ker sem bolj na tesnem z denarjem in moram pazit na vsak euro, se bom moral jutri sam lotiti menjave zavornih ploščic. Ogledal sem si precej videjev na youtube in so si kar podobni med sabo. Naj me nekdo popravi, če sem kaj narobe razumel.
1. Odstraniš gumo in zaviješ volan tako da gleda proti tebi.
2. Od strani odviješ dva vijaka in dvigneš ta zgornji pokrov/čeljust.
3. Vzameš ven levo in desno ploščico
4. Počistiš nesnago okoli in probaš z nečim namazati (WD40 ni ok?)
5. Položiš obe ploščici na svoja mesta
6. Nazaj gor položiš pokrov (ki si ga snel v 2. točki) in vstaviš oba vijaka ter zašraufaš.
Izgleda dokaj preprosto, vendar v nekaterih videjih sem opazil da določeni posamezniki najprej spustijo pritisk. To v videju storijo tako da odprejo havbo avta in poiščejo tisti lonček kjer je notri zavorna tekočina. Dvignejo pokrov in s tem kao spustijo pritisk.
Ali moram to tudi jaz naredit, preden se lotim menjave ploščic?
Ali potem, ko daš novi ploščici notr, gre pokrov zlahka nazaj gor ali moraš kaj na silo pritiskat/stiskat, da spet paše gor ta pokrov. Bega me, ker ne vem kaj je tale naredil tule http://youtu.be/XTlvqPwlX4U?t=5m8s . Zdi se kot da je treba z mizarsko spono nekaj poriniti nazaj notr, da lahko sploh ta pokrov/čeljust lahko nazaj gor natakneš in zašraufaš. V videju očitno poriva zavorno tekočino nazaj gor po cevki. A je še kako drugo orodje s katerim se da to stisnt? Ne vem če imam to spono

A sem vseskupaj prav razumel. Kakšni dodatni nasveti. Bi bil hvaležen.
Imam pa R. Clio, Dci 1.5, l. 2003.