Salieri je napisal/-a:Pozdravljeni!
Zanima me, s čim bi bilo najbolje namazati tesnila okoli vrat, ker ob premikanju karoserije slišim škripanje le teh?!?
Kakšen sprej, mast, ali kaj podobnega?
Silikonski sprej mi je pri prejšnjem avtu naredil v tem primeru še večje preglavice...
Hvala!
Lp Boštjan
Da si sposodim temo. Pri meni se dogaja nekaj podobnega. Ko avto zruka na cesti se zasliši neko "škripanje" pri vratih v višini ušes. Zvok je tak specifičen, kot da zaslišiš ful šum vetra za delček sekunde. Sem mazal pa nič ne pomaga, na servisu so mazali pa nič ne pomaga. Oni sicer itak nič ne slišijo. Če okno odprem za par cm, se pri rukeru zasliši kot da zavibrira, ampak če ga primem z roko, se sliši enako. Če se peljem z čist odprtim oknom pa ne slišim, samo potem so šumi iz okolici pa je vprašljivo. Se je pa začelo z zimo. Sem mislil, da je povezano z minusom, vendar se je zvok slišal tudi pri spomladanskih temparaturah, ki so bile nekaj nazaj. Gruntam, gruntam pa ne morem ugotoviti od kod zvok.
Glicerin se pa da dobiti v manjši količini tudi v lekarni. Moram probati, če se kaj boljše obnese mazanje če je malo vode zraven.