Po dolgem premisleku sem se odločil, da moj projekt pokažem še na tem forumu...upam, da vam bo zadeva zanimiva, če pa ne pa jo kar obidite!
zadeva se je začela že pred mesecom dni zato bo prvi post od začetka do danes!
No, da preidemo kar k dejtvu. Pred kratkim sem kupil od starejšega gospoda drugega Fiat Unota. Ker sem velik ljubitelj teh avtov, ne vem sicer zakaj, ampak so me čisto prevzeli...
No avto sem kupil za borih 250€ (prijazni gospod lepo spustil ceno.) ... je letnik 91, motor 1.5 75km - pri parih dkg se kar pozna avto je za svoja leta zelo lepo ohranjen...no na slikah se bo vidla ta ohranjenost!
Avto je bil baje redno servisiran...ne vem...olja ne pije...motor vžge v prvo vsakič, menjalnik laufa kot pri audiju,... No, sam bom seveda naredil veliki servis in zamenjal tesnilo pokrova ventilov, ker malo pušča.
Kar se tiče pa karoserije...pa kar poglejte:
bad machine...
vrata brez pikice rje...

felge...
Potem sem zadaj vse skupaj ven vzel in avto komplet oskubil
Sebi in fotru kupil Energy Drink
Glejga zlomka...kaj se pa skriva na zadnjih kolotekih
In pol se je delalo.......
pa delalo....
potem je prišel obisk malo prespat...

Leva stran fertik povarjena in premazana z dvokomponentno temeljno barvo. Na koncu pride še tesnilna masa po robovih ter izolacija na koncu...
No, potem mi ni dalo miru...zato sem šel vzet dol zadnje obrobe...na desni strani je blo že kar dosti napihnjeno...avto je bil malo butnjen in nato samo pokitan ter čez pobarvan...nič ornk zaščiteno...zato je prerustalo...

leva stran...ni tako hudo...
desna stran:

tudi ne zgleda...
dajmo dol obrobo....

ahja...bo kar nekaj dela
No...naslednji dan sem zgodaj vstal in šel pospravit zadnje sedeže in obloge ven iz delavnice v posebno pripravljen prostor za vse dele...

vse sem lepo pokril, da se ne nabira prah gor... ^^.
no pa dve slikci notranjosti:

volan je od 1.0 Unota. Original je šel ven da se obleče v usnje...razen če dobim kakšnega lepega trikrakega usnjenega
no pa še kako zgleda avto od spredaj:

No..pa nazaj k delu

ready?
GO!

atika tatika bil priden.

Zdej pa trenutno obdeluje tole:

rjaaaa :tepen:

poštiman še desni kolotek:

levi že po robovih zaščiten z zatesnitveno maso:

desni še v delu:

komplet izolacija dražja kot celi avto

nanašanje zaščite proti udarcem kamenja in podobnih rečeh:

potem sem pobarval še boben z obstojnim sprejom, ki naj bi bil le za to...

kolotek še malo pobližje...

le kaj je to...

je že kdo videl toliko zvočne izolacije na unotu?

družbo nam vedno delata dva mucka...eden od njih:

brisalec:

.....
felge sem le prebarval...nisem veliko kompliciral, ker se mi zdi da za zimske felge nimaš kaj komplicirat. no...nastalo je tole:
felne so ble zelo slabo ohranjene...tisti kao krom se je dodobra luščil z njih..zato sem jih kar zbrusil in pobarval. :zeko:
pred:

leva guma že napol končana:

spet špricamo:

:042.gif:
Rezultat:

čist ok bo po mojem...komaj čakam, da jih dam na avto...da vidim kako bo zgledalo
Oče je med tem poštimal še desno stran...

izolacija na desni:

.
..
.
zadnji koloteki na avtu končani!
še desna stran zaščitena...

gor sem dal felgice...

pol sem ga pa spustu na tla

kuferan še čisto gol:

potem sem skrbno očistil vse obloge:

in jih začel devati nazaj:

na koncu še sedeži:

no danes zjutraj pa dam notri še rezervno kolo ipd
avto na zimskih felgicah ne zgleda slabo:

še spredaj:

ena notranjost na hitro

UNO ITALY!

zdaj pa grem po mehanika, da začnema motor štimat
na zadnjih kolotekih se je delalo 1 teden...in moram reči, da bolje ne moreš nardit! Avto bom danes zasilno sestavil, ker morem z njim na pot! Drugi vikend se bosta barvala pa boka
ter spredaj gredo tapicirunge ven, da se vidi kaj lahko nardimo s podnom...rjav ni..ga bo pa treba mal izolirat! .
.
.
.
.
evo danes je bilo spet nekaj dela na avtu:

razdrta vrata od znotraj...sem jih na novo izoliral in popravil nekaj malenkosti, ki niso delovale...
še prej sem si naredil odlagališče na kolesih..zelo pripravna zadeva...

leva vrata off...lepo sem jih dal na stolice in jih z vseh strani pregledal in zalil
stvarca, ki nagaja, da ne dela centralno tko kot bi moralo...

ahja.... pa še dve fotki:

šibedah na katerega sem zeloo ponosen!
od punce sestra pa je prispevala novega potnika:

Polžek 1.5 SX :peace:
vem, slik je malo ampak mi ga digitalc serje...se opravičujem..bo drugič bolje :suprca:
.
.
še slikca zaščitenih vrat. Spodnji rob sem moral očistit do pleha, ker je stara tesnilna masa pokala in je voda tekla zadaj, kar bi povzročilo hudo rjavenje. Zato sem vse spucal dol..in zamenjal prastaro maso z čisto novo.

na teh felgah tudi ni takooo napačen:

.
..
.
evo slike! Danes bom začel devat skup nazaj šibedah...potem pa grem na desno stran izolirat vrata...no to bo to

cabrio

nov avtoradio, ki lepo paše v avto..tako z osvetlitvijo kot tudi z barvo in obliko.

zdaj sem očistil in namazal komplet ogrodje šibedaha...da bo delal kot urca

Za vse tiste, ki pa jih UNO glih ne zanima ne vem kaj... ::lalala:: Pa naj pokažem še en projekt:

.
.
.
No danes vam pokažem tudi rahel update...

šibedah spet notri tako kot mora bit!

strop čaka na preoblačenje...

ni treba razlagat zakaj
No trenutno se strop preoblači pri tapetniku!!
no pa še ena majhna novost...

polico sem naredu sam, z zelo masivne deske, ki se kao uporablja prav za izdelavo takih stvari...mi jo je dal en, ki se s tem ukvarja..

pa obleku sem jo tudi sam :urgh: mi je kar ratalo!
To je u grobem vse, ko bo pa strop fertik ga pa prilepim...
.
.
.
.
.
huuuh! Končno sem končal s tem šibedahom! tok tok, da ne bo kaj narobe.
Danes sem zaključil vse in se bom te lepe tri dni, ki jih obljubljajo lahko zapeljal malo naokoli.
Na šibedah so prišli še novi čepki za vijake:

strop je tudi že notri:

mislim, da je zelo lepo ratalo. Slike so res slabe ampak v živo je zelo lepo.
nato sem avto še malo očistil znotraj in zunaj...slike mam samo od znotraj, ker prej mi je baterija crkvala skozi.

pa še malo veselega decembra v avtu...

ta smrekca je bila že skoraj v vseh naših domačih avtih in je stara ko zemlja... še vedno dela in še vedno se uporablja...Malo blinkanja ne škodi.
No to je to...upam, da sem dovolj podroben, če pa ne pa povejte.
no to je do danes vse!
comments?
LP Tilen