Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato So sep 18, 2010 1:22 pm

Oblikovanje ohišja...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato So sep 18, 2010 1:29 pm

Združenje obeh modelov in kitanje...

Slika

Slika

Slika
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato So sep 18, 2010 1:30 pm

Končni izdelek...

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich So sep 18, 2010 2:57 pm

js sm kr mal mokr ratu :lol:

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato So sep 18, 2010 4:53 pm

lenivec je napisal/-a:dobra ideja tole s tw panelom. samo postavitev oziroma usmetjenost je pa čisto mimo

Hvala... Glede usmerjenosti - avto ni delan kot akusticni, ampak je povdarek na stylingu, zato nisem uposteval akusticnih pravil...
Slika

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 So sep 18, 2010 5:58 pm

And god styling it is. :tomidelej:
GQ

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej Ne sep 19, 2010 6:11 pm

Glede starodobništva. Treba je vedet da sta certifikat in status starodobnika dve različni zadevi. Certifikat lahko pridobi vbistvu vsako vozilo, ki se da registrirat in je staro 25 let oziroma 20 let, če gre za limited edition avtomobil ali avtomobil v katerem je bila predstavljena kakšna tehnična novost. Za pridobitev certifikata je potrebno izpolniti vlogo in dodati fotografije, pa dobite po pošti certifikat. Za predelane avte je dražji. Z Certifikatom imate 90% popust na zavarovanje. Status starodobnika pa je tisti ki da vozilu še popust na cestnino. Za status starodobnika mora vozilo pregledati komisar, ki poda mnenje če je ustrezno.

Elgato pohvale, zelo lepo izdelano, še posebaj ker vem da je težko narediti dva kosa simetrična.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Ne sep 19, 2010 7:28 pm

gato svaka ti čast :D :D
zanima me pa nekaj kot je volvej napisal če imaš 20let star avto lahko pridobiš certifikat starodobnika oz.kako je z tem lp
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Ne sep 19, 2010 7:33 pm

20 let če je limited edition ali pa ima kakšno novost(za tisti čas) drugače pa 25 let...
če se prav razumel?
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
Pravi_Diablo
Uporabnik

Napisal/-a Pravi_Diablo Po sep 20, 2010 2:12 pm

ja, če je redek oziroma pomembnega tehničnega pomena za slovenijo recimo.
Prvi slovenski Mercedes-Benz portal http://www.mb-slovenija.com

Uporabniški avatar
rizi007
Novinec

Napisal/-a rizi007 Po sep 20, 2010 6:09 pm

Zelo lepo

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po sep 20, 2010 6:12 pm

ka bos ti zdej vsazga kliknu pa napisu zelo lepo, lep avto, lep zvok.... kej druzga neznas....

elgato dej mi povej a ti delas poliestr tok debev pa ga brusis ali ga kitas na debelo, da dobis ravnega?
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Po sep 20, 2010 7:08 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:elgato dej mi povej a ti delas poliestr tok debev pa ga brusis ali ga kitas na debelo, da dobis ravnega?

Jaz ponavadi naredim dober model, da potem samo zbrusim poliester in imam željeno linijo... S kitanjem popravim le minimalne napake... Tak da raje malo več poliestra in manj kita... ;)
Slika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po sep 20, 2010 7:14 pm

se mi je zdelo. super :tomidelej:
Slika

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po sep 20, 2010 7:28 pm

en off:

Ali ne izvira ime EL GATO iz enga filma? Men se zdi da sem videl v enmu filmu elgato napis.. 8)

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Po sep 20, 2010 7:35 pm

ManIAK je napisal/-a:en off:

Ali ne izvira ime EL GATO iz enga filma? Men se zdi da sem videl v enmu filmu elgato napis.. 8)

V dveh filmih je ta napis... Med drugim tudi v F&F... Jaz imam tak vzdevek zaradi priimka Maček, špansko ElGato...

P.S.: Saj vsi vemo kako je dandanes: ženske pa njihove "španske" nadaljevanke... :lol:
Slika

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 To sep 21, 2010 2:04 pm

ElGato je napisal/-a:

V dveh filmih je ta napis... Med drugim tudi v F&F... Jaz imam tak vzdevek zaradi priimka Maček, špansko ElGato...

P.S.: Saj vsi vemo kako je dandanes: ženske pa njihove "španske" nadaljevanke... :lol:

:cry :cry :cry :cry :cry :cry ampak tina nima časa tega gledat ma preveč dela v garaži:)
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist To sep 21, 2010 2:53 pm

Že nekaj časa spremljam projekt in vidim, da res obvladaš zadevo, res vse delaš v nulo, ker vem koliko truda in pa znanja je za to potrebno kitanje pa brušenje ter cela serija ponovitev da dobiš pravo linijo- vsaka čast, in da doboš sploh takšne linije. In da razdereš cel avto, motor in vse skupaj narediš nazaj v zelo lep izdelek svetovno, in da nisi nek učen mehanik ali se motim? Ta projekt je tudi eden od razlogov da bom sam nabavo starodobnika, sam da ga ne bom obnovil v takšni meri in bo vrjetno original.
Zanima me pa še kakšen "status" imata tvoja avtomobila , pri zavarovanju - starodobnika ali maš normalno zavarovanje?

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato To sep 21, 2010 3:51 pm

roberto-82 je napisal/-a:
ElGato je napisal/-a:

:cry :cry :cry :cry :cry :cry ampak tina nima časa tega gledat ma preveč dela v garaži:)

To se ni nanašalo na njo, ampak s časov osnovne šole, ko je še prevladovala Esmeralda... ;)

xalfist je napisal/-a:Že nekaj časa spremljam projekt in vidim, da res obvladaš zadevo, res vse delaš v nulo, ker vem koliko truda in pa znanja je za to potrebno kitanje pa brušenje ter cela serija ponovitev da dobiš pravo linijo- vsaka čast, in da doboš sploh takšne linije. In da razdereš cel avto, motor in vse skupaj narediš nazaj v zelo lep izdelek svetovno, in da nisi nek učen mehanik ali se motim? Ta projekt je tudi eden od razlogov da bom sam nabavo starodobnika, sam da ga ne bom obnovil v takšni meri in bo vrjetno original.
Zanima me pa še kakšen "status" imata tvoja avtomobila , pri zavarovanju - starodobnika ali maš normalno zavarovanje?

Hvala... ;)

Ne, nisem izučen mehanik - niti približno temu... Po poklicu sem "tišler"... ;) Lepo to, da sem s svojim delom dal še zagon drugim... ;)

Za Polo-ta velja normalna registracija, saj še po letih ni oldtimer, pa tudi za kasneje mislim da nebo oldtimer zaradi številnih predelav... Golf pa ima status starodobnika - predelanega... Pri zavarovanju plačaš pač malenkost več, kot pri čistem oldtimerju...
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov