Imam možnost nakupa golf II. Dokaj zdrava šasija ima udrtinice nekaj risov malo zarjavela ampak vse v mejah normale

Zanima me sledeče:
1) Večinoma starejši letniki D motorjev ima 4 stopenjski menjalnik, kako je potem če ima ta 5 stopenjski menjalnik (B motor) so kakšne težave, je treba kaj predelati ali kupiti oz kako je to - prosil bi za razlago (pametno razlago)

2) Ali paše vijak na vijak (nosilci) motorja in menjalnika - če ne bi prosil za razlago oz kako se to naredi - nebi se sam spuščal v to ampak me predvsem zanima strošek.
3) Kaj drugega je še potrebno narediti (homologacijo itd.).. kako to poteka pri zamenjavi motorja kako pri barvanju avtomobila (npr.druga barva).
4) Kolk približno bi me stalo barvanje celotnega avta (moj materijal) in pa avto bi pripravil do faze nanašanja kit šprica (popravilo udrtin, kitanje, brušenje itd.).. zanima me samo: zaščita podvozja, nanos kit šprica in nanos barve. Kot sem že omenil material preskrbim sam. Kdo bi mi lahko to naredil in za koliko €?!
5) Kako je pri generalki D motorja, kaj vse je potrebno zamenjati oz kaj vse je potrebno narediti da bo motor delu "kot urca"

Pa dej prosm zadržte se brezveznih komentarjev

Hvala za odgovore..
LP kliker