Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Po feb 15, 2010 3:46 pm

AgitatoR je napisal/-a:Lep P 106. :)

V bistvu lajštica kr paše. Je v liniji z temnim delom luči.

Sam naj te opozorim da gledaš Cliota. :lol:

cobra11 je napisal/-a:Kako to da si gumb za odpiranje kar pokital,mislim kako boš potem odpiral prtljaznik?
Drugače pa nevem no,se mi zdi da se ne splača kaj veliko devat v tak star avto je bolše da ga goniš dokler gre,saj tako če je pleh gniu se nebo vrjetno avto kar podrl..

Kako bo odpiral, s pomočjo žičke, ali pa je motorček za odpiranje notr zvezu, bolj preprostih zadev ne more bit kot to.

Drugače ima pa vsak svoje veselje, eni vlagamo denar v avte, pa če je tut 93 letnik al pa 88 al pa 09, drugi ga pač vlagajo v alkohol ali pa v cigarete. Drugi ga vlagajo v stanovanje al pa hišo.

Pač vsak ima svoje veselje in svoje hobije.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

speedy_gonzales
Nov uporabnik

Kraj: prevalje

Napisal/-a speedy_gonzales Po feb 15, 2010 5:36 pm

cobra11 je napisal/-a:Kako to da si gumb za odpiranje kar pokital,mislim kako boš potem odpiral prtljaznik?
Drugače pa nevem no,se mi zdi da se ne splača kaj veliko devat v tak star avto je bolše da ga goniš dokler gre,saj tako če je pleh gniu se nebo vrjetno avto kar podrl..

luknja je bila lepo povarjena ter pokitana za odpiranje pa skrbi elektromotorček od centralnega zaklepanja vrat R megane ki se je slučajno valjal po delavnici vkljapljaš ga pa s pritiskom na gumb na amaturni plošči kjer je drugače gumb za centralca.. glede denarja je pa tko... bolš v eno staro jajco kot pa za alkohol pa kurbe :D maš saj nekaj od tega ;) :D:D

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Napisal/-a AVX Po feb 15, 2010 7:24 pm

še vedno nisem zvedel, kako si delal. A si najprej kit pa potem prajmer al si najprej prajmer pa potem kit, dal gor.

cobra11
Novinec

Napisal/-a cobra11 Po feb 15, 2010 9:23 pm

speedy_gonzales je napisal/-a:

luknja je bila lepo povarjena ter pokitana za odpiranje pa skrbi elektromotorček od centralnega zaklepanja vrat R megane ki se je slučajno valjal po delavnici vkljapljaš ga pa s pritiskom na gumb na amaturni plošči kjer je drugače gumb za centralca.. glede denarja je pa tko... bolš v eno staro jajco kot pa za alkohol pa kurbe :D maš saj nekaj od tega ;) :D:D

Ja to je itak res,raje za to kot pa kur*e pa alkohol,ampak vseeno če gledaš čez leto dve bo spet isti šmoren.
No mislim sam nimam nevem koliko iskušen z vsem,mogoče sem pri sebi bol slabo naredil da mi je po letu rja vdarla nazaj,ampak če generalno neke zadeve ne pošlihtaš nisi ravno veliko naredu,ane? :)

mucek21
Novinec

Napisal/-a mucek21 Po feb 15, 2010 10:55 pm

AVX je napisal/-a:še vedno nisem zvedel, kako si delal. A si najprej kit pa potem prajmer al si najprej prajmer pa potem kit, dal gor.

matiranje, kitanje, šmirglanje, nanos šprickita in nato vodno brušenje pa barvanje!

tu maš postopek, ampak umes je še parkrat kitanje in šmirglanje,.....več tud šprickita nanosev, boljše je in vodno brušenje.

speedy_gonzales
Nov uporabnik

Napisal/-a speedy_gonzales To feb 16, 2010 7:18 am

cobra11 je napisal/-a:Ja to je itak res,raje za to kot pa kur*e pa alkohol,ampak vseeno če gledaš čez leto dve bo spet isti šmoren.
No mislim sam nimam nevem koliko iskušen z vsem,mogoče sem pri sebi bol slabo naredil da mi je po letu rja vdarla nazaj,ampak če generalno neke zadeve ne pošlihtaš nisi ravno veliko naredu,ane? :)

če ne saniraš vse rje ter ne zaščitiš kovine dobro bo udarla rja ven.. če pa boš ti odstranil vso rjo da ostane samo zdrav pleh ter tisto dobro zaščitil pa bo držalo kar nekaj časa. jaz sem se tega lotil samo zato ker mislim met ta avtomobil kakšno leto dve in tudi nimam upanja da bo pleh bolj dolgo zdržal :)

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Napisal/-a AVX To feb 16, 2010 11:55 am

mucek21 je napisal/-a:
AVX je napisal/-a:še vedno nisem zvedel, kako si delal. A si najprej kit pa potem prajmer al si najprej prajmer pa potem kit, dal gor.

matiranje, kitanje, šmirglanje, nanos šprickita in nato vodno brušenje pa barvanje!

tu maš postopek, ampak umes je še parkrat kitanje in šmirglanje,.....več tud šprickita nanosev, boljše je in vodno brušenje.

To se bo spet rja pojavla. Ne vem zakaj vsi delate to napako, da na pleh dajete kit. Je ravno tako kot ne bi nič naredu. Čez eno leto bo še pa slabše. Kadar se nekaj švasa, je najboljše potem to zapacat z cinku pa da bo lepo vse ravno, pol pa prajmer oz. šprickit, šele potem kit, tako bo vsaj vredu narejeno. Samo nasvet ;)

speedy_gonzales
Nov uporabnik

Napisal/-a speedy_gonzales To feb 16, 2010 4:18 pm

AVX je napisal/-a:
mucek21 je napisal/-a:

To se bo spet rja pojavla. Ne vem zakaj vsi delate to napako, da na pleh dajete kit. Je ravno tako kot ne bi nič naredu. Čez eno leto bo še pa slabše. Kadar se nekaj švasa, je najboljše potem to zapacat z cinku pa da bo lepo vse ravno, pol pa prajmer oz. šprickit, šele potem kit, tako bo vsaj vredu narejeno. Samo nasvet ;)

na to sem pa pozabil da bi lahko zacinal var :) saj če bo držalo vsaj 2 leti bom več kot srečen :D

mucek21
Novinec

Napisal/-a mucek21 Sr feb 17, 2010 9:12 am

AVX je napisal/-a:
mucek21 je napisal/-a:

matiranje ne pomeni da brusim barvo do golega pleha dol, ampak brusim samo lak, da se kit prime nato še šprickit!! pa odkdaj se je devalo prvo šprickit nato kit?? ti zgleda da nisi normalen?? lej jst sem izučen ličar in ti povem iz izkušen, da tak postopek kot sem ti ga jst v prejšnem postu naštel je pravi in pri tem, če je vse uredu narjeno nima kaj bit rje. prosim da ne govoriš bedarij, če nimaš pojma. se opravičujem, ampak se mogel povedat. taki ko to še niste delali, prosim zadržte se komentarjev in bednih nasvetov.
p.s. po švasanju bi pa mogel obvezno za cinat, ker ti bo popokal okol in okol. to je napaka!

cobra11
Novinec

Napisal/-a cobra11 Sr feb 17, 2010 12:41 pm

mucek21 je napisal/-a:
AVX je napisal/-a:
mucek21 je napisal/-a:

matiranje ne pomeni da brusim barvo do golega pleha dol, ampak brusim samo lak, da se kit prime nato še šprickit!! pa odkdaj se je devalo prvo šprickit nato kit?? ti zgleda da nisi normalen?? lej jst sem izučen ličar in ti povem iz izkušen, da tak postopek kot sem ti ga jst v prejšnem postu naštel je pravi in pri tem, če je vse uredu narjeno nima kaj bit rje. prosim da ne govoriš bedarij, če nimaš pojma. se opravičujem, ampak se mogel povedat. taki ko to še niste delali, prosim zadržte se komentarjev in bednih nasvetov.
p.s. po švasanju bi pa mogel obvezno za cinat, ker ti bo popokal okol in okol. to je napaka!

Ja samo res,kolkor sam vem se da najprej kit,potem fino pošmerglaš šele čez to pa šprickit da se na njega potem barva prime,vsaj tako sem sam delal in tako mi je tudi avtoličar pravil da se nardi.

speedy_gonzales
Nov uporabnik

Napisal/-a speedy_gonzales Sr apr 28, 2010 9:58 pm

no da obudim malo temo.. v tem času ko sem bil odsoten je dobil avto centralno zaklepanje, servo volan, drugo armaturno ploščo ter še nekaj malenkosti saj sem kupil še enega cliota za dele ki je šel v razrez. in je zgledal takole:
Slika
Slika

danes pa nek ovinek mi ni bil naklonjen ter se je zgodil bum v obcestno svetilko.
Slika
Slika
vidi se ne tako grozno ampak jih je dobil hladilnik, menjalnik, nosilec motorja, most, prednja vezna itd itd itd... ampak se bo avtomobil še popravljal saj je od vmesnega cliota mi še ostalo vse razen prednjega odbijača. :? :? :evil:

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Sr apr 28, 2010 10:03 pm

to pa ni lepo videt :cry:
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Sr apr 28, 2010 10:06 pm

Felge pa so :bonk :bonk :bonk
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

speedy_gonzales
Nov uporabnik

Napisal/-a speedy_gonzales Če apr 29, 2010 1:27 pm

grega983 je napisal/-a:Felge pa so :bonk :bonk :bonk

felge pa so... boljše kot pleharce z okrasnimi pokrovi iz špara.. ;)
sedaj je avtomobil zravnan ter čaka na nov most ki leži zraven avtomobila ter odbijač z meglenkami. ter belo haubo če bo vse po sreči bo avto danes že vozen :)

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Ne maj 02, 2010 7:55 pm

jbg se nardi upam da ga čimbolje porihtaš ;)
VW golf IV

mucek21
Novinec

Napisal/-a mucek21 Ne maj 02, 2010 11:37 pm

speedy_gonzales je napisal/-a:
grega983 je napisal/-a:Felge pa so :bonk :bonk :bonk

felge pa so... boljše kot pleharce z okrasnimi pokrovi iz špara.. ;)
sedaj je avtomobil zravnan ter čaka na nov most ki leži zraven avtomobila ter odbijač z meglenkami. ter belo haubo če bo vse po sreči bo avto danes že vozen :)

če bi dal lpo original jeklene+original radkape od clia1 pride 100x lepš ko pa da maš te tri krake grdobe gor ;)

speedy_gonzales
Nov uporabnik

Napisal/-a speedy_gonzales To maj 04, 2010 6:03 am

mucek... vsake oči imajo svojega malarja :D kako bi pa zgledalo da bi vsem isto bilo všeč in bi se vsi v rdečih ferrarijih vozili :D

ps. avto je pa ž vozen sicer je united colors of benneton a jEbig*... uglavnem da škatlica spet leti :)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To maj 04, 2010 6:38 am

ahti da nau spet u kak kandelaber letela :D

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Napisal/-a AVX Ne maj 16, 2010 8:52 am

mucek21 je napisal/-a:
AVX je napisal/-a:
mucek21 je napisal/-a:

Ti govoriš za matiranje, kar pomeni da ne pride do golega pleha. Če pa hočeš kaj švasat, pa moreš pridet do golega pleha, če hočeš kar koli naredit. In takrat je pol fajn da je prvo špric kit, potem kit, pa navrh še špric kit.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov