Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Kraj: hrastnik

KOMPLETNO NIŽANJE R5

Napisal/-a zore Sr feb 20, 2008 3:59 pm

Zdravo zanima me kompletno nižanje R5-ke. Spredaj bi fedre požagal za 1 obrat. Zanima me kaj je lahko narobe če so fedri požagani-posledice. Zadej bom pa spustil torzijo za 1 al pa 2 zoba pa me zanima če je že kdo delal to k js še nisem če je težko , pa č mi lohk kdo opiše postopk po vrsti kaj j treba nardit da naum use zaj...
lp

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr feb 20, 2008 4:03 pm

jz nebi feder žagal. pa kako boš to policajem obrazložil? dj raje 100€ za fedre pa boš homologiral pa je. ker če te ustavijo pa pošljejo na izrednega tehničnga boš plačal skor dvokratno vrednost avta.

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Napisal/-a zore Sr feb 20, 2008 4:08 pm

Reku bom da čakam na homologacijske papirje , al pa da sm tak auto kupu:D :D

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Sr feb 20, 2008 4:11 pm

zore je napisal/-a:Reku bom da čakam na homologacijske papirje , al pa da sm tak auto kupu:D :D

na te fore policisti ne nasedajo več

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Napisal/-a zore Sr feb 20, 2008 4:12 pm

Pa sj zrd policaju se še najmanj sekiram bom že nekak zrihtu homologacijo al pa kj k mi itq frend lohk zrihta.Mene sam zanima če so lohk kake druge polsedice kj utrga ...ipd.
lp

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr feb 20, 2008 5:23 pm

ko te bo šlenc ustavu ti ni spasa ;) ja lahka ti odtrga feder ja pa letiš s ceste...100 evrov dej pa si zihr in glede vožnje in glede policaju ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr feb 20, 2008 6:46 pm

Spredaj odrezane fedre za obrat in pol...... zadaj spuščena torzija za en zob......... tko že 100.000km oz. 4 leta..... z nobenim policajem ne s tehničnim ni težav. Prav tako s čim drugim ne.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Napisal/-a zore Sr feb 20, 2008 7:22 pm

Evo končn pride en k me mal potolaž :D a si mogoč kj sliku k si to predelval? Pa kako se ti pa pol usede če si obrat pa pol udrezu? pa prosu bi če maš kje opisan kak si torzijo spustil če maš kje na forumu k nism nč najdu al pa če bi mi lohk mal bol podrobno opisu.lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr feb 20, 2008 7:33 pm

Kaj bi te sliku to? Fedro vzameš ven jo odrežeš pa daš nazaj...... kaj je to blem zaj :D Pač jo moraš tako odrezat da sede nazaj not tko kot je bla prej. Na žalost pač original apexa ne morm met..... ker se je avto vsedo čist skupaj ( pretežak ker je dizl) že ko sem samo fedre nardil noter....

S torzijo se pa nisem ukvarjal ker pride premik torzije 5 jurjo oz. 22 evrov in za 5 jurjov se pa ne mislim zabavat :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Napisal/-a zore Sr feb 20, 2008 7:38 pm

Aha vredi pol. Ja mislu sm da lahk sam za en obrat al pa dva tri ne pa da za pol tut :D sj za torzijo pa jst tut enga poznam k to dela se bom kr do njega zapelu.
hvala ti pa lp

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd Sr feb 20, 2008 10:35 pm

ce bos rezal in dajal fedre dol glej da bos uporabil pravo orodje za stiskanje... poznam nekoga ki ga je feder skoraj ubil

TOMI 269
Nov uporabnik

Napisal/-a TOMI 269 Sr feb 20, 2008 11:45 pm

se mi zdi da tebe pa poznam... :lol: :lol:
ja js pa mihc sma mojo 5ko spuščala, sam js sm dau apex takrat notr... drgač pa lohk uprašam mogoč se bi dal kake fedre dobit...
drgač pa mene so 4krat z spuščeno ustaul pa z 185/14col pa me noben tut uprašu ni za homologacijo(u hrasnki)
Renault clio 2.0 16v williams - naprodaj
Zastava yugo - v izdelavi
:)

trafo66

Napisal/-a trafo66 Sr feb 20, 2008 11:51 pm

če bi to bilo dobro bi jih že v tovarni odžagali. ne delaj mrtvaške krste za na cesto. tudi tisti ki jih kupiš za predelavo ti ne prinesejo nič dobrega na avtu. razen drugačnega izgleda

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Če feb 21, 2008 9:56 am

To spet večina govori na principu slišano - povedano. Zakaj pa de nep fedrou žagu? Seveda de jih loh, sam je priporočlivo če spodn del segrejš on mal zakriviš de se sprav v neko čimbolj vodoravno lego ;)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Mikki
Nov uporabnik

Kraj: Mozirje

Napisal/-a Mikki Če feb 21, 2008 1:25 pm

Če se že žaga fedre je potem zelo dobro da se dajo amortizerji tršat in krajšat, drugače jih bo zabijalo, pa se zna naredit, ker amortizer, če ne bo krajšan da se bo na kakšnem rukerju raztegnil in fedro ne bo več skupaj držalo, posledic verjetno ni treba naštevat. Zelo zna biti zanimivo, če se ti to zgodi v kakšnem ovinku.

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Če feb 21, 2008 3:46 pm

trafo66 je napisal/-a:če bi to bilo dobro bi jih že v tovarni odžagali.

Pustimo zdaj kvaliteto izvedbe in tako dalje, ampak v tovarni ne bi delali krajših že zato ker marsikomu pride prav višji avto. Lega pa je seveda boljša z nižjim.
Slika

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Napisal/-a zore Če feb 21, 2008 3:58 pm

ja tomy js tut tebe poznam.Mah js bom zle u kratkm med počitncam to uštimu pa jebeš še škife.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če feb 21, 2008 4:20 pm

Mikki je napisal/-a:Če se že žaga fedre je potem zelo dobro da se dajo amortizerji tršat in krajšat, drugače jih bo zabijalo, pa se zna naredit, ker amortizer, če ne bo krajšan da se bo na kakšnem rukerju raztegnil in fedro ne bo več skupaj držalo, posledic verjetno ni treba naštevat. Zelo zna biti zanimivo, če se ti to zgodi v kakšnem ovinku.

Spet videno slišano povedano naprej.... Original fedra je tok dolga da če jo odrežeš za navoj ali dva še vedno drži amortizer napet narazen..... ni varjante da bi jo vrglo ven... seveda če ne pretiravaš....na jugoto se je dal iz ene fedre nardit dve pa je še vedno bla trda not.... pri petki ko sem jo odrezal uza navoj in pol sem se ornk namučo da sem jo spravu skupi nazaj.....Glede lomljenja pa...... isto se lahk zlomi original kot odrezana... na zeleni petki mi je že 3 zlomlo fedro ( zaj so nove not) ker jih je polomlo že tko daleč da je avto visel...... pa nisem opazu (med vožnjo tak ni varjante, ker se skoz avto premika) prej kot pa na parkingu da avto čudno stoji..... Katra ima recimo vse 4 torzijo... in so včasih pokale kot po maslu ( mam še ene par spokanih doma) in če ti je počla med vožnjo... se je pač avto mal obesu pa si se pelu dalje brez posledic ali kompliciranja....
Slika

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če feb 21, 2008 5:00 pm

zore je napisal/-a:ja tomy js tut tebe poznam.Mah js bom zle u kratkm med počitncam to uštimu pa j**eš še škife.

ja a mene pa ne poznaš? :D ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Napisal/-a zore Če feb 21, 2008 5:46 pm

Nevem kir si č maš tak čudn nick :D hehe
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten