Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Re: Vlečna naprava...HELP!

Napisal/-a ColdMan87 Po dec 27, 2010 11:43 pm

lenivec je napisal/-a:zakaj ste monterji v slo? po mojem mnenju zato, da uradno kradete dnar ljudem. zakaj mi monter bosalovo kljuko za lancio lybro zmontira za 380€ z elektriko. ker je nujno potrebno dodat modul, da se ne skuri računalnik. modul je 80€. ne pozabimo, da je nova bosalova kljuka 150€ in ne pozabimo da je nov modul za elektriko 20€. po vrhu vsega pa nesmemo pozabit niti tega da v navodilih originalnih, ki pridejo zraven avta piše, da je predviden priklop dodatnih luči za prikolico na originalno napeljavo.

zaslužek 210€ za 2 uri dela. svaka čast. še zaposleni v nasi ki rakete sestavljajo nimajo tolk pomojem.

Vse kaj ti bom reko je...prvo se pozanimaj za cene in ne nekaj na pamet okoli govorit...me pa prav zanima kje ti dobiš modul za elektriko za 20€...hočem vedet da ga bom nabavljo pri tej osebi...lepo pokliči malo na okoli (npr. TPE ELEKTRONIKA d.o.o.) in mu reči naj ti pošlje cenika njihovih delov...mene elektronika oz. modul prije z poštnino 50€...jaz (priznam) ga naprej prodam za 75€ torej mam dobiček 25€ (priznam pa da sem videl da eni modul prodajajo tudi po 120€ pa ga prodajo)...kljuka prije 150€ (to je na 2 vijaka al je na blo na ključ za zaklep)+10€ elektrika (kabli, doza, sponke, ker šenko ti je noben ne bo zraven tudi bosal ne...montaža pa od 30-60€ odvisno od avtomobila, homologacija je tak kot po ceniku 36,60€ (veliki kartonček) če je mali je 5€ coj, vsaj kolko je blo...in pridemo na 331,60€ (če je montaža 60€)...moj čisti dobiček je tukaj 85€ če delo zraven računam (kot da nisem nič delo)...ne vem ki si ti zračuno 210€...sem mislo da si malo bolj pameten...pa brez zamere in upam da sem ti razložo kaj ti bi mogo že oni razložit ko si se šel meni za priklop...

ColdMan87
Novinec

Napisal/-a ColdMan87 Po dec 27, 2010 11:44 pm

ColdMan87 je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:zakaj ste monterji v slo? po mojem mnenju zato, da uradno kradete dnar ljudem. zakaj mi monter bosalovo kljuko za lancio lybro zmontira za 380€ z elektriko. ker je nujno potrebno dodat modul, da se ne skuri računalnik. modul je 80€. ne pozabimo, da je nova bosalova kljuka 150€ in ne pozabimo da je nov modul za elektriko 20€. po vrhu vsega pa nesmemo pozabit niti tega da v navodilih originalnih, ki pridejo zraven avta piše, da je predviden priklop dodatnih luči za prikolico na originalno napeljavo.

zaslužek 210€ za 2 uri dela. svaka čast. še zaposleni v nasi ki rakete sestavljajo nimajo tolk pomojem.

Vse kaj ti bom reko je...prvo se pozanimaj za cene in ne nekaj na pamet okoli govorit...me pa prav zanima kje ti dobiš modul za elektriko za 20€...hočem vedet da ga bom nabavljo pri tej osebi...lepo pokliči malo na okoli povprašaj za cene...mene elektronika oz. modul prije z poštnino 50€...jaz (priznam) ga naprej prodam za 75€ torej mam dobiček 25€ (priznam pa da sem videl da eni modul prodajajo tudi po 120€ pa ga prodajo)...kljuka prije 150€ (to je na 2 vijaka al je na blo na ključ za zaklep)+10€ elektrika (kabli, doza, sponke, ker šenko ti je noben ne bo zraven tudi bosal ne...montaža pa od 30-60€ odvisno od avtomobila, homologacija je tak kot po ceniku 36,60€ (veliki kartonček) če je mali je 5€ coj, vsaj kolko je blo...in pridemo na 331,60€ (če je montaža 60€)...moj čisti dobiček je tukaj 85€ če delo zraven računam (kot da nisem nič delo)...ne vem ki si ti zračuno 210€...sem mislo da si malo bolj pameten...pa brez zamere in upam da sem ti razložo kaj ti bi mogo že oni razložit ko si se šel meni za priklop...

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To dec 28, 2010 12:00 am

Sem že tu omenil da je dobro razločiti in vedeti za kateri modul sploh gre in kaj omogoča. Zato so cene različne.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
lenivec
Novinec

Napisal/-a lenivec To dec 28, 2010 12:06 am

glede tega da se naj pozanimam o ceni. sem se, zato pa vozim avto s kljuko.
zanimivo dva modula sem že kupil za 20€ s poštnino seveda. ebay naj bo tvoj prijatelj. modul podpira vse tipe luči. navadne, can in pa tiste ki imajo več signalov na eni žici.
najcenejšo ponudbo za kljuko v slo sem dobil 380€ (preklical vse mogoče monterje katere je našel google, imenik, kateri so bli omenjeni po forumu ipd). seveda na to še je30€ homologacije. pa en dan bi bil brez avta pa v LJ bi montirali.
ajde se opravičujem z 210€ v bistvu je 200€ kje sem to dobil? od 380 odštem 20€ za modul in pa 150€ za kljuko. pa rečmo še teh 10€ za uvodnico kabl in vtičnico. pa nekak magično ostaja 200€ razlike do 380€.
torej če seštejem jaz sem mel na svojem avtu stroška 100€ plus homologacija z rabljeno bosal kljuko. s prijateljem sva na njegovi lybri zrihtala za 175€ plus homologacija z novo bosal.
in meni razlika med 175€ in 380€ ni drobiž. v bistvu ker sem naredil domačo nalogo in malo poguglal za kljuko in modul sem prišparal 200€.... če bi pred tem nardil domačo nalogo in prebral navodila od lancie in nebi verjel monterjem, da je modul nujno potreben, bi prišparal še 20€.

jebat ga, nisem sam kriv če se znajdem in si vzamem pol ure časa in najdem stvari dooosti ceneje

ColdMan87
Novinec

Napisal/-a ColdMan87 To dec 28, 2010 2:43 pm

Stari zmago si...ki ti lahko plačam pir? resno mislim...mislo sem pa v sloveniji ker se mi ne ubadat z uvozom...na ebayu je marsikaj zastojn skoraj...lahko pa ti nabavljaš bom prvi kupec pa verjetno ne zadnji...s tem da ga hočem met za 30€ (z računom in garancijo)...

Uporabniški avatar
lenivec
Novinec

Napisal/-a lenivec To dec 28, 2010 6:32 pm

kdo ti brani. par klikov te loci od tega da ga mas za 20 z rac in garancijo

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Ne jan 09, 2011 3:35 pm

Tudi jaz imam problem glede vlečne naprave...kupil sem namreč rabljen MB vito letnik 1998 s snemljivo vlečno kljuko (s tistim vzvodom ob strani in osjo, katera pride skozi kljuko), katera pa ni vpisana v homologacijski kartonček niti nima gor nobene ploščice...avto sem kupil ravno z namenom, da bom z njim vlačil avtoprikolico...kaj naj storim? prosim za pomoč...
Lp

kovcek
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov