Pa pejdmo po dolgem času malo nazaj on topic.
Ta video je sicer enkrat že bil online, pa je šel dol (don't know why).
Posneto je na MINI UNITED izletu Maja 2009 v Silverstonu. Proga če se prav zmislim se kliče stowe circuit - je nekaj podobnega kot je bil bivši mobikrog in če bi imeli nekaj takega, nas ne bi stalo nič, za mal se spumpat je pa čisto dovolj- v Sloveniji mislem.
V videu pa lahko polgedate kako full street car (tudi gume yokohama parada treadwear 300) uspe dokaj uspešno slediti race carju , ki je precej lažji na slicksih. Recimo R56 challenge je v primerjavi z R53 - tak model kot moj (R56 je ze novejsi turbo) ze v osnovi cca 2 sekundi hitrejsi na krog. Challenge vs challenge car seveda govorimo.
Izlet je bil dolg in zanimiv (5000km) - in nisem nikoli verjel, da ga bom kdaj ponovil - letos s prikolico . Mogoče bo kdaj čas da naredim cel video. Mislim tudi, da je bil najuspešnejši MINI UNITED vseh časov in če si pravi MINI jaš ga ne bi smel zamuditi. Namreč bila je tudi 50 obletnica in če se ne motim se je številka vozil MINI jev vrtela okrog 5000.
Ker so bili MINI navdušenci v firmi kjer smo delali remap tako navdušeni nad mojim strojčkom, sem takoj dobil pass v njihov klub in tako v klubski predel srečanja - v središče.
Napredek vsega skupaj pa bolj ali manj pripisujem ravno temu MINI UNITED 2009. Nameč bil sem leta 2007 tudi na Nizozemskem (Zandvoort) pa srečanje ni bilo tako obsežno, Slovenije mi pa takrat nikakor še ni uspelo prestavit - čeprav je bil avto že kar pošteno hud.
Tako da zdaj ni čudno, da zadnje čase vse več tujcev hodi k nam na predelave.
http://www.youtube.com/watch?v=vgrvMXsU ... e=youtu.be