Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Ne dec 27, 2009 8:26 pm

AgitatoR je napisal/-a:Lahko imaš pa v karterju toliko brozge da zardi tega več kaže.

O pizdarija, tole bi pa mogoče bilo res. Pa da povem še nekaj, prej je imel ta avto moj brat in on je nazadnje pred približno 1.5 do 2 let menjal olje na tem avtu, vem to, da je takrat nalil noter lidlovo olje, sicer ne vem če je lidlovo olje kaj slabše kot mora biti po predpisih, je pa kot veste poceni. Ampak fora je pa res naslednja, jaz sem en mesec prej predno sem zdaj menjal olje preveril olje in je bilo OK, zdaj ko sem ga pa menjal ga je pa ven steklo samo do nekej dobre 2.5l(+ še kar ga je bilo v filtru), sigurno pa ne več kot tri litre, to se mi je sicer res zdelo čudno, ampak sem si rekel da je kar pač je. Slišim pa tole zdaj prvič, da se lahko nabere brozga spodaj v karterju, ali je to res možno, pa sploh zato ker je noter takrat dal lidlovo olje. Ma če je to res, potem se lahko še ta brozga dviguje in jo pumpa čez mašino. Pa sploh zdaj ko sem noter nalil kvalitetno olje, za 5l sem dal 40€(10W-40) Dajte povedat, če se to v praksi dogaja.

@čare, nobena od tvojih dveh točk ne drži.

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Ne dec 27, 2009 8:33 pm

Če koga zanima, malo več o motornih oljih.

http://www.carbibles.com/engineoil_bible.html

Tam nekje na sredini je razloženo tudi zakaj ni dobro, da je olja preveč.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne dec 27, 2009 8:50 pm

Koliko časa misliš bit še brez avta??A ti pridem jaz spustit olje,ker ti ga očitno ne boš??Kakšna brozga lepo te prosim??

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne dec 27, 2009 8:51 pm

lenivec je napisal/-a:
fiatpowered je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:Sam kako 2 centi? :shock: :shock:

Saj to tudi meni ni jasno, nalil sem ga točno 3.5l, in mi kaže dobra 2cm čez max, pa naj bo avto mrzel, ogret, naj dalj časa stoji, naj bo merjeno tik po ugasnitvi.
V glavnem olja je preveč.

pa si vsega ven zlil? je bil avto ravno al pod kakim čudnim kotom?

Čisto možno je da ni zlil vsega ven, punto par stopinj visi pa na žibki paže pol cm različno.
Relax take it easY
Slika

mucek21
Novinec

Napisal/-a mucek21 Če jan 07, 2010 11:38 pm

če še nis rešu, na petrolu majo 100% to, da ti olje ven posesa, sem sam enkrat mogel mal ven potegnat, ko ga je bilo preveč, drgač pa legneš pod avto ali pa zapelješ na pločnik prednja dva kolesa pa odviješ vijak, spustiš v eno čisto posodo, pa ga pol daš nazaj noter tolk da bo na maximum. če ne pa pelji mehaniku nazaj ko ti je olje menjal, pa nej ti popravi napako, če ti crkne spoden del motorja je pa to njegova krivda in pelji kot reklamacijo in naj popravi škodo!
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov