Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

alhambra71
Novinec

Klima Seat Alhambra

Napisal/-a alhambra71 So maj 11, 2013 12:43 pm

Pozdravljeni
Imam resne težave s klimo pa me zanima če mi lahko kdo pomaga iz izkušenj.
Moja Alhambra je letnik 2006 in do sedaj je bila zamenjena tlačna cev od kompresorja in pred enim tednom cev ki gre v nadaljevanju le te.
Sedaj sem že dvakrat polnil zadevo s plinom pa mi v 24 urah uide iz sistema. Leta 2010 je bila pri popravilu nalita barva za detekcijo.
Sedaj pa je težava ta, da ko naprava vakumira sistem le ta drži ko pa ga napolni pa plin uide iz sistema.
Včeraj sem po polnitvi plina poslušal če kje pušča in imel občutek, da se pretaka plin pod desnim delom armature. Tam menda naj bi bil prvi uparjjalnik.
Danes sem ponovno vakumiral sistem na 700 mbar in le ta ni spustil v času 30 minut.
Ima kdo idejo kako naj sam najdem kje je napaka na sistemu.
Vsekakor v zadnji varianti bo potrebno odpeljati na pooblaščen servis.
Hvala za pomoč skupno rešitev pa objavim na forumu kot vse ostale do sedaj.

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Re: Klima Seat Alhambra

Napisal/-a hermand So maj 11, 2013 8:10 pm

V kondenzatorju je na desni strani vgrajen sušilni filter, poglejte, če slučajno tam ne spušča, treba je odstraniti plastični pokrov, pod pokrovom je pa aluminijasti pokrovček na katerem sta dva tesnila, mogoče tam spušča.

LP

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So maj 11, 2013 10:52 pm

Pozdravljeni

Osebno se bi rešil iskanja po naslednjem vrstnem redu:
- Z lučjo in očali bi naprej vse pregledal, napolnil sistem s plinom in barvilom, prižgal klimo in jo pustil delovati cca 5 minut, vse skupaj še enkrat preveril z lučjo in očali, se bi moralo videti kje pušča. Plin potegnil iz sistema ( da se ne dela škoda z metanjem plina stran ), odpravil napako in ponovno napolnil plin.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

alhambra71
Novinec

Napisal/-a alhambra71 Ne maj 12, 2013 8:40 am

pozdrav
Vceraj sem zadevo raziskal s tehnicne strani. Pregledal sem sistem na slikah v Etki. Mislim da tezav na ceveh nebi smelo vec biti. Ali pusca na hladilniku spredaj ali pa na uparjalniku v notranjosti kabine. Zanima me ali je pri tem plinu kaj vonja. Ce je potem bi to moral v kabini zacutiti.
Drugo vprasanje je se ali se do notranjega uparjalnika spredaj desno pride samo tako da se rastavi armaturo ali je dovolj samo spodaj pri predalu. Odstranil sem tudi zascito spredaj pri brisalcih vendar ni s tega mesta nic mozno videti.
Hvala za odgovore in lepo nedeljlo vam zelim.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če maj 16, 2013 10:07 pm

Če še nisi rešil zadeve, potem ti priporočam da dobro preveri hladilnik, ponavadi radi puščajo na sredinah kjer je preko ventilator. Drugače pa se strinjam z Fan-om.
Sistem napolni z plinom in dodaj uv, nato z očali in lučko špreveri kje so sledi.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če maj 16, 2013 11:12 pm

Pozdravljeni

Ne, plin nima vonja .............. ima ga barvilo v plinu, vendar v koliko bi bila prižgana ventilacija, se vonja ne bi čutilo. Ja, potrebno je sneti armaturo - žal
Tudi na ceveh/spojih zna hinavsko puščati..................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

alhambra71
Novinec

Napisal/-a alhambra71 So maj 25, 2013 3:59 pm

pozdravljeni
Resili zadevo. Potrebno je bilo zamenjati obe cevi ki pripeljeta do kabinskega uparjalnika. Cena obeh cevi je 85 eur je pa samo originalni del. Varjenje iskljucujem ker je potrebno podreti cel prvi del avtomiobila.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov