Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)
 
Uporabniški avatar
KickFlipCore
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 26
Pridružen: Po sep 24, 2018 1:01 pm

Golf 4 vgradnja tempomata - ne deluje

Napisal/-a KickFlipCore So avg 31, 2019 7:11 pm

Pozdravljeni, pred kratkim sem v Golf 4 (1.9 TDI, 1998) vgradil tempomat. Navodilom sem sledil vendar stvar pri vožnji ne deluje.

V VCDS sem funkcijo tempomata omogočil ter preveril, če stikalo ON/OFF za tempomat deluje (ko premaknem z OFF na ON, se logična 0 spremeni v 1 na računalniku). Lučke za tempomat pa moj Golf nima, da bi tam preveril funkcionalnost.

Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe? Za vprašanja sem na voljo.
 
Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik
 
Prispevkov: 1273
Pridružen: So maj 05, 2007 12:16 pm

Re: Golf 4 vgradnja tempomata - ne deluje

Napisal/-a Godward Ne sep 01, 2019 12:40 am

Stikalo na zavori in kuplungi imas?
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika
 
Uporabniški avatar
KickFlipCore
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 26
Pridružen: Po sep 24, 2018 1:01 pm

Re: Golf 4 vgradnja tempomata - ne deluje

Napisal/-a KickFlipCore Ne sep 01, 2019 11:48 am

@Godward
Imam ja, prilagam sliko:
Slika

Še slika iz VCDS-ja, opazil sem eno nenavadno stvar pa ne vem, če je to normalno:
Ko pritisnem sklopko, se pod "Brake pedal monitoring" spreminjajo vrednosti. Če pa pritisnem na zavore se ne spremeni nič.
Slika
 
uros11
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 1516
Pridružen: Če nov 08, 2007 10:52 am

Re: Golf 4 vgradnja tempomata - ne deluje

Napisal/-a uros11 Ne sep 01, 2019 3:12 pm

Morda to pomeni, da nadzira položaj pedala za žavoro, kar ga itak mora, in izklopi tempomat, ko se ga stisne.
 
Uporabniški avatar
KickFlipCore
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 26
Pridružen: Po sep 24, 2018 1:01 pm

Re: Golf 4 vgradnja tempomata - ne deluje

Napisal/-a KickFlipCore Ne sep 01, 2019 5:29 pm

@uros11
uros11 je napisal/-a:Morda to pomeni, da nadzira položaj pedala za žavoro, kar ga itak mora
Torej to je kul?
uros11 je napisal/-a: in izklopi tempomat, ko se ga stisne.
Ne razumem čisto.
 
Uporabniški avatar
Firediver
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 2318
Pridružen: Če dec 09, 2004 6:59 pm

Re: Golf 4 vgradnja tempomata - ne deluje

Napisal/-a Firediver Po sep 02, 2019 1:42 pm

Ima Golf 4 pri original tempomatu tudi funkcijo limitatorja hitrosti?

Če ima, je lahko problem, če nimaš pedalke za gas z "overdrive" stikalom (da lahko pri vključenem limitatorju z gasom do podna prekoračiš hitrost, če je treba hitro situacijo rešit).
Človek brez problema, to strašna je stvar!
 
Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: Sr jun 02, 2004 8:49 pm
Kraj: ljubljana AR156SW

Re: Golf 4 vgradnja tempomata - ne deluje

Napisal/-a Gricko Po sep 02, 2019 4:27 pm

čisto osnovno.....

ko pritisneš sklopško, mora to sistem zaznati in ko pritisneš bremzo mora to sistem ravno tako zaznati!!

ker ob pritisku katerega koli pedala se mora tempomat izklopiti!
če ti ob pritisku na bremzo sistem nič ne zazna, je verjetno tu problem
glede sklopke in računalniške zaznave na pedalu za bremzo, pa tudi ni čisto normalno, ..... lahko pa da ima pač tako izpisano vw??

vem pa, da ti morata oba pedala zaznavati , če en ne deluje ne deluje tempomat

ali imaš nekaj napačno zvezano, ali ti kakšna povezava manjka ali je kakšno stikalo slabo nastavljeno......
 
Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik
 
Prispevkov: 1273
Pridružen: So maj 05, 2007 12:16 pm

Re: Golf 4 vgradnja tempomata - ne deluje

Napisal/-a Godward Po sep 02, 2019 5:57 pm

Sicer pa, kupi si avto s tempomatom, to ima dan danes že vsak.
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika
 
Uporabniški avatar
KickFlipCore
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 26
Pridružen: Po sep 24, 2018 1:01 pm

Re: Golf 4 vgradnja tempomata - ne deluje

Napisal/-a KickFlipCore Po sep 02, 2019 8:11 pm

Zadevo sem rešil. Težava se je po vsej verjetnosti skrivala v stikalu pri zavornem pedalu - ta je imel v samem stikalu vzmet kompresirano in jo je bilo treba malo "zluftat". Po tem je VCDS normalno zaznal zavoro, sklopko itd. in tempomat lepo deluje 8)

@Godward Ni €, žal.
 
Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik
 
Prispevkov: 1273
Pridružen: So maj 05, 2007 12:16 pm

Re: Golf 4 vgradnja tempomata - ne deluje

Napisal/-a Godward Po sep 02, 2019 9:22 pm

Čestitke, da ti je uspelo.
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov