Snoopy27 je napisal/-a:Evo da spet malo osvežim temoBil sem na obisku pri enemu starejšemu gospodu ki ima 2 starodobnika in sva se pogovarjala o rji in kako bi očistil umazanijo.. Priporočal mi je citronsko kislino 100g na 10L. Potopil sem odmično gred za 2dni v to vodo... Rezulat:
TrijoAdijo je napisal/-a:Snoopy27 je napisal/-a:Evo da spet malo osvežim temoBil sem na obisku pri enemu starejšemu gospodu ki ima 2 starodobnika in sva se pogovarjala o rji in kako bi očistil umazanijo.. Priporočal mi je citronsko kislino 100g na 10L. Potopil sem odmično gred za 2dni v to vodo... Rezulat:
In isto narediš z blokom motorja. Samo 100g / 10L vode je bolj tko....kot bi se v morje poscal in pričakoval, da se bo gladina morja opazno zvišalaZa čiščenje 10L rezervoarja od motorja sem ponucal 500g citronske kisline. Pa sem ga na dvakrat pucal.
Najprej blok motorja operi z vapom in raznoraznimi razmaščevalnimi čistili, pol ga vrž v en star plehnat sod, nalij vode toliko, da bo blok cel pod vodo, nasipaj 1kg citronske kisline in pusti 24 ur. Po 24 urah blok potegn ven in ga z vapom operi, s stisnjenim zrakom pa posuši. Nato sledi barvanje,ali cinkanje,..itd.
Snoopy27 je napisal/-a:Les ozirima marom sem hotel dati na spodnjo stran da nebi praskal parketa in da lepše zgleda.
tristan01 je napisal/-a:Če se že tega lotevaš na ta način, bi bilo lepše če narediš aluminijaste nogice, ki zadevo dvignejo minimalno od tal, na spodnjo stran pa nalepiš zaščiot iz filca - dobiš jo v vsaki hoby mojster trgovini za nekaj centov. Boš dobil precej bolj čisti izgled kot pa z lesom ali kamnom.
LP Tristan01
buhti je napisal/-a:tristan01 je napisal/-a:Če se že tega lotevaš na ta način, bi bilo lepše če narediš aluminijaste nogice, ki zadevo dvignejo minimalno od tal, na spodnjo stran pa nalepiš zaščiot iz filca - dobiš jo v vsaki hoby mojster trgovini za nekaj centov. Boš dobil precej bolj čisti izgled kot pa z lesom ali kamnom.
LP Tristan01
Ali pa se lahko znajde in naredi iz ventilov nogice![]()
lp
TrijoAdijo je napisal/-a:buhti je napisal/-a:tristan01 je napisal/-a:Če se že tega lotevaš na ta način, bi bilo lepše če narediš aluminijaste nogice, ki zadevo dvignejo minimalno od tal, na spodnjo stran pa nalepiš zaščiot iz filca - dobiš jo v vsaki hoby mojster trgovini za nekaj centov. Boš dobil precej bolj čisti izgled kot pa z lesom ali kamnom.
LP Tristan01
Ali pa se lahko znajde in naredi iz ventilov nogice![]()
lp
x2
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 1 gost