Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Car Wrapping - prihodnost ali le trenutni trend?

Napisal/-a crxdelsol Po apr 23, 2012 8:25 pm

Kako je z odstranjevanjem folije ?

Nekje sem zasledil da stane tud po 15-20€ na kvadratni meter, zaradi odstranjevanja lepila.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Po apr 23, 2012 8:47 pm

Meni je blo rečeno da to slačenje stane tudi 300€ tak ,da jaz dam raje avto špricnit za 1500€ z felnami vred se že mečejo za mano sploh jih iskat ne rabim 8)

Kavs
Novinec

Napisal/-a Kavs Po apr 23, 2012 8:52 pm

Vse super in prav in nekateri očitno znate to celo v redu nardit. Sem videl že polno polizdelkov.

Pri vsem skupaj mi je smešno samo to, da je od leta 2001 ko je prišel na trg "novi" MINI z obujeno belo streho, postal trend metanja barv strehe v drugo barvo od avta. Škoda mislem da je bila ena prvih, k jo je celo serijsko v belo pobarvala. oops :mrgreen: :mrgreen:
Men se zdi patetično....ampak kej čmo. Vsaj znak je da vozim želen avto - aja ups tri njih. :-)

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Po apr 23, 2012 9:06 pm

106 je napisal/-a:Meni je blo rečeno da to slačenje stane tudi 300€ tak ,da jaz dam raje avto špricnit za 1500€ z felnami vred se že mečejo za mano sploh jih iskat ne rabim 8)

Saj to je meni tak_tak. Ko pa sem prvič vprašal prednosti wrappinga pred barvanje pa so vsi rekli "recovery" funkcija, no ja za 1500€ v naših koncih lepo pihnejo avto v želeno barvo IN nazaj...

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted To apr 24, 2012 6:23 am

Kar se tiče odstranjevanja, je kar dosti dela, ampak do sedaj se vsi avtomobili še vozijo. Nekateri so starejši letnik in nimajo niti namena folije dajati dol, ker je spodaj spraskan lak. Če pa jo že daješ dol, je treba biti previden, delati po pravilnem postopku in potem ni večjih težav. Cenovno pa je nekje 10-12€ po kvadratu.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Ne apr 29, 2012 10:27 pm

crxdelsol je napisal/-a:
106 je napisal/-a:Meni je blo rečeno da to slačenje stane tudi 300€ tak ,da jaz dam raje avto špricnit za 1500€ z felnami vred se že mečejo za mano sploh jih iskat ne rabim 8)

Saj to je meni tak_tak. Ko pa sem prvič vprašal prednosti wrappinga pred barvanje pa so vsi rekli "recovery" funkcija, no ja za 1500€ v naših koncih lepo pihnejo avto v želeno barvo IN nazaj...

Ja veš da ...
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Po apr 30, 2012 10:00 am

Ja eni merite kvaliteto barvanja glede na ceno. za 750€ komot najdeš ličarja, ki ti bo naredo pa še potrudo se bo.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Po apr 30, 2012 10:25 am

@ted, pri Mondeu si stranske letvice in letvice na odbijačih pobral dol ali se folija tako raztegne da jo lahko zapigaš po robovih?

lepo izpade
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Po apr 30, 2012 11:48 am

crxdelsol je napisal/-a:Ja eni merite kvaliteto barvanja glede na ceno. za 750€ komot najdeš ličarja, ki ti bo naredo pa še potrudo se bo.

Pa se ti sploh sanja kolko stane pametn ličarski material za tak poseg?Ti je jasno kaj vse je treba razstavit pa sestavit če hočeš zamenjat barvo vozila?

No ja samo ti ziher maš nekega poceni majstra iz duha na osterm vrhu al pa tam neki ... ko ti pobarva avto samo od zunaj prek dihtung brez demontaže česarkoli z barvo malo bolšo od tempare.

In ne, ne ocenjujem kvalitete po ceni ... samo sem vido že preveč avtov ko jih ne smeš obrisat z nitrom, s spokanim kitom, stečeno ali pomarančasto barvo in podobnimi bedarijami ki nastajajo zaradi šparanja na materialu in času priprave da bi me lahko prepričal z 750.
Slika

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted Če maj 03, 2012 3:00 pm

eentox je napisal/-a:@ted, pri Mondeu si stranske letvice in letvice na odbijačih pobral dol ali se folija tako raztegne da jo lahko zapigaš po robovih?

lepo izpade

Kar se je dalo pobrati dol sem pobral dol.med drugim tudi letvice na odbijačih in vratih. Sama folija se nebi tako lepo prilagodila, oziroma bi jo težko lepo nalimal brez da bi pobiral zadeve dol.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če maj 03, 2012 3:56 pm

CockroaC je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Ja eni merite kvaliteto barvanja glede na ceno. za 750€ komot najdeš ličarja, ki ti bo naredo pa še potrudo se bo.

Pa se ti sploh sanja kolko stane pametn ličarski material za tak poseg?Ti je jasno kaj vse je treba razstavit pa sestavit če hočeš zamenjat barvo vozila?

No ja samo ti ziher maš nekega poceni majstra iz duha na osterm vrhu al pa tam neki ... ko ti pobarva avto samo od zunaj prek dihtung brez demontaže česarkoli z barvo malo bolšo od tempare.

In ne, ne ocenjujem kvalitete po ceni ... samo sem vido že preveč avtov ko jih ne smeš obrisat z nitrom, s spokanim kitom, stečeno ali pomarančasto barvo in podobnimi bedarijami ki nastajajo zaradi šparanja na materialu in času priprave da bi me lahko prepričal z 750.

:cry :rofl :har :EE
Umrl....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Pe maj 04, 2012 5:08 pm

Jaz tud pa vrjetno iz drugega razloga ;)

Ko so prišli gledat avto eni z mehanikom in ličarjem iz okolice lj, sem povedal da sem dal zadnji odbijač barvat za 35€, ličar se ni mogo načudit, je reko da on niti materiala ne dobi za ta denar, kajšele da bi naredil. Tako da evo odbijač je vsem na ogled stalo je 35€, rad pa bi videl mojstra ko za 130€ ali še več kot imajo drugi "super duper" ličarji cene naredijo toliko bolje da je cena premosorazmerna z kvaliteto :D

Uporabniški avatar
Bmw.
Novinec

Napisal/-a Bmw. Pe maj 04, 2012 7:07 pm

Ja saj tebi je že naredo za tako ceno in ti je računal samo material in je imel 10-15€ zaslužka zraven verjami pa da vsakemu nebo delal za tak denar če lahko zaslužiš več zakaj bi ane :)

ColdMan87
Novinec

Napisal/-a ColdMan87 Ne maj 06, 2012 9:12 am

crxdelsol je napisal/-a:Jaz tud pa vrjetno iz drugega razloga ;)

Ko so prišli gledat avto eni z mehanikom in ličarjem iz okolice lj, sem povedal da sem dal zadnji odbijač barvat za 35€, ličar se ni mogo načudit, je reko da on niti materiala ne dobi za ta denar, kajšele da bi naredil. Tako da evo odbijač je vsem na ogled stalo je 35€, rad pa bi videl mojstra ko za 130€ ali še več kot imajo drugi "super duper" ličarji cene naredijo toliko bolje da je cena premosorazmerna z kvaliteto :D

Daš številko od tipa na privat, jas mu vsaki teden tak dela zrihtam če bo seveda za isti dnar ne da bo potem začel neke jamrat da za taki dna ne more delat

p.s. mislim povsem resno

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne maj 06, 2012 2:49 pm

daj dejc ne stresaj buc lepo te prosim.

Valda ti je vzel 35 € ce si mu odbijac v sprickitu tja prineso.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne maj 06, 2012 3:31 pm

Pozdravljeni,
Da ne odpiram nove teme. Imam golfa 6 bele barve na katerem bi dal streho folirati v gloss ali mat črno. Pomisleke imam zaradi rezanja folije na avtu in pri tem poškodbe laka.

Zanima me, če se je moč izogniti takemu načinu izreza oziroma ali se pri tem uporablja "poseben" olfa nož ali skalpel, ki onemogoča neposreden stik rezila z lakirano površino.
Če je na forumu kakšen profi, ki lahko poda odgovor bi bil hvaležen. Lahko tudi na zs.

Izgledalo naj bi takole:

Slika
Slika
Slika

Lp
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Ne maj 06, 2012 4:30 pm

Courage™ je napisal/-a:daj dejc ne stresaj buc lepo te prosim.

:lol: ja seveda, pofarban je bil z šprejom, ker sem ga pred tem hitro rabo za na morje pa sem ga doma pihno, na morju pa je celi spokal, tak da je mel še kar nekaj dela dol spravit stvar. Saj nima veze, 1300€ za foliranje avta nebi dal sploh ne za polovičarsko.

ColdMan87
Novinec

Napisal/-a ColdMan87 Ne maj 06, 2012 5:47 pm

crxdelsol je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:daj dejc ne stresaj buc lepo te prosim.

:lol: ja seveda, pofarban je bil z šprejom, ker sem ga pred tem hitro rabo za na morje pa sem ga doma pihno, na morju pa je celi spokal, tak da je mel še kar nekaj dela dol spravit stvar. Saj nima veze, 1300€ za foliranje avta nebi dal sploh ne za polovičarsko.

jas pa še vedno čakam na kontakt osebe...

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Ne maj 06, 2012 5:53 pm

Čakaj, da boš pol hoto met vsak tedn en odbijač pobarvan :lol: , človek ma dopolnilno obrt in ima dost dela, tak da mu ga vrjetno nerabiš rihtat... vseeno pa Fridrih se piše iz Keblja je doma, tel. nimam, ko ga rabim se peljem gor pa rečema ceno na 4 oči. Odbijači so tam do 40€ odvisno max je blo 50, cel avto pa mi je reko 600-700€ navadna črna barva.

Za odbijač na corolli sem dal 35, isto za spojler, pa je bil spojler v šprickitu odbijač pa ne.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Ne maj 06, 2012 5:59 pm

crxdelsol je napisal/-a:Čakaj, da boš pol hoto met vsak tedn en odbijač pobarvan :lol: , človek ma dopolnilno obrt in ima dost dela, tak da mu ga vrjetno nerabiš rihtat... vseeno pa Fridrih se piše iz Keblja je doma, tel. nimam, ko ga rabim se peljem gor pa rečema ceno na 4 oči. Odbijači so tam do 40€ odvisno max je blo 50, cel avto pa mi je reko 600-700€ navadna črna barva.

Za odbijač na corolli sem dal 35, isto za spojler, pa je bil spojler v šprickitu odbijač pa ne.

Nimaš cifre, kako potem veš, kdaj pridt po avto? Al greš za zihr čez ene 3 tedne?
Sex turns gay people into Mexicans.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov