Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
filip**
Nov uporabnik

Re: pomarančna barva

Napisal/-a filip** So apr 23, 2011 9:32 am

Z 2000 voobrusnim papirjem na blok zbrusi omenjene dele, potem pa spoliraj. Samo če mene vprašaš je boljše da z 400 brusnim papirjem na suho pobrusiš vse, pa še enkrat pihneš, bo boljše.

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Napisal/-a sasocar123 So apr 23, 2011 1:24 pm

Bom probal najprej z vodobrusnim ja, mi je že en ličar rekel naj to probam. Pol bom pa vidu, če mi ne bo všeč bom pa vse še 1x zbrusil, pa v komoro.

Hvala in lp ;)

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne apr 24, 2011 8:58 am

poštrihaj še raje enkrat, pri črni barvi na strehi boš pri poliranju živčnega dobo, vglavnem javi kak si se odločo :mrgreen:

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Ne apr 24, 2011 12:10 pm

haha hvala za spodbudne besede :mrgreen: .. Ja ju3 bom šel v akcijo, danes bom še pustil da se še malo posuši, pol pa akcija .. Bom sporoču kako je šlo, mam pa problem ker imam doma samo grobo pasto, tako da moram nekje dobiti še fino, ker črna je le črna ja .. Lp

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten So apr 30, 2011 6:41 pm

Pa ne me jeb*t! Ne more avto direkt od ličarja pomarančast pridt! Kaj šele nov! Zdaj ne vem ali nekateri ne veste kako zgleda pomaranča ali so pa ličarji v slo za pozapret (pustmo tiste ki za 200 eur špricnejo avto pod kozolcem)! Jaz si ne morem privoščit da bi parket pomarančasto polakiral ali popajcal me takoj vdari 1k po žepu reklamacija. Res,.. ne verjamem da so ličarji tako slabi pri nas!

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny So apr 30, 2011 6:58 pm

ko je nekdo ravno omenu topfinish, js bi mu raje reku tops..... :D
imel sem avto pri njemu na cairbon poliranju dve leti nazaj, pridem po avto in je bil cel hologramast, no še dvakrat sm ga mu pol pelu da ga je popravlu, pa še vedn se pol našu kak hologramček
bil sem pa pol še enkrta pri nih na isti zadevi, z razliko da so mi šepikice od bele barve do, spravljali, no tokrat je sicer bilo malo bolje kot prvič :D
in če bi me kdo vprašu če bi še šel do njih, je odgovor jasen .... sigurno ne :mrgreen:

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 So apr 30, 2011 10:10 pm

tabletten je napisal/-a:Pa ne me jeb*t! Ne more avto direkt od ličarja pomarančast pridt! Kaj šele nov! Zdaj ne vem ali nekateri ne veste kako zgleda pomaranča ali so pa ličarji v slo za pozapret (pustmo tiste ki za 200 eur špricnejo avto pod kozolcem)! Jaz si ne morem privoščit da bi parket pomarančasto polakiral ali popajcal me takoj vdari 1k po žepu reklamacija. Res,.. ne verjamem da so ličarji tako slabi pri nas!

Problem ni samo v ličarjih ampak tudi v strankah, vsem se mudi in se material ne more dobro posušit in posest...računaj da danes nanesejo šprickit in še ponavadi isti dan lakirajo...druga stvar pa je še zavarovalnica, ki za lakiranje odbijača od prask prizna nadomestno vozilo samo en dan...kaj bi ti naredo?...verjetno naredo hitro ker stranka ti nadomestnega vozila ne bo plačala :D

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten Ne maj 01, 2011 4:27 pm

To imaš pa prav ja. Če bi bilo včeraj narejeno bi bilo že prepozno. Nekateri ljudje preprosto ne razumejo da nekatere stvari ne morejo biti narejene kar čez noč in kadar se njim zahoče. Tudi parket ni v enem dnevu položen, zbrušen in 2x polakiran. Preprosto ne gre. Tak folk bi bilo treba začeti brcat v rit. Vse se mudi samo pri plačilu ne. Zdaj vidim da je pri avtoličarjih podobno sranje kot pri meni, ampak jaz take stranke že takoj odslovim, da se znebim kasnejšemu sranju.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Ne maj 01, 2011 9:50 pm

monster_d je napisal/-a:poštrihaj še raje enkrat, pri črni barvi na strehi boš pri poliranju živčnega dobo, vglavnem javi kak si se odločo :mrgreen:

Zdravo, malo sem pozen, ampak dopust je prišel vmes .. Ja uglavnem, sem brusil z vodnim šmirglom 1500 cca 7 ur, tako da to se ne spravim več delat, pa tudi če je za denar .. Se pa poznajo praskice od šmirgla.. Zdej sm pa čez zapoliru, samo sem imel samo ovčko doma, zdaj sem pa dobil grobo gobico za na polirko in bom še z njo probal, če bojo šle praske ven, če ne, bom dal pa ličarju pihnit samo lak čez in bo. Je pa to res napor in pol, tako da ne počnite tega doma ! :mrgreen:

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Ne maj 01, 2011 11:29 pm

sasocar123 je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:poštrihaj še raje enkrat, pri črni barvi na strehi boš pri poliranju živčnega dobo, vglavnem javi kak si se odločo :mrgreen:

Zdravo, malo sem pozen, ampak dopust je prišel vmes .. Ja uglavnem, sem brusil z vodnim šmirglom 1500 cca 7 ur, tako da to se ne spravim več delat, pa tudi če je za denar .. Se pa poznajo praskice od šmirgla.. Zdej sm pa čez zapoliru, samo sem imel samo ovčko doma, zdaj sem pa dobil grobo gobico za na polirko in bom še z njo probal, če bojo šle praske ven, če ne, bom dal pa ličarju pihnit samo lak čez in bo. Je pa to res napor in pol, tako da ne počnite tega doma ! :mrgreen:

1500 bo premalo...končaj z 3000 al pa celo 4000 na vodo vmes pa še kakega 2000 uporabi...

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Po maj 02, 2011 12:31 pm

ColdMan87 je napisal/-a:
sasocar123 je napisal/-a:

1500 bo premalo...končaj z 3000 al pa celo 4000 na vodo vmes pa še kakega 2000 uporabi...

kaj da bi zdaj še 1x čez letu še z 3000 ? Malo me že skrbi, ker barva ni več nevem kako debela, da se potem ne bo dalo zapolirat.. bom probal najprej samo z grobo pasto & grobo gobico ..

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a folcer Pe jul 01, 2011 10:36 pm

Zdravo, da ne odpiram nove teme. Bojim se, da sem se malo zaj*** danes, ko sem dal zmešat barvo... V bistvu gre za mojo napako.. Gre pa za to, da sem dal zmešati barvo in ker sem prej doma pogledal kako je kaj s trdilcem in redčilom sem ugotovil, da ga imam še dovolj, zato nisem hotel kupiti še enega trdilca in redčila... Problem pa je nastal, ko sem barvo prinesel domov in na računu videl, da piše, da je barva od IMPA-e, jaz pa sem mislil, da mi bodo namešali barvo od NOVOL-a, tako kot zmeraj poprej, ampak očitno so zamenjali znamko. Torej sedaj imam trdilec in redčilo od NOVOL-a, barvo pa od IMPA-e. Kaj pravite bi šlo skupaj?? Bedno se mi zdi za 0,5 kg barve kupovati spet nov trdilec...

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So jul 02, 2011 8:37 am

Če gre za isto vrsto barve, lahko mešaš, drugače pa ne. Recimo pri akrilnih barvah lahko mešaš redčila, baze, različnih proizvajalcev.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov