Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
skyliner
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a skyliner Sr feb 03, 2010 7:28 am

ElGato je napisal/-a: Menjan ni samo števec, ampak celotna amaturka... Amaturka je zamenjana za starejšo letnik 1977... Glede na to, da bo celoten avto predelan v starejši model, se mora s tem skladati tudi amaturni del - "oldschool"... ;)

... torej ne bo potegnjena na sredinski tunel, lepo :D
Lep pozdrav!

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr feb 03, 2010 9:04 am

skyliner je napisal/-a:
ElGato je napisal/-a: Menjan ni samo števec, ampak celotna amaturka... Amaturka je zamenjana za starejšo letnik 1977... Glede na to, da bo celoten avto predelan v starejši model, se mora s tem skladati tudi amaturni del - "oldschool"... ;)

... torej ne bo potegnjena na sredinski tunel, lepo :D

Amaturka bo imela sredinsko konzolo... Sredinska konzola mora biti predvsem zaradi skritega radija, zaradi števca za temperaturo vode - ki ga ni v amaturki in bo v sredinski konzoli... pa tudi zaradi tepiha, ki ga bom izdelal sam in bo konzola nekakšen zaključek tepiha...
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr feb 03, 2010 9:17 am

Amaturka vstavljena...

Slika

Konektorje je bilo potrebno malo predelati, zaradi stikal...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Pri montaži radia sem opazil, da so ploščico okoli radia rezali... Tako moram narediti novo, ki bo bila malo večja in bo v enaki dolžini kot spodnja ploščica za gretje...

Slika
Slika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr feb 03, 2010 9:25 am

cigan, kilometre vrtiš nazaj ! :lol: :lol: :lol:
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
skyliner
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a skyliner Sr feb 03, 2010 9:26 am

Gato lepo bo tole! Je pa pogled čez sprednjo šipo zelo nostalgičen zame... sm se spomnu na 1303... zelo posrečena kombinacija (krom brisalci in en števec).

Vse skupaj izgleda kot vmesni člen med hroščem in kasnejšimi enicami... pravi ur-golf 8)
Lep pozdrav!

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr feb 03, 2010 10:34 am

croma_man je napisal/-a:cigan, kilometre vrtiš nazaj ! :lol: :lol: :lol:

Ja :lol: ...
Mogo sem, ker je zdaj itak vse novo na njem... ;)

P.S. Če ga bom kdaj prodajal, bom lahko reko, da ma zelo malo prevoženo - al pa da je števec že okoli prišo... :lol:
Slika

karman
Nov uporabnik

Napisal/-a karman Sr feb 03, 2010 10:44 am

Evo sedaj smo ga pa dobili- tistega, ki števce nazaj vrti :lol:
Pohvalno, lepo napreduješ, kljub delu si najdeš čas in še vse skupaj dokumentiraš in nam radovednežem predstaviš.

Lp Karman
Zadnjič spremenil karman, dne Sr feb 03, 2010 12:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
shaqcabrio
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a shaqcabrio Sr feb 03, 2010 12:35 pm

Hud radio :D
VW Golf 1 Cabrio Karmann
Glamorous Garage

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr feb 03, 2010 12:48 pm

karman je napisal/-a:Evo sedaj smo ga pa dobili- tistega, ki števce nazaj vrti :lol:
Pohvalno, lepo napreduješ, kljub delu si najdeš čas in še vse skupaj dokumentiraš in nam radovednežem predstaviš.

Lp Karman

Dobra :D :D

Drugače pa, Nov avto, zato ima 0 km ;)

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr feb 03, 2010 1:20 pm

Kako pa veš da jih je nazaj vrtel? Mogoče jih je pa naprej samo toliko da je prišlo spet do 0. :lol:

Ravno sem pospravljal delavnico in našel eno stikalo za luči, ki se mi že lep čas valja naokoli. Je brezhibno, gumb pa je tudi precej mehak za preklopit - kot nov. Simbol na gumbu je čist, bel in neobrabljen. Je pa prosojen in primeren za osvetlitev od zadaj. Kolikor gledam tvojega, se mi zdi da je simbol nekam obrabljen? Prilgam slike, če bom preveč smetil temo pa kar povej.
Če te zanima, pošlji ZS.
Priponke
IMG_3524.JPG
IMG_3521.JPG
IMG_3517.JPG
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

cobra11
Novinec

Napisal/-a cobra11 Sr feb 03, 2010 1:51 pm

Zakon ej,pa to bo vrjetno do konca tega meseca že gotovo,kajne? :)

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr feb 03, 2010 3:17 pm

sebaveh je napisal/-a:Kako pa veš da jih je nazaj vrtel? Mogoče jih je pa naprej samo toliko da je prišlo spet do 0. :lol:

Ravno sem pospravljal delavnico in našel eno stikalo za luči, ki se mi že lep čas valja naokoli. Je brezhibno, gumb pa je tudi precej mehak za preklopit - kot nov. Simbol na gumbu je čist, bel in neobrabljen. Je pa prosojen in primeren za osvetlitev od zadaj. Kolikor gledam tvojega, se mi zdi da je simbol nekam obrabljen? Prilgam slike, če bom preveč smetil temo pa kar povej.
Če te zanima, pošlji ZS.

Hvala za ponudbo...

cobra11 je napisal/-a:Zakon ej,pa to bo vrjetno do konca tega meseca že gotovo,kajne? :)

Ja, če bi dobil vse dele, ki jih še čakam (e-bay) pa da bi mel na razpolago malo več denarja - bi se avto že kaki teden vozil... ;)
Slika

Uporabniški avatar
vazman
Stalni uporabnik

Napisal/-a vazman Sr feb 03, 2010 7:02 pm

ElGato je napisal/-a:
Ja, če bi dobil vse dele, ki jih še čakam (e-bay) pa da bi mel na razpolago malo več denarja - bi se avto že kaki teden vozil... ;)

vozil... :!: :!: pa poglej kakšno je na cestah, to je zame največja skrunitev takšnega avta.... sama sol. Res se vprašam, ko vidim kaj starega in pomožnosti redkega na cesti po zimi, koliko soli ima v glavi lastnik.
lastnik:
Lada Vesta 1.6 16v (2017, od 8/2019 - )
Opel Astra classic F 1.6 16V (2001, od 12/2015-9/2019)
Lada 111 1.5 (2001, od 7/2012-12/2015)
Škoda Felicia 1.3 -(1999, od 1/2012-7/2012)
Lada 111 1,5 (2001, od 1/2003-1/2012)
Lada 1500 SL- (1979) oldtimer s certifikatom (od 8/2007-)
Lada Riva 1600 (1985) oldtimer s certifikatom (od 10/2014-)

Uporabniški avatar
plantn
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a plantn Sr feb 03, 2010 9:20 pm

je že napisal se mi zdi da mu drugega ne preostane ker bo njegov avto šel v garažo in se bo nekaj rihtalo na njem...drugega avta pa nima...in če ni druge izbire bo pač moral ta avto na cesti...se pa pomoje sam zaveda in tudi njemu najbrž ne bo lahko avto dat na samo sol po vsem tem ko je sam v njega vložilll zelooo veliko ur dela in pomoje še več živcev kot ur...tako da....

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr feb 03, 2010 9:25 pm

vazman je napisal/-a:
ElGato je napisal/-a:

vozil... :!: :!: pa poglej kakšno je na cestah, to je zame največja skrunitev takšnega avta.... sama sol. Res se vprašam, ko vidim kaj starega in pomožnosti redkega na cesti po zimi, koliko soli ima v glavi lastnik.

Sej ga je zrihtal pa zaščitil čist, tak da mu nima kaj bit :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr feb 03, 2010 10:08 pm

KOk vem je tale golfač narjen in zaščiten tako dobro da se lahk 10 let v eno vozi po takih cestah pa mu ne bo prišlo do živega.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Sr feb 03, 2010 10:47 pm

ma super je! škoda, nedavno nazaj sem mel doma odlično armaturo za enkico - bila je mehka - nemška. pa na desni strani je mela predalček na vrhu armature.

Slika takšna, in števec z obratomerom in digitalno urco...če te bi zanimalo lahko poveš - jo bi šel iskat. čeprav tale skoraj bolj not paše! 8)
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Če feb 04, 2010 9:02 am

plantn je napisal/-a:je že napisal se mi zdi da mu drugega ne preostane ker bo njegov avto šel v garažo in se bo nekaj rihtalo na njem...drugega avta pa nima...in če ni druge izbire bo pač moral ta avto na cesti...se pa pomoje sam zaveda in tudi njemu najbrž ne bo lahko avto dat na samo sol po vsem tem ko je sam v njega vložilll zelooo veliko ur dela in pomoje še več živcev kot ur...tako da....

Točno tak...

vazman je napisal/-a:vozil... :!: :!: pa poglej kakšno je na cestah, to je zame največja skrunitev takšnega avta.... sama sol. Res se vprašam, ko vidim kaj starega in pomožnosti redkega na cesti po zimi, koliko soli ima v glavi lastnik.

NejcZ je napisal/-a:Sej ga je zrihtal pa zaščitil čist, tak da mu nima kaj bit :)

lisko je napisal/-a:KOk vem je tale golfač narjen in zaščiten tako dobro da se lahk 10 let v eno vozi po takih cestah pa mu ne bo prišlo do živega.

Zaščitil sem ga res kompletno, tak da bi kr nekaj časa moral zdržat... Avto sem naredil z namenom, da se bo vozil... Sicer pa prej ko slej bo ga bo spet napadla rja, te pa če se vozi ali stoji - nič ni večno...
Seveda bom ga pa probal šparat kolko se bo dalo vsaj v teh zimskih dneh...
Zadnjič spremenil ElGato, dne Če feb 04, 2010 12:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Če feb 04, 2010 9:07 am

GT_Turbo17 je napisal/-a:ma super je! škoda, nedavno nazaj sem mel doma odlično armaturo za enkico - bila je mehka - nemška. pa na desni strani je mela predalček na vrhu armature.
takšna, in števec z obratomerom in digitalno urco...če te bi zanimalo lahko poveš - jo bi šel iskat. čeprav tale skoraj bolj not paše! 8)

Hvala za ponudbo, ampak sem staro amaturko nabavil z namenom... Enostavno sem si zaželel stare okrogle števce in točno to posebno amaturko z enim števcem - ker se mi zdi da je nekaj posebnega in paše na moj still avta...
Slika

4m4t3r
Nov uporabnik

Napisal/-a 4m4t3r Če feb 04, 2010 11:44 am

hej si razmišljal da bi vstavil steklo brez gretja kot so imeli prvi modeli golf I ?zgledalo bo dosti bolj clean in oldskul..
Slika
Slika

ne najdem nobene bolje slike..
drugač pa lep projekt!le tako naprej!
5 Zylinder Fahren ist Kult, wer keinen hat ist selber schuld
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov