yashica je napisal/-a:Tisto kar sem jaz predlagal potegne za sabo precej več časa in stroškov...doma sigurno nimaš pretvornika ali nevtralizatorja rje v spreju, 2k temelja etc. Glede na to, da si omenil kakšno zimo je vseeno, če sedaj samo kupiš barvo v spreju, spucaš površino grobe rje in umazanije in jo malo matiraš, da se barva lahko prime in posprejaš... Tako, da ti ti je Čare prav napisal.
hahehihoh je napisal/-a:Imam vprašanje glede barvanja platišč... Kateri brusni papir naj uporabim in ali je dovolj potem en nanos barve (spreja)? Naj kupim mat črno barvo? Je dovolj ena roka?
EX-B je napisal/-a:hahehihoh je napisal/-a:Imam vprašanje glede barvanja platišč... Kateri brusni papir naj uporabim in ali je dovolj potem en nanos barve (spreja)? Naj kupim mat črno barvo? Je dovolj ena roka?
Kateri brusni papir je zelo odvisno od tega, v kaksnem stanju so sedaj. Zacnes z grobim (recimo 180, ce niso ravno v dobrem stanju), koncas s kakim 800, to je dovolj za podlago za barvanje. Za obstojen in kvalitetno izgledajoc nanos niti pod razno ne bo dovolj 1 nanos barve, racunaj vsaj 3. Mat ali gloss je tvoja preferenca, iz stalisca uporabnosti in pa durability-a ni razlik.
hahehihoh je napisal/-a:EX-B je napisal/-a:hahehihoh je napisal/-a:Imam vprašanje glede barvanja platišč... Kateri brusni papir naj uporabim in ali je dovolj potem en nanos barve (spreja)? Naj kupim mat črno barvo? Je dovolj ena roka?
Kateri brusni papir je zelo odvisno od tega, v kaksnem stanju so sedaj. Zacnes z grobim (recimo 180, ce niso ravno v dobrem stanju), koncas s kakim 800, to je dovolj za podlago za barvanje. Za obstojen in kvalitetno izgledajoc nanos niti pod razno ne bo dovolj 1 nanos barve, racunaj vsaj 3. Mat ali gloss je tvoja preferenca, iz stalisca uporabnosti in pa durability-a ni razlik.
Hvala. Koliko časa pa se barva suši? Avto potrebujem vsak dan od 6-21, verjetno pa ni dobro se vozit s sveže prebarvanimi platišči?
mike133 je napisal/-a:Ferosan+"dratpirsna"+sprej pa bojo k nove;)
primozek68 je napisal/-a:mike133 je napisal/-a:Ferosan+"dratpirsna"+sprej pa bojo k nove;)
Ja, ene 3 mesece pa res. Sej ne morem verjet, kakšne teme... Zakaj bi sploh obnavljal feltne, če nimaš 100€ za peskanje pa prašno lakiranje. Ali pa vsaj peskanje pa dvokomponentni epoksi primer, črno mat pokrivno.
čare je napisal/-a:Sem ti takoj napisal kaj naredi pa se še kar neki komplicira.
Morda imaš prav, bomo videli spomladi. Bo pa to verjetno zadnja ali predzadnja zima, ki jo bo avto preživel pri meni.primozek68 je napisal/-a:Briga mene za tvoje finance, hočem rečt, da nisi naredil nič, če nekaj čačkaš po feltnah, pa neki sprejčki, pa dratpiršne. Feltna je 3-4 mesece na leto v soli, vodi, kamenčkih. Z enim sprejčkom ne boš dosti rešil, razen to, da boš imel čez pol leta še enkrat bolj zarjavele.
primozek68 je napisal/-a:mike133 je napisal/-a:Ferosan+"dratpirsna"+sprej pa bojo k nove;)
Ja, ene 3 mesece pa res. Sej ne morem verjet, kakšne teme... Zakaj bi sploh obnavljal feltne, če nimaš 100€ za peskanje pa prašno lakiranje. Ali pa vsaj peskanje pa dvokomponentni epoksi primer, črno mat pokrivno.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov