Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 To avg 10, 2010 5:47 am

No spet se obnavljajo druge feltne.

Bile so kar konkretno spikane od kamenčkov, pa tudi par prask se je našlo. Najprej sem zabrusil večje luknjice z 120 brusnim papirjem, potem pa še cele z 240. Večje luknjice sem tudi pokital. Potem pa so se dale v šprickit:
Slika

Pa že zbrušene in spucane ter pripravljene na barvanje:
Slika
Slika

Ta teden se bodo enkrat pobarvale, potem pa na avto. Aja, so pa od Hyundaia Coupeja l.2000.

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Napisal/-a denko4 Po avg 16, 2010 5:49 am

No feltne so se v četrtek že namontirale na avto in zgledajo kar vredu. Tudi lastnik je zadovoljen z njimi.
Še ena slikca:
Slika

Kakšno več, kako izgledajo na avtu bo pa mogoče sam prilimal.

favorites
Nov uporabnik

Napisal/-a favorites Če okt 21, 2010 6:06 pm

pozdravljeni!!
Zanima me stvar malce bol natančno. Najprej z lavacolom odstranim barvo in pošmirglam z 120 in 240.

Kaj pa če so globje luknje, to je potrebno potlej pokitati? Večini se verejtno ta vprašanje zdi trapasti pa vseno. Še nikoli nisem kital zato me zanima, ali je kit kot taka pasta ki jo naneseš počakaš za se strdi in nato zbrusiš? Kje pa se to da kupiti kit ki je primeren za barvne kovine?

-V primeru da bi feltne želel prašno lakirati, predvidevam da tukaj pa nesemš oporabljati kita. Ker se sama stvar da v peč. Ali je treba pred prašnim lakiranjem feltno zbrusiti saj z bus papirejem 800.

-Če bom barval sam oz bom dal barvati. Najprej je potrebno nanesti špric kit da barva nebo odstopala in nato zbrusit 400 in 800 papirjem. Ali to naneseš lih tok da pokriješ feltno? se da to kupiti v spreju da mi nebo treba mešat? kje se kupi in koliko stane ter katerega proizvajalca priporočate?
Je pri samem barvanju pomembna kvaliteta pištole (razumem za avto ko je večja površina, tukaj me zanima kako bi prišlo če ni profesionalna pištola) a to je potrebno saj 2x nanest? kašno barvo kupiti?koliko stane in kje? Ali je lakiranje obvezno? Kašen lak uporabiti, koliko stane ter kje?

ufff mal preveč uprašaj :S

hvala vsakomur ki si bi bil pripravljen vzeti čas. Sej razumem samo rad se popolno prepričam glede izbir baru itd, da me potlej stvari ne presenetijo in je narejeno tako kot je treba.

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Napisal/-a denko4 Pe okt 22, 2010 7:22 am

favorites je napisal/-a:pozdravljeni!!
Zanima me stvar malce bol natančno. Najprej z lavacolom odstranim barvo in pošmirglam z 120 in 240.

Ubistvu jaz barve nisem odstranjeval z lavacolom. Jaz sem jo samo zbrusil z 120 in 240 vodobrusnim papirjem pred šprickitom. Z lavacolom sem jo odstranil le iz roba, ki sem ga poliral.
favorites je napisal/-a:Kaj pa če so globje luknje, to je potrebno potlej pokitati? Večini se verejtno ta vprašanje zdi trapasti pa vseno. Še nikoli nisem kital zato me zanima, ali je kit kot taka pasta ki jo naneseš počakaš za se strdi in nato zbrusiš? Kje pa se to da kupiti kit ki je primeren za barvne kovine?

Tudi majhne luknjice je treba pokitati, saj jih šprickit ne skrije. Šprickit se da predvsem zato, da se barva bolje prime.
Kit je ubistvu pasta sestavljena iz dveh komponent - kita in trdilca. Zmešaš skupaj , naneseš in po določenem času se strdi. Ta čas lahko kontroliraš z razmerjem mešanice. Sicer ne veliko, da pa se. Nato pa brusiš.
Vse vrste kitov se da kupiti v vsaki trgovini z barvami. Če nimaš blizu nobene imajo nekatere tudi v kmetijskih trgovinah.
favorites je napisal/-a:-V primeru da bi feltne želel prašno lakirati, predvidevam da tukaj pa nesemš oporabljati kita. Ker se sama stvar da v peč. Ali je treba pred prašnim lakiranjem feltno zbrusiti saj z bus papirejem 800.

Feltn nisem še nikoli dal prašno barvati. Si pa predstavljam, da jih je tudi pri tem načinu potrebno dobro zbrusiti.
favorites je napisal/-a:-Če bom barval sam oz bom dal barvati. Najprej je potrebno nanesti špric kit da barva nebo odstopala in nato zbrusit 400 in 800 papirjem. Ali to naneseš lih tok da pokriješ feltno? se da to kupiti v spreju da mi nebo treba mešat? kje se kupi in koliko stane ter katerega proizvajalca priporočate?

Da se kupiti tudi v spreju ja. Če ga ne boš uporabljal veliko, ti priporočam sprej. Proizvajalec pomoje da ni tok pomemben. Je pa piksna spreja okoli 5€.
favorites je napisal/-a:Je pri samem barvanju pomembna kvaliteta pištole (razumem za avto ko je večja površina, tukaj me zanima kako bi prišlo če ni profesionalna pištola) a to je potrebno saj 2x nanest? kašno barvo kupiti?koliko stane in kje? Ali je lakiranje obvezno? Kašen lak uporabiti, koliko stane ter kje?

Kvaliteta sicer ni toliko važna, bolj je pomembno, da se barva lepo razprši in da lahko kontroliraš širino, ter kdaj se pištola odpre.
Barva se nanaša počasi. Včasih je potrebnih tudi 10 nanosov. Odvisno tudi od barve. Navadna baza stane okoli 35€/kg. Lakiranje ni nujno, je pa boljše. Odvisno kakšen rezultat želiš.

Upam da sem ti kaj pomagal ;)

favorites
Nov uporabnik

Napisal/-a favorites Pe okt 22, 2010 6:39 pm

denko4 hvala za podatke!
Vidim da si ti svoje feltne dajal nekomu drugemu barvati. Koliko pa je tebe stalo?

favorites
Nov uporabnik

Napisal/-a favorites Pe okt 22, 2010 6:47 pm

denko4 je napisal/-a:Ubistvu jaz barve nisem odstranjeval z lavacolom. Jaz sem jo samo zbrusil z 120 in 240 vodobrusnim papirjem pred šprickitom. Z lavacolom sem jo odstranil le iz roba, ki sem ga poliral.

120 in 240 nista vodubrusna, ali pač?? :)

a si ti jih lakirov?

_BosTeK_
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a _BosTeK_ Pe okt 22, 2010 7:15 pm

kak to da nisi dal peskat?

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Pe okt 22, 2010 7:58 pm

Tudi majhne luknjice je treba pokitati, saj jih šprickit ne skrije. Šprickit se da predvsem zato, da se barva bolje prime.

Kolko so mene naučili se šprickit uporablja za odstranjevanje sledi od grobih brusnih papirjev in za prekrivanje drobnih prask in včasih tudi luknjic...ker ti oprijem barve narediš ko zbrusiš šprickit

Kvaliteta sicer ni toliko važna, bolj je pomembno, da se barva lepo razprši in da lahko kontroliraš širino, ter kdaj se pištola odpre.
Barva se nanaša počasi. Včasih je potrebnih tudi 10 nanosov. Odvisno tudi od barve. Navadna baza stane okoli 35€/kg. Lakiranje ni nujno, je pa boljše. Odvisno kakšen rezultat želiš.

nanos je res odvisen od barve, ampak včasih pomaga tudi podlaga (tam ko ti barvo zmešajo ti povejo kako podlago je priporočljivo dat gor)...je pa potem še treba dat preko obvezno prozorni lak (sploh zdaj ko imamo bazo na vodni osnovi)...če pa govorimo o akrilu pa je nanos brez laka...s tem da ponavadi felne barvajo z bazo in lakom.

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Napisal/-a denko4 Po okt 25, 2010 7:51 am

favorites je napisal/-a:denko4 hvala za podatke!
Vidim da si ti svoje feltne dajal nekomu drugemu barvati. Koliko pa je tebe stalo?

Barvanje me je stalo za prvih 8 skupaj 50€.
favorites je napisal/-a:120 in 240 nista vodubrusna, ali pač?? Smile

a si ti jih lakirov?

Zadnje niso lakirane, ostale pa so.
_BosTeK_ je napisal/-a:kak to da nisi dal peskat?

Nekako sem se navadil tako delat in zaenkrat je rezultat zelo dober.
ColdMan87 je napisal/-a:Kolko so mene naučili se šprickit uporablja za odstranjevanje sledi od grobih brusnih papirjev in za prekrivanje drobnih prask in včasih tudi luknjic...ker ti oprijem barve narediš ko zbrusiš šprickit

Ja ampak res drobnik praskic. Luknjice je pa treba kar pokitati, če hočeš da je lepo narejeno.
Normalno, da moraš šprickit pred barvanjem zbrusiti. Preberi si malo bolje temo, je vse napisano not.

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Po okt 25, 2010 9:06 am

Tudi jaz bi rad dal obnovit spodnja platišča nekomu za normalno ceno...kot kaže so platišča prašno barvana, spodaj pa je črna barva...srebrna barva se je začela luščit in se vidi črna podlaga...luščenje je samo površinsko in na otip skoraj neopazno...platišča bi bilo potrebno speskati...kdo mi je pripravljen obnoviti platišča za eno normalno ceno? denko4? omenjate ceno peskanja za 22 eur za vse 4 kom in prašno barvanje za 35 eur...to še drži?

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Lp

kovcek

favorites
Nov uporabnik

Napisal/-a favorites Po okt 25, 2010 1:01 pm

Kovcek je napisal/-a:Tudi jaz bi rad dal obnovit spodnja platišča nekomu za normalno ceno...kot kaže so platišča prašno barvana, spodaj pa je črna barva...srebrna barva se je začela luščit in se vidi črna podlaga...luščenje je samo površinsko in na otip skoraj neopazno...platišča bi bilo potrebno speskati...kdo mi je pripravljen obnoviti platišča za eno normalno ceno? denko4? omenjate ceno peskanja za 22 eur za vse 4 kom in prašno barvanje za 35 eur...to še drži?

jst ko sem gledal cene se giblje za eno platišče, peskanje +barvanje za 15 col al platišča od 30-40 za večja je pa še draži. Zdej če bi bilo dobro narejeno za 22peskanje in 35 štrihanje bi tudi jst ke nesu. Če mi kdo to potrdi.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov