedno odklenjena :?:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Sr nov 18, 2009 9:21 pm

Prvo hvala vsem za nasvete in ideje pri barvanju, edino kar me še zanima je ali pozna kdo kje bi lahko kupil te temperaturno obstoje barve (pa če obstajajo v spreju bi bilo super), pa kateri izdelki tega so dobri (če kdo pozna kakšno firmo teh barv da so res zanesljive).
Hvala še enkrat in že v naprej tudi :)

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Sr nov 18, 2009 10:27 pm

No pa bom še enkrat,ne potrebuješ temperaturno obstojne barve.Pejd se naganjat z avtom pa probej prjet zavorno čeljust in nato oceni al je potrebna taka barva.
Kupi sprej katerega dobiš v vsaki trgovini pa je.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov