Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Re: Predelava avta v dirkalnik

Napisal/-a domen90 Če avg 29, 2013 12:56 pm

chelichni je napisal/-a:Kar se gevind tiče, sem vprašal ker se mi je zdelo smešno poceni... Tolk pridejo samo fedri...

Drugače pa tukaj ni zdaj govora o nekem dirkalniku za rallyje ali gorsko hitrostne dirke, da bi mogli bit res top materijali! Za na raceland it uživat, in tišat po kakšni neprometni cesti je lahko tudi kakšna povprečna stvar gor. Gre se bolj za to, da nekaj naredim sam, kar imam že dolgo željo, in da se potem uživa.

Po mojih izračunih bi moglo it s slabimi 3000€ skozi.

LP Jan

Prosim, reci da se delaš norca. Za osnovo bi vzel staro gnilo corso, nabavil poceni robo, ki ni za nikamor in z 1.4 motorjem naredil dirkalnik :lol:

Gewinde, kot jih gledaš so dobre par tisoč kilometrov, nato začne avto plavat po ovinkih. Podvozje je še kaj več od gewind, kje so stabilizatorji, Powerflex puše... Pri corsi, ki je že tako ni nič skupaj, kaj dosti teže ne boš prihranil, s tem motorjem bo še zmeraj podhranjena. Saj sčasoma nabere nekaj hitrost, ampak na zaprtih progah in na vzepenjajoči gorski cesti boš nepremičnina. S tem da se mi ideja glede vožnje z neregistriranim "dirkalnikom" po cesti, za katero "policaji še ne vedo", zdi skrajno idiotska in neodgovorna. Ni problem v policajih, problem je prometni nesreči, ki lahko glede na to, da hočeš "dirkat", kar hitro nastane, s tem da škodo potem kriješ iz lastnega žepa. To ne pomeni škode na tujih avtih, tudi ograje, podrte smreke, hiše, osebe... V določenih primerih je najvišja meja okoli 12.000eur, v drugih pa odgovarjaš neomejeno. Točno iz glave ne vem kateri primeri so to, si jih pa lahko pogledaš sam v Zakonu o zavarovalništvu.

Raje nabavi kakšnega Clia RS, imaš za ovinke agilen in hiter avto, ki je še zmeraj uporaben za vsak dan in ga normalno registriraš. Sicer pa roko na srce, tema je točno to, kar v prvem postu zanikaš. Propadli projekt, glede na to, da v dveh mesecih nisi naredil še nič in je ostalo zgolj pri sanjarjenju. Počitnic bo kmalu konec, upam da te bo šola dovolj zaposlila, da boš opustil misli na takšne bedarije. Pa brez zamere ;)
Slika

šinki²
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki² Če avg 29, 2013 7:28 pm

Domen, se v vsem strinjam s tabo, razen v podhranjenosti 1.4 mlinčka. Če si kdaj poskušal peljati kakšen pravi dirkalnik divizije 1 (do 1400), bi vedel da ni ravno podhranjen. Seveda ob primernem finančnem vložku. Predvsem pa je predvsem bolj kot motor pomembno podvozje, zavore, menjalnik in špera. Če moči ne moreš spraviti na cesto ti tudi 300KM ne bo pomagalo kej dosti.
ex šinki

okužen z rallyus virusom

chelichni
Nov uporabnik

Napisal/-a chelichni Če avg 29, 2013 9:48 pm

Naj te najprej razočaram, da sem šolo že pred leti zaključil, tako da počitnic zame trenutno ni.

Kar se tiče podhranjenosti motorja, je za to, za kar bi bil avto namenjen dovolj, seveda z določenimi predelavami.
Za gewinde mi je bilo kmalu jasno da so prepoceni, tudi stabilizatorji so bili na spisku, in sem jih že našel.

In nobeden ni govoril o vožnji po cesti z neregistriranim vozilom, le homologiral verjetno nebi čisto vseh stvari. (Še vedno dilema kako "homologirat" odstranjene zadnje sedeže in podobno...).

In še tole, projekt ni padel v vodo, med neurjem prejšnji mesec mi je v avto treščil ta veliki zabojnik za smeti (tisti na kolesih), ter mi poškodoval vrata, stranski šipi ter sprednji blatnik.
To mi je poleg ostalih stvari katere so fuč na avtu dalo mislit, ali popravljat ali res kupit nekaj že v osnovi malce bolj športnega, in si prihranit nekaj dela ter skrbi, predvsem pa financ s predelavami. Na internetu sem izbrskal kar nekaj že pripravljenih (homologiranih) dirkalnikov, kar bi bila verjetno na koncu še najcenejša rešitev....

LP Jan

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Pe avg 30, 2013 9:57 am

šinki² je napisal/-a:Domen, se v vsem strinjam s tabo, razen v podhranjenosti 1.4 mlinčka. Če si kdaj poskušal peljati kakšen pravi dirkalnik divizije 1 (do 1400), bi vedel da ni ravno podhranjen. Seveda ob primernem finančnem vložku. Predvsem pa je predvsem bolj kot motor pomembno podvozje, zavore, menjalnik in špera. Če moči ne moreš spraviti na cesto ti tudi 300KM ne bo pomagalo kej dosti.

Ravno to je problem. Primer priprave dirkalnika z 1.4. motorjem:

Dirkalni avto Renault Clio 1.4 16V
Verzija GHD, KHD, PRK

Izhodišče: nov avto ali rabljen avto star 1-4 let prevoženo do 50.000 km
Tip: CB0P ( tri vratni model )
Motor: K4J 710 98 KM

Priprava:
- Odstranitev vseh odvečnih elementov v notranjosti (tapete, sedeži, zvočna izolacija,…)

Namestitev dirkalnih komponent:
- varnostna kletka Sparco
- dirkalni sedež Sparco
- nosilec sedeža nastavljiv
- varnostni pas
- športni volan
- lahke notranje obloge vrat in zadnjih bokov
- gasilni aparat
- varnostne zaponke za pokrov motorja in prtljage
- varnostno stikalo za centralni izklop električnega napajanja

Zavore:
- vgradnja dirkalnih ploščic Ferodo - spredaj – P, N, A
- vgradnja zavornih oblog Sinter - zadaj – P, N, A
- zamenjava gibljivih cevi z cevmi z jeklenim opletom - N, A
- Izklop ABS elektronike – P, N, A
- vgraditev regulatorja zavorne moči – N,A
- namestitev inštalacije v kabino in prevezava - N, A

Podvozje:
- Znižane vzmeti Eibach in predelani trši serijski amortizerji - P
- Amortizerji in vzmeti sport KW - N, A

Motor:
- Namestitev športnega zračnega filtra - P, A
- Predelava serijske elektronike N,A
- Zamenjava odmičnih gredi – A
- Poliranje kanalov v glavi - A
- Zamenjava potisne plošče in sklopke - N, A
- Zamenjava batov – možno za A
- Odstranitev kompresorja klime
- Namestitev novega nosilca alternatorja – brez klime A
- Namestitev novega alternatorja
- Namestitev novega krajšega klinastega jermena

Menjalnik:
- Zamenjava glavnega prenosa diferenciala s krajšim - P ( lahko tudi brez tega - dogovor)
- Zamenjava glavnega prenosa in namestitev zapore diferenciala - N
- Zamenjava glavnega prenosa, namestitev zapore diferenciala, zamenjava vseh zobnikov z novimi prestavnimi razmerji z sinhroni in poševnim ozobjem – N, A
- Zamenjava glavnega prenosa in namestitev zapore diferenciala, zamenjava vseh zobnikov z novimi prestavnimi razmerji brez sinhronov in ravnim ozobjem – A
-

Kolesa:
- ALU platišča 6x15 serijska - P
- ALU platišča 7x15 racing - N, A
- Gume, športne serijske 195/50/15 - P
- Gume, racing 190/580/15: slick, intermedia, dežne - N, A ( po dogovoru tudi za P ampak to je zelo velik strošek)

Izpuh:
- Zamenjava zadnjega lonca z športnim DeVito in zamenjava cevi do kat. - P, N
- Zamenjava zadnjega lonca DeVito in cevi do katalizatorja, dirkalni katalizator in cev z priklopom na serijski izpušni kolektor – N, A
-
Zamenjava olj:
- zavorno olje racing
- motorno olje racing
- olje za menjalnik racing

Da je vse tole izvedljivo za 3 jurje? Si ga takoj naredim. Tale projekt, za katerega se še ne ve a bo ali ne bo, je zastavljen čisto drugače. Malce domačega igranja, šraufanja in varjenja. Saj ne rečem, je zabavno malo ustvarjat s kolegi, samo močno dvomim, da bo izdelek primeren za dirkanje oziroma za vožnjo po gorskih cestah. Za ta denar bo stock clio rs nudil precej več zabave.

chelichni je napisal/-a:Naj te najprej razočaram, da sem šolo že pred leti zaključil, tako da počitnic zame trenutno ni.

Kar se tiče podhranjenosti motorja, je za to, za kar bi bil avto namenjen dovolj, seveda z določenimi predelavami.
Za gewinde mi je bilo kmalu jasno da so prepoceni, tudi stabilizatorji so bili na spisku, in sem jih že našel.

In nobeden ni govoril o vožnji po cesti z neregistriranim vozilom, le homologiral verjetno nebi čisto vseh stvari. (Še vedno dilema kako "homologirat" odstranjene zadnje sedeže in podobno...).

In še tole, projekt ni padel v vodo, med neurjem prejšnji mesec mi je v avto treščil ta veliki zabojnik za smeti (tisti na kolesih), ter mi poškodoval vrata, stranski šipi ter sprednji blatnik.
To mi je poleg ostalih stvari katere so fuč na avtu dalo mislit, ali popravljat ali res kupit nekaj že v osnovi malce bolj športnega, in si prihranit nekaj dela ter skrbi, predvsem pa financ s predelavami. Na internetu sem izbrskal kar nekaj že pripravljenih (homologiranih) dirkalnikov, kar bi bila verjetno na koncu še najcenejša rešitev....

LP Jan

Če je to, da si zaključil šolo zate razočaranje,... se bom vzdržal komentarja, ne želim provocirat. Pa nima veze šola, te ne zajebavam, samo razmišljanje o dirkalniku za 3 jurje na osnovi odsluženega avta se mi zdi otročje in nepremišljeno.

Mi pa ni jasno, kako nameravaš avto registrirat brez homologacije? 20eur v prometni? Kako ti bo to pomagalo če te s takim avotm ustavi policija? Kako ti bo to pomagalo, če se (upam da ne) kaj zgodi in povzročiš nesrečo? Če vozilo ni tehnično brezhibno, velja enako, kot sem že napisal. Zavarovalnica bo oškodovancu izplačano odškodnino do 12.000eur terjala od tebe. Ne vem no, a je vredno?
Slika

šinki²
Novinec

Napisal/-a šinki² Pe avg 30, 2013 5:14 pm

Domen, cliota se s 3000e da pripraviti, seveda če imaš sam avto že prej. Sicer pa mislim da se bolj splača kupiti že pripravljen dirkalnik.
http://forum.rally-magazin.com/viewtopic.php?t=6781
http://forum.rally-magazin.com/viewtopic.php?t=6762
http://forum.rally-magazin.com/viewtopic.php?t=6293
ex šinki

okužen z rallyus virusom

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar So avg 31, 2013 12:19 am

Kako si si ti mislil cliota s 3k€ pripravit mi ni jasno. Ti na hitro obrazložim da je samo kletka 1k€ (je tud cenejša, samo brez homologacije), podvozje pod 1.5k€ je poden, ostane še 500€. S tem denarjem tudi pod razno nisi naredil dirkalnika ampak hoby vozilo s kletko in zanič podvozjem.

Prvi link...joj mene
drugi link malo boljše
tretji link kar ok. Treba vedeti da je samo ena sadev polosovina 1000€. Da o menjalniku niti ne govorim. Res pa je da ga je najverjetneje treba poservisirat.

Pri takih avtih je fino imet kaj na zalogi, ker nikoli ne veš kdaj bo kaj šlo.

šinki²
Novinec

Napisal/-a šinki² So avg 31, 2013 9:02 am

OK, 3000e je res mal huda. Glede unga cliota z linka pa nevem. To je bivši slejkotov clio, kateri ima novo školjko (na novo pripravljeno), z menjalnikom pa sedaj nevem kako je. Vem da je klemen v velejnu odstopil ravno zaradi menjalnika.
ex šinki

okužen z rallyus virusom

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So avg 31, 2013 9:47 am

Če je situacija s Corso takšna, potem lahko nabaviš nekaj takega:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7569393&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7569430&show=1

In potem lahko odmisliš rihtanje motorja (razen konkretnih servisov, seveda!) - pod pogojem, da je vredu ohranjen. Zrihtaš podvozje, zavore, kletko, vržeš ven odvečne stvari in morda prideš skozi s 3000€. Ampak potem so tu še gume in ostali sprotni stroški, vendar predvidevam, da si to že upošteval in planiral. Meni osebno bi BMW še najbolj dišal - je namreč 4 cilinderc in zato malo lažji, kar pride prav, in je še 400€ cenejši. Računaj, da slabša kot je osnova z vidika pleha (razen gnilobe!), ohranjenosti podvozja in notranjosti, boljše je, ker je avto v štartu lahko precej poceni, in itak imaš namen zamenjat večino mehanike razen motorja, pa tudi notranjost oskubiš in pomenjaš s športnim.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 So avg 31, 2013 2:12 pm

šinki² je napisal/-a:Domen, cliota se s 3000e da pripraviti, seveda če imaš sam avto že prej. Sicer pa mislim da se bolj splača kupiti že pripravljen dirkalnik.
http://forum.rally-magazin.com/viewtopic.php?t=6781
http://forum.rally-magazin.com/viewtopic.php?t=6762
http://forum.rally-magazin.com/viewtopic.php?t=6293

Ne bom se spuščal v to, ali so tile avti z linka ok ali ne. Dejstvo pa je, da se prodajajo za precej manj, kot je bilo vanje vloženo in ne morejo biti merilo.

Zakaj to govorim? Tudi jaz si rihtam tako hobi vozilce za preganjanje po gorskih cestah, kasneje ko bo na zadovoljivem nivoju, pa kak Grobnik ali Raceland. S tem da sem vzel odlično ohranjen avto s 110.000km od drugega lastnika in je po predpisani menjavi hladilnega sistema v tip top kondiciji. Pa bo 3.000eur komaj dovolj za nadgradnjo podvozja, izpušnega sistema in zavor. On mora pa za ta denar še obnovit pregnito karoserijo in poštrihat cel avto. Če ne bo kupil par šmirglov v merkurju in polovičarsko zrihtal vse doma in barval s spreji, potem mi ni jasno, kako misli prit skozi. :)

Daedalus je napisal/-a:Če je situacija s Corso takšna, potem lahko nabaviš nekaj takega:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7569393&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7569430&show=1

In potem lahko odmisliš rihtanje motorja (razen konkretnih servisov, seveda!) - pod pogojem, da je vredu ohranjen. Zrihtaš podvozje, zavore, kletko, vržeš ven odvečne stvari in morda prideš skozi s 3000€. Ampak potem so tu še gume in ostali sprotni stroški, vendar predvidevam, da si to že upošteval in planiral. Meni osebno bi BMW še najbolj dišal - je namreč 4 cilinderc in zato malo lažji, kar pride prav, in je še 400€ cenejši. Računaj, da slabša kot je osnova z vidika pleha (razen gnilobe!), ohranjenosti podvozja in notranjosti, boljše je, ker je avto v štartu lahko precej poceni, in itak imaš namen zamenjat večino mehanike razen motorja, pa tudi notranjost oskubiš in pomenjaš s športnim.

Pri BMWju je kul, ker je vse skupaj športno naravnano, razporeditev teže je odlična, pa še zadnji pogon. 1.8is motorji s 140KM so zelo živahni, edini problem je, da tale primerek ima že ogromno kilometrov, pa e36 so večinoma zelo rjavi in je spet tam kjer je zdaj, samo da z drugo znamko :lol: Čeprav sem BMW fan, se mi zdi pametneje kupiti kaj takega - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7577379&show=1
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne sep 01, 2013 5:52 pm

Renault pri 200 tisoč je za na odpad....Tako da neb bil tko prepričan.
Gumice podvozja...puše zadnjega mostu...amortizerji....vprašanje kako je z zavorami, kugle,končniki,ležaji,sklopka...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To sep 03, 2013 8:33 pm

lisko je napisal/-a:Renault pri 200 tisoč je za na odpad....Tako da neb bil tko prepričan.
Gumice podvozja...puše zadnjega mostu...amortizerji....vprašanje kako je z zavorami, kugle,končniki,ležaji,sklopka...

Saj lih to je čar - če hočeš avto za dirkalščine, kupiš čimbolj poceni (pa da ne gnije in da sta motor in menjalnik dobra) in itak pomenjaš vse kar se podvozja tiče (razen ležajev in kakšnih končnikov in kugel, če so še OK). Sklopka je takšna kot je, ko gre, se nabavi eno malo bolj športno. Preveč komplicirat pa vseeno ni dobro. :)

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Če sep 05, 2013 12:23 am

To še športnemu avtu ni podobno potem, kaj šele dirkalniku. Najbolj smešno je to da se v tujini dela motorje, ki stanejo po 12k€ in več in to za razne Cliote in podobna j***a, kaj šele podvozje, menjalnik, gume in vse ostalo kar pride zraven, tuklaj pa se pogovarjamo o 3k€ za cel "dirkalnik". Pa saj niste resni...

Jaz lahko iz lastnih izkušenj povem koliko kaj stane, da bo vsaj nekako zgledalo kot dirkalnik in ne "serijski avto s kletko". Podvozje me je prišlo 3600€, Odmične gredi, ventili, vzmeti ventilov, solid lifterji, nastavljive jermenice še dodatnih 1600€, custom bati 1000€, custom ojnice 1000€, standalone ECU 1000€, kletka 500€, posamične lopute 250€ (treba naredit še kolektor), potem je pa tukaj še polno enih malenkosti (več različnih menjalnikov da se sestavi nekaj dovolj kratkega, zapora diferenciala, sklopka, feltne, števčki, itd, itd.). Še kar nekaj stvari je treba tudi nabavit, blok je treba obdelat, pravtako glavo, pa dela nisem štel ker se s tem ukvarjamo in pač naredimo sami, kaj šele da bi moral to dat komu sestavit. No pa smo prišli že na 10k€, pa kar nekaj stvari še sploh štel nisem zraven. Pa da ne bo kdo mislil da delam nek oh in sploh avto. tole vse gre v 106ko.
Saj ne rečem, se da naredit tudi kaj zanimivega za manj denarja, samo toliko ceneje pa spet ne. Potem pa imamo tako kot pri naših "dirkačih", ko avti tud štirih dirk v eni bogi sezoni ne zdržijo, in poslušam izgovore ala "je že zmetran material, je že celo sezono gonjen". No shit, če so pa skrapucala. Malo posplošujem ampak na žalost je pri veliko primerih tako.

Pač hočem povedat da za 3k€ tud pod razno ne moreš naredit dirkalnika, že kupt avto za tak denar moraš vedeti da je verjetno pol stvari ali serijskih ali pa zjebanih. Prej kot se tega zaveš, boljše je.

zivkovicka
Nov uporabnik

Napisal/-a zivkovicka Če sep 05, 2013 6:16 am

chelichni je napisal/-a:...

LP Jan

Najlažje je kupit sestavljenega pa peljat. Jaz osebno vem da sestavljenega ne bi nikoli kupila, ker enostavno ni avta k bi bil točno po mojih željah, poleg tega pa ko si delaš dirkalca ga delaš po svojih potrebah (motor, lega volana, trdota podvozja), poleg tega tudi šraufanja prinese svoj čar in takrat šele stvar začneš res cenit.

Če že boš delal karkoli iz Corse bo potreben veliko večji budget, ker za 3k ne boš naredil nič pametnega - verjemi tudi če vsaka stvar stane 20eur, si hitro čez par jurjev, ne da bi se to zavedal. Zato nas večina sploh ne upa zračunat kok je že šlo v avto :D

Če imaš v vsakem primeru omejen budget, je najboljše kupit kakšen že navit motor, ga malo zlajšat, malo stršat pa peljat. Ampak to je spet kratkoročno, slej kot prej ti motor rata prešvoh, podvozje premehko, gume preslabe, mogoče bi dodal še školjkaste zice ... uglavnem zgodba brez konca.

urosch
Nov uporabnik

Napisal/-a urosch Če sep 05, 2013 11:03 am

drmocar je napisal/-a:To še športnemu avtu ni podobno potem, kaj šele dirkalniku. Najbolj smešno je to da se v tujini dela motorje, ki stanejo po 12k€ in več in to za razne Cliote in podobna j***a, kaj šele podvozje, menjalnik, gume in vse ostalo kar pride zraven, tuklaj pa se pogovarjamo o 3k€ za cel "dirkalnik". Pa saj niste resni...

Jaz lahko iz lastnih izkušenj povem koliko kaj stane, da bo vsaj nekako zgledalo kot dirkalnik in ne "serijski avto s kletko". Podvozje me je prišlo 3600€, Odmične gredi, ventili, vzmeti ventilov, solid lifterji, nastavljive jermenice še dodatnih 1600€, custom bati 1000€, custom ojnice 1000€, standalone ECU 1000€, kletka 500€, posamične lopute 250€ (treba naredit še kolektor), potem je pa tukaj še polno enih malenkosti (več različnih menjalnikov da se sestavi nekaj dovolj kratkega, zapora diferenciala, sklopka, feltne, števčki, itd, itd.). Še kar nekaj stvari je treba tudi nabavit, blok je treba obdelat, pravtako glavo, pa dela nisem štel ker se s tem ukvarjamo in pač naredimo sami, kaj šele da bi moral to dat komu sestavit. No pa smo prišli že na 10k€, pa kar nekaj stvari še sploh štel nisem zraven. Pa da ne bo kdo mislil da delam nek oh in sploh avto. tole vse gre v 106ko.
Saj ne rečem, se da naredit tudi kaj zanimivega za manj denarja, samo toliko ceneje pa spet ne. Potem pa imamo tako kot pri naših "dirkačih", ko avti tud štirih dirk v eni bogi sezoni ne zdržijo, in poslušam izgovore ala "je že zmetran material, je že celo sezono gonjen". No shit, če so pa skrapucala. Malo posplošujem ampak na žalost je pri veliko primerih tako.

Pač hočem povedat da za 3k€ tud pod razno ne moreš naredit dirkalnika, že kupt avto za tak denar moraš vedeti da je verjetno pol stvari ali serijskih ali pa zjebanih. Prej kot se tega zaveš, boljše je.

No, no, ne bit tok skromen z izjavo "Pa da ne bo kdo mislil da delam nek oh in sploh avto. tole vse gre v 106ko."

Sicer pa že češ zmagat v smislu, da boš še vedno imel opla ter corso je naslednji nakup zate http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7558863&show=1

Lahka karoserija, c20xe motor, ki je tudi tunanbilen, če se lahko tako izrazim ampak že teh 150 konjev je čist dovolj v tej lahki karoseriji.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe sep 06, 2013 8:38 pm

Daedalus je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Renault pri 200 tisoč je za na odpad....Tako da neb bil tko prepričan.

Saj lih to je čar - če hočeš avto za dirkalščine, kupiš čimbolj poceni (pa da ne gnije in da sta motor in menjalnik dobra) in itak pomenjaš vse kar se podvozja tiče (razen ležajev in kakšnih končnikov in kugel, če so še OK). Sklopka je takšna kot je, ko gre, se nabavi eno malo bolj športno. Preveč komplicirat pa vseeno ni dobro. :)

Na odpad sem mislu skor dobesedno....Tak avto ni bil namenjen mestni vožnji....
In pri taki kilometrini se ve zakaj se ga prodaja. In si TAKOJ na 1000eur vložka pa računam brez dela. Da se vsaj spodobno pelje in je kok tok varen za cesto ali pisto.
Tukaj pa govorimo o treh jurjih....tle pa samo avto 3 jurje...
Prodaja pa sodelavc Tvinga RS sicer ta nov model...mislim da hoče okol 8 jurjo....ampak avto je kot iz salona. Nikoli na pisti nikoli norel. Prevoženih zelo malo. Tist je pa res sedi, vozi še 5 let brez vsakega popravila.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! So sep 07, 2013 11:26 am

lisko je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:

Na odpad sem mislu skor dobesedno....Tak avto ni bil namenjen mestni vožnji....
In pri taki kilometrini se ve zakaj se ga prodaja. In si TAKOJ na 1000eur vložka pa računam brez dela. Da se vsaj spodobno pelje in je kok tok varen za cesto ali pisto.
Tukaj pa govorimo o treh jurjih....tle pa samo avto 3 jurje...
Prodaja pa sodelavc Tvinga RS sicer ta nov model...mislim da hoče okol 8 jurjo....ampak avto je kot iz salona. Nikoli na pisti nikoli norel. Prevoženih zelo malo. Tist je pa res sedi, vozi še 5 let brez vsakega popravila.

Se podpišeš pod tole? Jaz se ne bi. :) Ni čist enostavno pr Renafaultih. Sem imel čisto novega Clia RS, pa so se pri 20k km začeli pojavlat problemi (od spuščenega amortizerja do lufta v volanu itd.).

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So sep 07, 2013 8:38 pm

Vsi nekaj pišete kot, da bo vozil profesionalno na dirkah itd...............
Če jaz prav zastopim možakar dela avtomobil za svoj hobi in za amaterski race land.
In samo take amaterske avtomobile bi tudi jaz spustil na porogo in ne neke šminkerje, ki so popolnoma brez vanosti kljub verjetno dosti večjem poznavanju avtomobilizma v "dirkalnih" situacijah.

Bolje amaterska varnost kot šminkersko dirkanje z klasičnim civilnim avtomobilom. 8)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

urosch
Nov uporabnik

Napisal/-a urosch Ne sep 08, 2013 10:14 am

Amaterska varnost te še 100€ ne pride, torej čelada in rokavice. Ostale stvari, ki pa naredijo avto hitrejši, boljšo stabilnost in recimo že sam sedež pa 4 točkovni pas, da se med vožnjo loviš je konkretno dražje kot ta amaterska varnost.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po sep 16, 2013 11:32 am

S tem denarjem ne boš naredil nič.
Lahko še toliko sami delate, material pač stane.
Preveč zgonjen avto brez potenciala imaš.

Razmišljaj o drugi smeri do enakega cilja.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 To okt 15, 2013 8:39 pm

Očitno je dojel, da imamo prav.
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov