Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

ta_pravi
Novinec

Kateri kvaliteten body (gumi barva)

Napisal/-a ta_pravi Sr avg 18, 2010 2:29 pm

Pozdravljeni, zanimajo me vaše izkušnje z gumi barvami za
zaščito podvozja.

Katero mi lahko predlagate?

Dinitrol me ni prepričal da je nevem kako kakovosten. Po nekaj času na prejšnjem avtomobilu se mi ni zdej kaj preveč gumijast.

LP

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr avg 18, 2010 4:56 pm

Hja po večini se še vedno uporablja dinitrol kot groba zaščita podvozja. iz izkušej pa ti povem , da se ti dinitrol ni zdel preveč gumjast , ker si ga pred časem napocal na nezaščiten del. Ker če površine res ne očistiš do temeljne barve ne nardiš nič....Če imaš občutek , da se stara izolacija lušči ali pa da bo začela odpadat in prek namažeš dinitrol imaš čez čas potem res fleho , ki odpade ( in se ti zdi da ni nič gumjast). S temi težavami sem se ukvarjal jaz na jeepu kot na petki. Površine kjer je bilo možno zbrusit do temeljne in nato prek dinitrol , se s flexom in krtačo ornk namatraš. Kjer pa ni bilo možno dodobra predhodno zbrusit se je dinitrol luščil kar v kosih....
Za prage pa sem dobil kao neko specialnost prek katerga se lahko tudi nanese barva oz. ne ostane toliko gumjast , da bi barva pokala.
Za osnovno pa sem vzel Hammerite, ki pa sem jo tudi testiral in ta hudič se tudi , ko je suh noče prelomit tudi če ga prepogneš....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
CheFF
Novinec

Re: Kateri kvaliteten body (gumi barva)

Napisal/-a CheFF Ne nov 07, 2010 11:54 pm

Rabim kvaliteten premaz za zaščito podvozja, ker bi rad na nekaj točkah kjer izolacija manjka na novo zaščitil.
Kaj priporočate?
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov