Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če mar 11, 2010 8:11 pm

pa ko je zunaj minus se ti ne "prilepi" na vrata
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Re: Tesnila okrog vrat

Napisal/-a eljuero Če mar 11, 2010 8:44 pm

Salieri je napisal/-a:Pozdravljeni!

Zanima me, s čim bi bilo najbolje namazati tesnila okoli vrat, ker ob premikanju karoserije slišim škripanje le teh?!?
Kakšen sprej, mast, ali kaj podobnega?

Silikonski sprej mi je pri prejšnjem avtu naredil v tem primeru še večje preglavice...

Hvala!

Lp Boštjan

Da si sposodim temo. Pri meni se dogaja nekaj podobnega. Ko avto zruka na cesti se zasliši neko "škripanje" pri vratih v višini ušes. Zvok je tak specifičen, kot da zaslišiš ful šum vetra za delček sekunde. Sem mazal pa nič ne pomaga, na servisu so mazali pa nič ne pomaga. Oni sicer itak nič ne slišijo. Če okno odprem za par cm, se pri rukeru zasliši kot da zavibrira, ampak če ga primem z roko, se sliši enako. Če se peljem z čist odprtim oknom pa ne slišim, samo potem so šumi iz okolici pa je vprašljivo. Se je pa začelo z zimo. Sem mislil, da je povezano z minusom, vendar se je zvok slišal tudi pri spomladanskih temparaturah, ki so bile nekaj nazaj. Gruntam, gruntam pa ne morem ugotoviti od kod zvok.

Glicerin se pa da dobiti v manjši količini tudi v lekarni. Moram probati, če se kaj boljše obnese mazanje če je malo vode zraven.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Re: Tesnila okrog vrat

Napisal/-a Daedalus To maj 05, 2015 1:24 pm

A se komu zdi glicerin primeren (oz. če sploh pomaga) za namazat fleksibilno gumijasto cev od avtoklime? Kupujem drugo, ker je na originalu počil aluminij zaradi vibracij (je bilo že pred leti 1x popravljano in na prit-u v LJ je zdaj majster povedal, da popravilo verjetno ne bi držalo dolgo). Moje mnenje je, da se je to zgodilo zato, ker je vmesni fleksibilni del premalo fleksibilen (pretrda guma, nevem pa, če je takšna že od novega). Bi rad zadevo naredil malo bolj obstojno, ker so te cevi tako svinjsko drage (255€ novo original (ki morda zdrži 5 let, če maš srečo, potem je treba flikat in zdrži še par let...), aftermarket baje ni za dobit, jaz sem zdaj kupil rabljeno iz Nemčije) da bi najraje koga namlatil tam gor. Prokleti oderuhi. :evil:

Lahko pa kdo svetuje kje dobit (močno) ceneje novo, da bom vedel naslednjič kje iskat. Gre se za Ford C-max prejšnje generacije.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov