Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

minibikini
Nov uporabnik

tipka za vžig

Napisal/-a minibikini Sr maj 26, 2010 8:57 am

zdravo!

doma imamo razbito laguno ki je samo za na odpad. v laguni je še start tipka jaz bi ji vzel ven in uporabil na drugem avtomobilu. zanimam me če se to da naredit in kaj use je potrebno vzet ven iz avta? samo tipko ali še kaj drugega?

LP

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr maj 26, 2010 9:08 am

malo off... mas mogocce se cevi od klime? :D

drugace pa...po moje je povezana se na kak kos elekrtonike. dvomim da kr sama tko deluje.

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Sr maj 26, 2010 9:11 am

Vse se da :) Kaj rabiš pa ne vem :P
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

minibikini
Nov uporabnik

Napisal/-a minibikini Sr maj 26, 2010 9:18 am

_furby_ je napisal/-a:malo off... mas mogocce se cevi od klime? :D

drugace pa...po moje je povezana se na kak kos elekrtonike. dvomim da kr sama tko deluje.

žal cevi ni več. mogoče veš kateri del elektronike? tut meni se zdi da mora bit še nekaj zraven sam ne vem pa kaj.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr maj 26, 2010 9:22 am

se bom pozanimal, sem pa tudi tle na forumu zasledil da je nekdo to vgradil v en drugi avto (samo se ne spomnem kdo)

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Sr maj 26, 2010 9:31 am

Če gre za prestavitev tipke v drugi Renojev avto (megane, Laguna) verjetno ne bo težav. Če pa jo boš želel dat recimo v kakšen avto ki se zdaj prižge klasično s ključem pa sama tipka verjetno ne bo dovolj. Verjetno je še kakšen kos elektronike, računalnik ipd. Kakšen avtoelektričar bo vedel povedat kaj več.

minibikini
Nov uporabnik

Napisal/-a minibikini Sr maj 26, 2010 9:39 am

ma_hi je napisal/-a:Če gre za prestavitev tipke v drugi Renojev avto (megane, Laguna) verjetno ne bo težav. Če pa jo boš želel dat recimo v kakšen avto ki se zdaj prižge klasično s ključem pa sama tipka verjetno ne bo dovolj. Verjetno je še kakšen kos elektronike, računalnik ipd. Kakšen avtoelektričar bo vedel povedat kaj več.

ja ravno v tem je problem ker jaz bi tipko spravil v fiata, ki pa se prižiga normalno s ključem. :)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr maj 26, 2010 9:54 am

evo...nasel sem ga. http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... r_id=22059

pozanimaj se kako je on to naredu ;)

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Sr maj 26, 2010 9:56 am

Porabis samo tipko, zvezes na en rele pa na starter, das kontakt s kljucem pa palis s tipko.Ampak glede na to da ti osnove niso jasne, bolse da stopis do nekoga ko je ze kdaj mel kaki kos zice v roki.Zadeva ni komplicirana, ce stopis do kakega avtoelektricarja sigurno nebo predrago.
Slika

minibikini
Nov uporabnik

Napisal/-a minibikini Sr maj 26, 2010 10:04 am

CockroaC je napisal/-a:Porabis samo tipko, zvezes na en rele pa na starter, das kontakt s kljucem pa palis s tipko.Ampak glede na to da ti osnove niso jasne, bolse da stopis do nekoga ko je ze kdaj mel kaki kos zice v roki.Zadeva ni komplicirana, ce stopis do kakega avtoelektricarja sigurno nebo predrago.

sej to bi itak avtoelektričar zvezal. samo zanimalo me je ali moram s sabo prinest še kakšen drug del ali samo tipko. ko bom jaz dal kontakt s ključem bom moral tipko držat dokler avto ne vžge ali samo kratek pritisk? kako je pa potem z varnostjo medtem ko avto laufa če se najde kak firbec in pritisne na tipko?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr maj 26, 2010 10:11 am

pri laguni je tko, da jo samo pritisnes (na kratko) in pol samo zavergla. ce jo pa med voznjo pritiskas se nic ne zgodi, dokler ni avto pri miru pac ne prime.
ampak to je pri original, zdej ce bos neki vezal brez racunalnika od te tipke to ne bo vec tko.

minibikini
Nov uporabnik

Napisal/-a minibikini Sr maj 26, 2010 10:16 am

_furby_ je napisal/-a:pri laguni je tko, da jo samo pritisnes (na kratko) in pol samo zavergla. ce jo pa med voznjo pritiskas se nic ne zgodi, dokler ni avto pri miru pac ne prime.
ampak to je pri original, zdej ce bos neki vezal brez racunalnika od te tipke to ne bo vec tko.

za laguni vem da ima to varnost narejeno. kako bi pa jaz potem to na fiatu nardil, ker ni glih fajn da ti med vožnjo kdo prtisne tipko.

aja furby hvala za tvoj trud ;)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr maj 26, 2010 10:21 am

ja vsakic k bo nekdo tipko prtisu bo starter zagnal.
nemorete aftermarket primerjat z originalom.ker original je narejen ornk z elektroniko zadaj za podpiranje pa nevem kaj se vse.
sj laguno tut ugasnes tko da tipko prtisnes.da bi tko predelal na fijatu pa mocno dvomom da bos lahko
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Sr maj 26, 2010 10:35 am

Držat bo treba dokler avto ne vžge.Seveda bi ti lahko kak hobi električar zlotalal eno simple vezje ki bi omogočalo da tipka nebi delala ko avto laufa itd .. ampak enostavneje in pa ceneje je pac da ne vozis idijotov v avtu ki imajo prste tam kjer ni treba.
Slika

supermico
Nov uporabnik

Napisal/-a supermico Sr maj 26, 2010 2:40 pm

Ja držat boš moral tipko toliko časa, kolikor časa držiš ključ obrnjen, da vžge, kar pa ponavadi ni dolgo. Če boš med vožnjo pritisnil tipko, bo zagnalo zaganjač, kot je rekel abbe - kot če bi pri vžganem avtu še enkrat ključ obrnil.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr maj 26, 2010 3:01 pm

CockroaC je napisal/-a:Držat bo treba dokler avto ne vžge.Seveda bi ti lahko kak hobi električar zlotalal eno simple vezje ki bi omogočalo da tipka nebi delala ko avto laufa itd .. ampak enostavneje in pa ceneje je pac da ne vozis idijotov v avtu ki imajo prste tam kjer ni treba.

Sam en rele dodaš....ki odklopi tipko takrat ko vgasnejo lučke ( alternator, olje...). Dokler je motor v pogonu te lučke ne gorijo in tako je tudi tipka med delovanje onemogočena. Če se malo poigraš pa s kakim vezjem se pa da nardit tudi , da samo tipneš in sam zaštarta. (recimo pobira podatke iz senzorja mrtve točke oz. obratomera) in ko ti dosežejo neko mejo ugasne štarter. To je u bistvu original renault sistem.

Po kmečko pa....lučka za olje ponavad vgasne točno v trenutko ko avto steče (edin če ga verglaš dlje) če je dober motor bo vžgal takoj. In tako s tipko daš kontakt kateri pritegne rele štarterja ta požene štarter in ko ugasne lučka za olje se ugasne štarter. Tako sem imel jaz vezano celo na daljinsko zaklepanje....Jaz sem imel več možnosti.....ali si piknil ključ in je vžgal....ali pa si odklenu z daljincem in si je dal kontakt, počakal da grelne ugasnejo in pognal štarter. Vezano seveda tako ,da če ni bila zategjena ročna sistem ni deloval.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

minibikini
Nov uporabnik

Napisal/-a minibikini Sr maj 26, 2010 9:32 pm

evo dans sm se menu z tremi avtoelektričarji v bližnji okolici novega mesta pa so vsi trije rekli da se ne da naredit tako da ko avto laufa tipka nima funkcije. sam ne vem al se jim neda al pa ne znajo sam te dve možnosti so! :D

k je kakšen tuki na forumu k bi to znou nardit pa da je po možnosti še iz okolice novega mesta?

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Sr maj 26, 2010 11:14 pm

Ogromno ljudi fura zadevo tak .. res mi ni jasno da ti to predstavla tako tezavo, pac ne stiskas med voznjo, se kjuca tud ne obracas med voznjo pa se menda tega ni blo tak tesko naucit ali pac?
Slika

minibikini
Nov uporabnik

Napisal/-a minibikini Če maj 27, 2010 7:22 am

CockroaC je napisal/-a:Ogromno ljudi fura zadevo tak .. res mi ni jasno da ti to predstavla tako tezavo, pac ne stiskas med voznjo, se kjuca tud ne obracas med voznjo pa se menda tega ni blo tak tesko naucit ali pac?

zame ni noben problem jst ga ne mislm med vožno prtiskat. kaj pa če u avtu pelaš tri blondinke? moraš pol trikrat razlagat zakaj je ta gumb pa da naj se ga dotikajo. :D

meganetune
Nov uporabnik

Napisal/-a meganetune Če maj 27, 2010 8:08 am

minibikini poglej pm...pa me pokliči na mobitel...ti bom vse lepo razložil

Lp
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 4 gostov