Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

minikO
Nov uporabnik

Karbonski izdelki

Napisal/-a minikO Po jan 16, 2012 9:21 pm

Evo nekaj mojih probnih "izdelkov" iz karbona, sicer prvi in zadni blatnik za skuter pred 2 letoma, zdaj pa bo treba za avto.

Ločilno sredstvo, epoxi, trdilec, vagica, vlakna za kalup........Brez red bulla pa se tut težko kaj dela :lol:
Slika

Kalup v šprickitu...........
Slika

Slika

Slika

Še prvi blatnik namazan z ločilnim sredstvom, pripravljen za izdelavo kalupa, fiksiral sem ga na gumo, tak sem najlažje naredil kalup..........

Slika

Kalup prvega blatnika pred nanosom šprickita......

Slika

Slika

In pa še oba v šprickitu, ter potem pobarvana z navadno avto barvo da je čimbolj gladko.......

Slika

Slika

Slika

Evo kalp je končan in lahko gremo na........................ KARBON!

Slika

Slika

Slika

Tak zgleda ko ločilno sredstvo ko ločimo kalup od izdelka.....sprava nisem vedel kak go odstranim pa sem ga smirglal dol, potem pa sem ugotovil da enostavno potopim v vodo in se raztopi :lol:

Slika

Končni izdelek

Slika

Slika

Kot zanimivost pa: Orginal blatnik iz ABS plastike tehta 267g, karbonski pa 53g.

Slika

Slika

Lp, Miniko! 8) :twisted:
Zadnjič spremenil minikO, dne Po jan 16, 2012 10:51 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
The_drifter
Novinec

Kraj: Brežice

Re: Karbonski izdelki

Napisal/-a The_drifter Po jan 16, 2012 9:49 pm

Lepo! Kje se pa da to kupit, ker sem enkrat hotel naročit iz UK, ker pri nam nisem tega našel. lp

minikO
Nov uporabnik

Napisal/-a minikO Po jan 16, 2012 9:51 pm

The_drifter je napisal/-a:Lepo! Kje se pa da to kupit, ker sem enkrat hotel naročit iz UK, ker pri nam nisem tega našel. lp

Kupit kaj?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po jan 16, 2012 10:10 pm

Zanimivo početje ni kej :). Glede na to da nekaj le vem o teh rečeh kako grejo, bi nekaj vprašal. Tsito ločilno sredstvo mi nekak ne gre v glavo k se ga tko vidi da tisti rdeči površini. Včasih sem pomagal nekomu kjer smo delali razne blatnike, bazene, pokrove za kosilnice ipd. reči iz poliestra in določene majhne reči tudi iz karbona, pa smo imeli za ločilno sredstvo zgolj neko pasto, katero se je namazalao in zdrgnilo na kalupu. Slednje s eje ponovilo na začetku 2-3x, potem pa zgolj po 1x po vsaki odstranitvi novega izdelka. Nanos te paste pa ej zgledal tako kot bi poliral avto ali kaj drugega. Zato mi če čudna tista ločilna pasta na tistem rdečem kalupu, ker pri nas se je nič ni videlo, tle pa zgleda kot bi bila neka nagrbančena folija preko.

minikO
Nov uporabnik

Napisal/-a minikO Po jan 16, 2012 10:34 pm

pinny je napisal/-a:Zanimivo početje ni kej :). Glede na to da nekaj le vem o teh rečeh kako grejo, bi nekaj vprašal. Tsito ločilno sredstvo mi nekak ne gre v glavo k se ga tko vidi da tisti rdeči površini. Včasih sem pomagal nekomu kjer smo delali razne blatnike, bazene, pokrove za kosilnice ipd. reči iz poliestra in določene majhne reči tudi iz karbona, pa smo imeli za ločilno sredstvo zgolj neko pasto, katero se je namazalao in zdrgnilo na kalupu. Slednje s eje ponovilo na začetku 2-3x, potem pa zgolj po 1x po vsaki odstranitvi novega izdelka. Nanos te paste pa ej zgledal tako kot bi poliral avto ali kaj drugega. Zato mi če čudna tista ločilna pasta na tistem rdečem kalupu, ker pri nas se je nič ni videlo, tle pa zgleda kot bi bila neka nagrbančena folija preko.

maš več vrst ločilnih sredstev.... to je tekoče, ko ga naneseš zgleda kot polakirano (poglej sijaj prvega blatnika kjer je naneseno ločilo), ko se posuši se naredi takšna tanka plast in ko ločiš izdelek od kalupa se loči vidiš na sliki in zgleda tako kot kača ko se levi.....

lp miniko

Uporabniški avatar
The_drifter
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a The_drifter Po jan 16, 2012 10:57 pm

minikO je napisal/-a:
The_drifter je napisal/-a:Lepo! Kje se pa da to kupit, ker sem enkrat hotel naročit iz UK, ker pri nam nisem tega našel. lp

Kupit kaj?

Karbonska vlakna oz vse v kompletu

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik Po jan 16, 2012 11:51 pm

Hudo :) Si se sam naučil to delat oz. si gledal po netu kake tutoriale? :)
www.mihafabijan.si
Renault Sport

minikO
Nov uporabnik

Napisal/-a minikO To jan 17, 2012 12:32 am

The_drifter je napisal/-a:
minikO je napisal/-a:

Kupit kaj?

Karbonska vlakna oz vse v kompletu

ebay in podobno :)

minikO
Nov uporabnik

Napisal/-a minikO To jan 17, 2012 12:33 am

skopusnik je napisal/-a:Hudo :) Si se sam naučil to delat oz. si gledal po netu kake tutoriale? :)

ne nisem gledal, vse sem se sam naučil ker sem že pred tem delal dosti scooter custum projektov :rofl

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To jan 17, 2012 8:04 am

Lepo to delaš. A znaš še kaj ali pač samo določene zadeve?

lp

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To jan 17, 2012 8:28 am

izdelek je zelo lep, od kje si drugače?
the brand with the three stripes :)

minikO
Nov uporabnik

Napisal/-a minikO To jan 17, 2012 10:18 am

croma_man je napisal/-a:izdelek je zelo lep, od kje si drugače?

Rače, to pa je med slo bistrico in mariborom.

Mr_Petek
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr_Petek To jan 17, 2012 12:16 pm

Cev bi tudi lahko naredil? Namreč imam custom izpuh za motor iz inoxa, pa bi ga nekako oblekel s karbonom in sem imel v mislih, da bi karbonska vlakna dal okoli in potem samo premazal? Imaš kaj izkušenj s tem?
LP
Mr_Petek

minikO
Nov uporabnik

Napisal/-a minikO To jan 17, 2012 12:35 pm

Mr_Petek je napisal/-a:Cev bi tudi lahko naredil? Namreč imam custom izpuh za motor iz inoxa, pa bi ga nekako oblekel s karbonom in sem imel v mislih, da bi karbonska vlakna dal okoli in potem samo premazal? Imaš kaj izkušenj s tem?

praktično bi lahko, samo zakaj bi če se da dobit karbonska cev? če bi dal čez vlakna, in premazal z smolo nebi blo vredu, ker bi smola odtekala ker je okroglo, ker nebi bla smola vsepovsod enakomerno debela in nebi blo gladko,....tak da pomoje najboljše da kupiš karbonsko cev. :)

_Roba_
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a _Roba_ To jan 17, 2012 12:38 pm

Halo...če ma ror za izpuh :D Jebote miniko :D Se jo da oblečt vendar je malo dražje kot deli iz/na plastiko :)

minikO
Nov uporabnik

Napisal/-a minikO To jan 17, 2012 12:45 pm

_Roba_ je napisal/-a:Halo...če ma ror za izpuh :D Jebote miniko :D Se jo da oblečt vendar je malo dražje kot deli iz/na plastiko :)

sem napisal da bi šlo, samo nebi blo to to! smola nebi bla dovol na debelo da bi zapounila vse luknice ki so med vezavo karbona, če pa bi dal tak na debelo pa bi odtekala in za to še rabiš smolo za visoke temperature.

Mr_Petek
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr_Petek To jan 17, 2012 12:58 pm

Hvala za odgovor. Žal takrat ko sem se zanimal za cev, nisem nikjer dobil takšnega fi-ja. Če ni skrivnost, mi lahko daš kakšen link, kje si to naročil (lahko tudi na PM)

LP
LP
Mr_Petek

minikO
Nov uporabnik

Napisal/-a minikO To jan 17, 2012 8:47 pm

Evo nekaj novega. Zadni blatnik pa 2 stranski plastiki za Yamaho DT 2007 letnik. Za komplet plastike od yamahe bom naredo kalupe, tui na slikah pa se vidi da je kalup za blatnik iz enega materiala, kalup za oni dve stranski pa iz drugega, sem malo probaval kaj je boljše.
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

update drugic, morn it svijam skidat :D :D :D :D :D :D :roll:
Zadnjič spremenil minikO, dne Sr jan 18, 2012 3:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Amadej
Nov uporabnik

Napisal/-a Amadej Sr jan 18, 2012 2:42 pm

ke yamaha že končana ? :D drugači pa vrhunsko delaš to :)
Clio driver :)

minikO
Nov uporabnik

Napisal/-a minikO Sr jan 18, 2012 3:40 pm

Amadej je napisal/-a:ke yamaha že končana ? :D drugači pa vrhunsko delaš to :)

ne ni, nisem zaj nič delal, sem mel drugih skrbi preveč, pa karbon morem naročit ker mi ga je sfalilo :)
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov