Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

tomazek9
Nov uporabnik

VW Golf Mk2 Menjava motorja

Napisal/-a tomazek9 To jun 18, 2013 9:12 pm

Končali smo s predelavo Golfa Mk2 iz bencinarja v dizlaša. Slike celotnega dela prihajajo v prihodnosti (treba skupej zmontirat).
Končni posnetek: http://www.youtube.com/watch?v=3xQKN7zaAt4

kosir1234
Novinec

Re: VW Golf Mk2 Menjava motorja

Napisal/-a kosir1234 To jun 18, 2013 11:48 pm

engine swapi so mi skoz zanimivi :) kako ste pa rešili z obratomerjem in pa homologacijo? :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr jun 19, 2013 7:34 am

kosir1234 je napisal/-a:engine swapi so mi skoz zanimivi :) kako ste pa rešili z obratomerjem in pa homologacijo? :)

Kakšen obratomer? Golf II je imel le velikansko uro namesto obratomera. Izjeme so bili le GTI in GTD modeli. Pa tudi če je imel obratomer, se zamenjajo števci s tistimi od dizla - razlika je v vezavi obratomera. Namesto na vžigalno tuljavo je pri dizlu vezan na alternator. Na posnetku pa lepo vidiš da obratomer ne deluje. Avtomobil je preproste zasnove, višek tehnologije pa je radio. Torej ni kaj dosti dela ob predelavi. 1.6 bencinar in dizel pa imata celo tako podobna motorja, da niti menjalnika ni treba zamenjati, saj pašeta križem. Celo nosilci motorja so isti....

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

kosir1234
Novinec

Napisal/-a kosir1234 Sr jun 19, 2013 11:32 am

Sm misnu da se je kdo poglobil tud v to :D
Sprašujem pa zato ker sem delu swa na swojem saxo-ju 1.0 -> 1.4 (motor ECU in motorna inštalacija) pa nisem obratomerja znal zvezat :D pol žic v motorju je zelenih pol roza, na obratomerju jih je pa pol rumenih pa pol rjavih tako, da se nisem preveč pogljablju :D

matra-simca
Nov uporabnik

Kraj: luče

Napisal/-a matra-simca Pe jun 21, 2013 11:01 am

ma pri golfu ni problema zrihtati obratomerja :D meni dela od benzinarja na dizlu :D

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So jun 22, 2013 6:56 am

matra-simca je napisal/-a:ma pri golfu ni problema zrihtati obratomerja :D meni dela od benzinarja na dizlu :D

Pa deluje tudi pravilno?

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost