Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
brokoli
Nov uporabnik

Carbon-fiber vijak

Napisal/-a brokoli Ne dec 02, 2012 6:05 pm

Tale projektk je zaenkrat še v povojih in testeranjih je pa M8 vijak dolžine 55mm tehta pa 3,2g napram kovinskemu ki tehta 26g. 100 karbonskih vijakov tehta 320g/ 100 kovinskih 2,6kg! :)
Zlomt mi ga še ni ratal :))

Slika
There's nothing you can't do it!

Uporabniški avatar
Mister Twister
Novinec

Kraj: kamnik

Re: Carbon-fiber vijak

Napisal/-a Mister Twister Ne dec 02, 2012 7:50 pm

Kako se pa navoji obnesejo ? Iz slike je kar vidna obraba.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Ne dec 02, 2012 8:56 pm

Zaj bo pa za vsako skurupocalo izpod tvojih rok nova tema. Pri nas imajo vijaki tudi v sredini navoje.

Uporabniški avatar
BILBAO
Nov uporabnik

Napisal/-a BILBAO Ne dec 02, 2012 9:51 pm

Karbonski izdelki in izdelava custom izpuhov so res bedna tema... Gremo raj na hondaforum gledat, kako folk s florescentnim sprejem dekle in felge farba :roll:

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Ne dec 02, 2012 10:56 pm

Napiši še kaj več o vijaku.
To si uporabil kalup, nato struženje in vrezovanje navoja? Kako dolga vlakna si uporabil (1, 2mm)? S kakšnim navorom lahko zategneš matico preden navoji odletijo? Glede na to, da si napisal da je vijak v testiranju, moraš neke podatke že imeti...
Hvala za odgovor! ;)

Bambi158
Novinec

Napisal/-a Bambi158 Ne dec 02, 2012 11:22 pm

=swen= je napisal/-a:Napiši še kaj več o vijaku.
To si uporabil kalup, nato struženje in vrezovanje navoja? Kako dolga vlakna si uporabil (1, 2mm)? S kakšnim navorom lahko zategneš matico preden navoji odletijo? Glede na to, da si napisal da je vijak v testiranju, moraš neke podatke že imeti...
Hvala za odgovor! ;)

x2
naredi en "how to" oblikovanja karbona. Priprava površin, uporabljeni materjali, in cena ...

Uporabniški avatar
_T_O_M_O_
Novinec

Napisal/-a _T_O_M_O_ Po dec 03, 2012 4:50 am

Bambi158 je napisal/-a:naredi en "how to" oblikovanja karbona. Priprava površin, uporabljeni materjali, in cena ...

Definitivno x2 bom z veseljem spremljal

Uporabniški avatar
brokoli
Nov uporabnik

Napisal/-a brokoli Po dec 03, 2012 11:38 am

Kot sem rekel je stvar še v testiranju. To je slika prvega vijaka ki sem ga naredil in tisto kar se vidi na navojih ni obraba temveč slabo iztisnjen navoj. Zato pravim da je zadeva še v testiranju, dodelavi orodji(kalupov) ipd.
Za neke extra podrobne odgovore konkretno pri temu vijaku pa zaenkrat še ni čas za to ;) Ko bo zadeva dokončno speljana in končana takrat pa razložim več stvari.
Drugače se pa zateguje z navadnimi maticami kateregakoli materijala, v CF matice se namreč nisem spuščal... :D

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po dec 03, 2012 11:45 am

Nevem kaj mi bo vijak če nevem z kako silo ga lahko zategnem, to ni podrobnost ampak je ena prvih in najpomembnejših stvari.

BILBAO je napisal/-a:Karbonski izdelki in izdelava custom izpuhov so res bedna tema... Gremo raj na hondaforum gledat, kako folk s florescentnim sprejem dekle in felge farba :roll:

Ni bedno, nerabi pa bit za difuzor, vijak, matico ter izvijač iz karobna posamezna tema, no na AM je lahko ker je važno število tem ne pa uporabnost. Nevem zakaj me povezuješ z H forumom :lol:

Uporabniški avatar
ddas
Novinec

Napisal/-a ddas Po dec 03, 2012 12:43 pm

Brokoli veliko uspeha tudi pri tem projektu. Okvirje očal pusti drugim, da delajo saj to ni to kar bi človek pričakoval ;) . Izpušne sisteme pa vijake pa kar z veseljem.

P.S. Najbolje bo če boš imel samo eno temo in v njej različne izdelke , tako kot imajo drugi na forumu.

Lep pozdrav ;)

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po dec 03, 2012 12:46 pm

crxdelsol je napisal/-a: Nevem zakaj me povezuješ z H forumom :lol:

ugibam...zarad mentalitete?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
brokoli
Nov uporabnik

Napisal/-a brokoli Po dec 03, 2012 1:25 pm

ddas je napisal/-a:Okvirje očal pusti drugim, da delajo saj to ni to kar bi človek pričakoval ;) P.S. Najbolje bo če boš imel samo eno temo in v njej različne izdelke , tako kot imajo drugi na forumu.

Okvirje sem bolj zase naredil kot v kakšen drug namen. Se strinjam, bolj kot ne za dobro voljo ostalih forumašev bom uredil nek svoj topic kjer bom predstavljal svoje projekte ker vidim da imajo nekateri resne težave s tem... :lol:

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Če dec 20, 2012 9:32 pm

Noro! Tole pa tudi mene zanima kako se kaj obnese vijak po tesitranjih :) Predvidevam, da ni tako močan kot navaden kovinski vijak :D
Slika

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Sr dec 26, 2012 10:28 pm

Kako je z žilavostjo pa podajnostjo takega vijaka. Si navoj vrezal v steblo, ki si ga naredil iz kalupa, zanima me izdelava takega vijaka, če ni prevelika skrivnost.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom So jan 05, 2013 1:19 pm

zadeva zgleda zanimiva in jo bom spremljal. še bolj bom pa vesel rezultatov ob koncu testiranja. kar potrudi se ;)
me pa zanima zakaj nekateri oz skoraj vedno isti nekaj pluvajo po temah.... če vam ni ušeč oz vas ne zanima ne komentirajte....

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So feb 02, 2013 8:29 pm

Zanimivo! Ampak...vijaki NE SMEJO "držati" na strig, torej če se zlomi ali ne v končni fazi niti ni tako pomembno. Vijak drži z osno silo in posledično s trenjem vmesne ploskve privijačenih elementov. Ena izmed ključnih lastnosti vijaka je elastičnost stebla, ki omogoča prednapetje. Zdej, če se bodo ti vijaki uporabljali bolj za kozmetične namene, OK, kjer bodo pa obremenitve pa bi jaz kar pozabil na to. :?

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Ne feb 03, 2013 6:44 pm

Lahko prenaša tudi neko določeno strižno obremenitev, če le ta ni utripna... Sicer pa za take namene obstajajo prilagodni vijaki s pravim ujemom za luknjo- le ti prenašajo strig... Bo pač delal prilagodne vijake:D

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po feb 04, 2013 4:01 pm

zlica22 je napisal/-a:Lahko prenaša tudi neko določeno strižno obremenitev, če le ta ni utripna... Sicer pa za take namene obstajajo prilagodni vijaki s pravim ujemom za luknjo- le ti prenašajo strig... Bo pač delal prilagodne vijake:D

No, ja, opcija je tudi to. Vendar to ni nepomemben podatek, oz. to ni navaden vijak. =P Vsekakor pa zanimivo, in bom z veseljem spremljal kakšno testiranje. :)
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov