Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Priklop žarnic na obstoječo osvetlitev

Napisal/-a ŽuŽeK To avg 05, 2014 5:49 pm

Pozdravljeni, zanima me kako bi priklopil dve novi lučki na obstoječo stropno luč. Tud prbližno se mi ne sanja kako bi to naredil saj se elektrike bojim ko hudič križa :twisted: , namreč na stropno luč sta pritrjenan dva konektorja (en ima dve žici, drug pa le eno).
image.jpg
prvi konektor
image.jpg
drugi konektor

Torej kako naj sedaj priklopim še rdeče-črn kabel, da bi lučke svetile takrat ko sveti stropna luč.
Priponke
image.jpg

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Re: Priklop žarnic na obstoječo osvetlitev

Napisal/-a ŽuŽeK To avg 05, 2014 5:55 pm

P.s. Prvi dve sliki sta enaki da ne bo nerazumevanja :?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr avg 06, 2014 6:30 am

V konektorju poiščeš kateri kabel je plus in kje je masa in ta dva kabla podaljšaš še na dodatne lučke. Ob tem predvidevam, da si na sliki prikazal konektorja ki sta na stropni lučki.

Glede na to, da se elektrike bojiš, pa ti svetujem da poiščeš nekoga, ki ga ni strah takega početja in ve kaj počne.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če avg 07, 2014 6:39 am

Pozdravljen!

V kolikor želiš uporabiti stikalo od stropne lučke tudi za preklop teh dodatnih luči (v kolikor je stikalo v sklopu stropne lučke), je najbolje, da ti en poznavalec elektrotehnike naredi izvod direktno iz stropne lučke in ne s teh priključnih kabelčkov. S tem ti bodo tudi dodatne luči gorele identično kot stropna lučka. Pa še en namig . za dodatne lučke je bolje uporabiti kak LED trak zaradi majhne porabe, kot se iz slik vidi, so kabelčki že tako namenjeni samo za tisto serijsko stropno lučko brez dodatnih bremen.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Če avg 07, 2014 9:26 am

Tristan in Frediver hvala za vajina odgovora. Na stropno luč sem hotel priklopiti zato da bi se lučki prižigali in ugasnili takrat ko gori stropna luč zato ne potrebujem dodatnega stikala.
tristan01 je napisal/-a:V konektorju poiščeš kateri kabel je plus in kje je masa in ta dva kabla podaljšaš še na dodatne lučke.
Firediver je napisal/-a:Pa še en namig . za dodatne lučke je bolje uporabiti kak LED trak zaradi majhne porabe, kot se iz slik vidi, so kabelčki že tako namenjeni samo za tisto serijsko stropno lučko brez dodatnih bremen.

Če postavim namesto LED traku navadne lučke 5w5 na podnožje T10 to pomeni da žarnice ne bodo gorele?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe avg 08, 2014 9:25 pm

ŽuŽeK je napisal/-a:Tristan in Frediver hvala za vajina odgovora. Na stropno luč sem hotel priklopiti zato da bi se lučki prižigali in ugasnili takrat ko gori stropna luč zato ne potrebujem dodatnega stikala.
tristan01 je napisal/-a:V konektorju poiščeš kateri kabel je plus in kje je masa in ta dva kabla podaljšaš še na dodatne lučke.
Firediver je napisal/-a:Pa še en namig . za dodatne lučke je bolje uporabiti kak LED trak zaradi majhne porabe, kot se iz slik vidi, so kabelčki že tako namenjeni samo za tisto serijsko stropno lučko brez dodatnih bremen.

Če postavim namesto LED traku navadne lučke 5w5 na podnožje T10 to pomeni da žarnice ne bodo gorele?

tristan01 je napisal/-a:

Glede na to, da se elektrike bojiš, pa ti svetujem da poiščeš nekoga, ki ga ni strah takega početja in ve kaj počne.

LP Tristan01

X2
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Ne avg 10, 2014 8:39 pm

Evo en update teme. Danes sem se odločil da stvar izpeljem do konca. Kupil sem dve podnožji T10 in 4m kabla, nato pa tri ure porabil da sem ugotovil na kater kabel je potrebno povezat nov kabel. Malce lotanja, precej živcev in veliko p***uliranja in stvar sveti kot decembra v centru Ljubljane. Če še koga zanima lahko dam gor slike. Še enkrat hvala :D

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan To avg 12, 2014 9:34 pm

Katero vozilo je to, mogoče Honda?

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK To avg 12, 2014 11:07 pm

Fan je napisal/-a:Katero vozilo je to, mogoče Honda?

Vozilo je Ford focus letnik 2009. :!:

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Če avg 14, 2014 8:26 am

Aha, hvala.................

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Če avg 14, 2014 10:42 am

Še dve sliki na hitro
Priponke
image.jpg
image.jpg

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Če avg 14, 2014 3:21 pm

ŽuŽeK je napisal/-a: stvar sveti kot decembra v centru Ljubljane. Če še koga zanima lahko dam gor slike. Še enkrat hvala :D

:mrgreen: super....bravo za tebe!! :roll:

PS: da ne bo avto čez par dni kot za 1 maja na rožniku :idea:

jaz se ne bi toliko igral z dodatnimi žarnicami na obstoječi napeljavi.....če se že greš to, potem naredi tako kot je treba ( magari dodatne kable pa čez rele...)....sicer pa zavisi, koliko žarnic si dodatno dal na obstoječo napeljavo!

PPS: na mojem avtu sem na števcih menjal žarnice iz 1,2 W na druge 1,5W (mislim da 5 žarnic).......v skupnem to pomeni pribljižno še eno žarnico standardno več (kot pri tebi)......po par mesecih sem moral lotati močnejše tranzistorje, ker se je original zakurlo!!!

tebi se lučka v kabini počasi vgaša.....torej je tudi elektronsko kontrolirana ( ni samo stikalo on / off)..... :idea:

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Če avg 14, 2014 6:30 pm

Na obstojeco žarnico sem montiral dve žarnici ki sta sedaj LED (zamenjana je tudi stropna žarnica-sedaj LED). Upam da ne bo 1.maj na Rožniku :?: Ker se ne spoznam na elektriko bi lepo prosil obrazložitev zakaj bi bil potreben rele oziroma kaj naj bi ta rele počel?

theduke
Nov uporabnik

Napisal/-a theduke Ne dec 07, 2014 9:25 pm

led trak lahka priključis direkt? A majo upore ze gor?
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov