Napisal/-a EX-B Sr maj 07, 2014 8:30 pm
Jaz uporabljam Earlex HV5500 s parimi razlicnimi velikosti igel za dipanje za razlicne namene. Model 2901 ki ga ponuja uvoznik (oz. DYC sprayer, popolnoma ista zadeva, samo druga nalepka) je sicer dober zacetni sprayer in ima par finih zadev (dolgo cev, hitri prikljucek cevi na strani pistole) ki jih moj nima. Mene pri 2901-ki moti predvsem plasticnost, kar s sabo potegne tezje ciscenje pistole. 5500 je v celoti kovinska pistola boljsega dizajna, za moje pojme pa tudi spreja lepse (kar je sicer verjetno posledica mocnejsega motorja).
Za cene dipanja ti posljem ZS. Za info lahko recem da ce bi se hotel tega lotit sam (in bi ze imel vso potrebno orodje), bi potreboval kar se tice materiala 3 galone (12 litrov) razredcenega crnega dipa. Moram rect, da cez folijo se nisem dipal, tudi po forumih je tega zelo malo.. Je pa nekaj primerov, kjer se dipa cez nalepke, zato da se dobi izbocen profil nalepke v dipu, na podlagi cesar bi rekel da dipanje folirane strehe (vkolikor je seveda brez napak in dobro lepljena) ne bi smel biti problem in ne bi bilo potrebno folije odstranit.
Lp.
Grega, DipLab.si