Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Predelava na servo volan

Napisal/-a miha_racer So jan 02, 2010 4:52 pm

Lep pozdrav!
Ker ravno ne vem, kako servo volani delujejo, me zanima ali bi se to dalo nareti recimo
na Renault 5, Fiat seicento, itd., se bi dalo nareti doma, kakšen finančni strošek bi to
bil? Razpišite se! :D

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 02, 2010 4:55 pm

Če delaš sam se splača, če ti bo delal pa gdo drug, boš pa ob avtomobil z servo volanom. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo So jan 02, 2010 5:12 pm

ja, problem zna bit ker servo letev za R5 bos tezko dubu....ti pa svetujem da namesto crpalke olja, ki je mehansko gnana (preko jermena) upaorabis iz kakega novejsega avta (saxo, 106) elektro crpalko, kjer je ena prednost da jo lahko namesti bilo kam pod haubo, pa probleme ne bos imel z namestitvijo na blok motorja in jermenom in jermenicam.......cevi das delat kakemu ki se ukvarja s hidravliko....le letev mores zrihtat...lahko probas iz kakega drugega avta predelat... ;)

Srecno
Slika

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ So jan 02, 2010 5:20 pm

Ma kaj pa vem če se splača ... smo mi to tuhtali, da bi natedili na Fiat Tempri pa ni bilo finančne računice :) Poleg tega pa ima Renault 5 tanke gume in pomejem ni tak problem obračanje na mestu ? ali pač?
http://en.wikipedia.org/wiki/Power_steering - kako deluje servo.

LP
Matej

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ So jan 02, 2010 5:36 pm

Zakaj bi se sploh spravil to počet? :shock: A ne bi blo bolš svojega časa vložit v kaj drugega?
Sam ne se kregat :P

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed So jan 02, 2010 5:44 pm

Za te majhne avtomobile je servo brezveze.Guma je itak 155 max 175 mogoče, tko da ni nobene hude težave z vrtenjem.Sem mel tudi sam takšen avtoček in se je čisto normalno vozilo brez.
Edino motilo me je, da je imel od sredinske lege pa do konca levo/desno več kot 2 obrata volana...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jan 02, 2010 10:07 pm

Dariooo je napisal/-a:ja, problem zna bit ker servo letev za R5 bos tezko dubu....ti pa svetujem da namesto crpalke olja, ki je mehansko gnana (preko jermena) upaorabis iz kakega novejsega avta (saxo, 106) elektro crpalko, kjer je ena prednost da jo lahko namesti bilo kam pod haubo, pa probleme ne bos imel z namestitvijo na blok motorja in jermenom in jermenicam.......cevi das delat kakemu ki se ukvarja s hidravliko....le letev mores zrihtat...lahko probas iz kakega drugega avta predelat... ;)

Srecno

R5 servo letev imam jaz ;) Po vsej verjetnosti pa bo romala v rdečko....najbolj pa se ne znam odločit :) Se pa motiš....R5 diesel je mel že leta 90 elektro gnano črpalko olja.
Čeprav sem tudi sam mnenja da na tako malih avtih s tako ozkimi gumami ne rabiš servo volana....je pa zanimiv občutek ko prideš iz Jeepa ( ki ima hudo hudo močne vse servo ojačevalce) in vrtiš 225 gume na mestu z malim prstom.....Potem pa se vsedeš v R5 in 145 gum ne moreš kr tako s celo roko na mestu obrnit :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

miha_racer
Novinec

Napisal/-a miha_racer So jan 02, 2010 10:42 pm

No ker mene je ravno to zmotilo, ker sem od seicenta(nima servo) prišel na spectro(ima servo) in je vožnja dosti bolj preprosta in se razlika zares opazi.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo So jan 02, 2010 10:43 pm

lisko je napisal/-a:R5 diesel je mel že leta 90 elektro gnano črpalko olja.

hudo...nisem vedu....ampak so redke petke s servo volanom ne...poznam tui kr nekaj GTT pa nobena ga nima...mogoce ker ni placa zanj v turbaci :)

LP
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So jan 02, 2010 10:51 pm

Dariooo je napisal/-a:

hudo...nisem vedu....ampak so redke petke s servo volanom ne...poznam tui kr nekaj GTT pa nobena ga nima...mogoce ker ni placa zanj v turbaci :)

LP

Sej kllime tud nobena nima pa so jo imele.....Pa board kompjutera tud ne pa so ga imele....

miha_racer je napisal/-a:No ker mene je ravno to zmotilo, ker sem od seicenta(nima servo) prišel na spectro(ima servo) in je vožnja dosti bolj preprosta in se razlika zares opazi.

Imaš pa dosti manj povratnih informacij....kar pa je včasih nezaželjeno...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo So jan 02, 2010 10:53 pm

haha...board computer mam js :)
Drugace ja, za klimo tudi nism vedu...samo te hude optionale dobis verjetno samo na francoskih petkah, teh ki so delane v slo no way....ker tui ta slo armaturna je kr neki ne... :?
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So jan 02, 2010 10:54 pm

Baccara je bla petka stoj pa glej!Še usnje je mela.

miha_racer
Novinec

Napisal/-a miha_racer So jan 02, 2010 10:56 pm

lisko je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:

LP

Sej kllime tud nobena nima pa so jo imele.....Pa board kompjutera tud ne pa so ga imele....

miha_racer je napisal/-a:No ker mene je ravno to zmotilo, ker sem od seicenta(nima servo) prišel na spectro(ima servo) in je vožnja dosti bolj preprosta in se razlika zares opazi.

Imaš pa dosti manj povratnih informacij....kar pa je včasih nezaželjeno...

Ja trenutno se odločam med nakupom takšnega avta z ali brez servo in me je samo zanimalo kaj je vse potrebno za takšno predelavo sam doma. TNX vsem!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So jan 02, 2010 11:06 pm

Dariooo je napisal/-a:haha...board computer mam js :)
Drugace ja, za klimo tudi nism vedu...samo te hude optionale dobis verjetno samo na francoskih petkah, teh ki so delane v slo no way....ker tui ta slo armaturna je kr neki ne... :?

Aja pa še avt. menjalnik so mele....pa ga tud še nisem sreču v Sloveniji v kaki petki :)
Servo mam od originala....usnjene sedeže tudi....Klimo še iščem :)
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo So jan 02, 2010 11:09 pm

lisko ti se pa ja ne hecas :)) kje si dubu servo pa usnjene (original) sedeze? FR?? :D
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So jan 02, 2010 11:19 pm

Dariooo je napisal/-a:lisko ti se pa ja ne hecas :)) kje si dubu servo pa usnjene (original) sedeze? FR?? :D

Vse se dobi :) In servo in sedeže sem dobil pri enem modelu v celju za takratnih 10 jurjev....servo je kompleten s pumpo rezervarjem in cevmi....Sedeži pa so za preobleč....So pa od 3 vratnega modela z zadnjim deljivim naslonjalom....So pa iz Baccare kot tudi servo.
Zadnjo premo z diski sem tud dobi zastonj (ker se je enmu valjala) sam poštnino sem plačal.....Pa je bila komplet z diski, čeljustmi , ploščicami, amortizerji....samo namontiral sem jo in se vozil.

Zato pravim , da iščem še avt. menjalnik in klimo :)
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo So jan 02, 2010 11:26 pm

hmm...no pa se eno GTT nabavi in si zmagal ;)

Srecno pri iskanju...ampak mislim da za klimo bos mogu pogledat v franciji ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Po jan 04, 2010 10:49 pm

Lisko jaz sem v Osijeku videl petko avtomatik, ampak jo nisem uspel slikat ker je zavila v eno stransko ulico in je nisem ujel :?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po jan 04, 2010 11:00 pm

burka je napisal/-a:Lisko jaz sem v Osijeku videl petko avtomatik, ampak jo nisem uspel slikat ker je zavila v eno stransko ulico in je nisem ujel :?

Videl sem jaz že marsikaj :) Fora je u tem da jo iščem :) Ker sanje so mi da bi nardil R5 dizla z čist vso opremo(kaj so takrat mele pa še..) .....ampak to so samo sanje....
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov