Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Audi A4 - zamenjava zavornih ploščic

Napisal/-a ven0m To nov 27, 2012 10:57 pm

buhti je napisal/-a:
TRIJOADIJO:
Pa še nekaj: Če menjaš zadnje diske, se oreng najebeš, ker so butaste švabe nosilce zadnjih čeljusti privile z jebenim imbusom, do katerega je tudi tuk butast dostop, ker je samo par cm lufta med imbusom in amortizerjem :roll: :roll: In ko ti rata to švabsko pogruntavščino losat...moreš še ta butast imbus menjat.

Tole ni čisto res. Še nikoli mi zadaj ni bilo treba dol sneti nosilec čeljusti. Priznam da se glih primera pri a4ki ne spomnem... Ampak za a3ko, leona, ibizo, golf 4ko sem pa 100% da mi nikoli ni bilo treba... Pomoje pa da ima a4ka isto. AMPAK si ne upam tega 100% trditi.

Lp

Za menjavo diskov na A4 b6 in 80 b4 je potrebno snet nosilec čeljusti, je dokaj drugačne zasnovano podvozje kot pri teh, ki si jih naštel, ki vsi bazirajo na istem podvozju.

Kot je rekel TrijoAdijo :D

Slika
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti To nov 27, 2012 11:59 pm

aaa no sej zato sm pa napisu da nism ziher. Vsaj se zmoti kdaj pa kdaj :D

Tole je pa kr standart, da sproti kakšno orodje zlomiš :-P

lp
Slika

Uporabniški avatar
denzl_car
Nov uporabnik

Napisal/-a denzl_car Po dec 17, 2012 9:51 am

Torej da vam sporočim zaključek;

Kot je že weasel omenil;

weasel je napisal/-a:Ne me imeti za neumnega, ampak včasih se tidve lučki prižigata, če dobivata napačne podatke o dimenzijah gum (ali pa da je ena drugačna od drugih 3). Se ti prižigata, odkar si menjal zimske?

Točno to je bil razlog, da sta se prižigali ti dve lučki. Odkar sem dal gor nove zimske gume, se lučke ne prižigajo več :!:

S kolegom sva tudi preverila vse ploščice in jih zaenkrat še ni potrebno zamenjat, bodo te še nekaj časa držale.

Hvala lepa vsem za pomoč in vaše odgovore!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po dec 17, 2012 11:15 am

Kaj si imel eno gumo 16" druge tri pa 17"? :shock:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po dec 17, 2012 7:51 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Kaj si imel eno gumo 16" druge tri pa 17"? :shock:

Ni potrebe toliko razlike. Je dosti da je ena guma proti koncu, druga pa skoraj nova na isti osi, pa so že težave. Vačsih je dovolj celo da se podre optika (bližnje srečanje s pločnikom ali robnikom) pa ABS elektronika zazna odstopanja med signali z različnih koles in javlja napako sistema.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov