Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Sr okt 10, 2007 10:59 pm

nevem kako se ti to da rihtat. če že nekaj rihtaš pol neki nared da je res neka bomba, al pa da maš usaj nekaj od tega.

nevem pa to tut ni nekaj vredno. bzv se mi zdi da zapravljač čas in denar + voljo.
naredi neki projekt v muzki, stylingu, al pa daj uno GT mašino.

kakor sm na hiter preletel na to. sm se sam smeju.
mogoče pa nism dojel kaj si stem projektom hotu

mogoče to ti zarad sebe delaš samo nevem, tak avto dobiš že za 200€ :)
se nesplača, usaj jz se nebi tega lotu

če že rad delaš oz da obnavljaš avto iz krša pa to. pol si raj kupi en razbit avto recimo a4 l02,bmw e46, karkol že, daš recimo 2000€ in pol doma rihtaš popravljaš, pa maš za sebe, ali pa pol prodaš za nevem za 8-10.000€

če maš pa preveč časa ti ga pa jaz lahko najdem da nekome nekaj pomgaš + plačan boš ,

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Če okt 11, 2007 6:30 am

hamzo kaj pa ce bi se zase brigal pa pustil ljudi naj delajo kar jim pase?

ah lisko tako.

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Če okt 11, 2007 8:42 am

HaMzO je napisal/-a:nevem kako se ti to da rihtat. če že nekaj rihtaš pol neki nared da je res neka bomba, al pa da maš usaj nekaj od tega.

nevem pa to tut ni nekaj vredno. bzv se mi zdi da zapravljač čas in denar + voljo.
naredi neki projekt v muzki, stylingu, al pa daj uno GT mašino.

kakor sm na hiter preletel na to. sm se sam smeju.
mogoče pa nism dojel kaj si stem projektom hotu

mogoče to ti zarad sebe delaš samo nevem, tak avto dobiš že za 200€ :)
se nesplača, usaj jz se nebi tega lotu

če že rad delaš oz da obnavljaš avto iz krša pa to. pol si raj kupi en razbit avto recimo a4 l02,bmw e46, karkol že, daš recimo 2000€ in pol doma rihtaš popravljaš, pa maš za sebe, ali pa pol prodaš za nevem za 8-10.000€

če maš pa preveč časa ti ga pa jaz lahko najdem da nekome nekaj pomgaš + plačan boš ,

Glej si eden tistih b.... ki bi se sam španali. Nima vsak avta za to da se razkazuje.
Pust folk primer pa pejt spat v svoj zjeban avto.

Sicer pa lisko ne ga jemat resno.

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Če okt 11, 2007 9:37 am

lepo povedano golf. zj ko ma mercedesa je pa glavni.
in pa hamzo sm 100% da je lisko dovolj star da bo lahko presodil ali je pametno kar dela ali se splaca ali ne.

lisko kr kr fajn naprej z glavo po konci ;:D

lisica
Novinec

Kraj: pod Jeep-om

Napisal/-a lisica Če okt 11, 2007 9:48 am

Lisko bo prletu domov,bo šol pod avto,pa se ne bo mel cajt ukvarjat in razlagat zakaj to dela,pa bom jas na kratko razložla :-P
HaMzO je napisal/-a:če že nekaj rihtaš pol neki nared da je res neka bomba, al pa da maš usaj nekaj od tega.
Ma nekaj od tega oz.imama,pa več kot si ti misliš.
HaMzO je napisal/-a:nevem pa to tut ni nekaj vredno. bzv se mi zdi da zapravljač čas in denar + voljo.
Ti si slišal kdaj za zadovoljtvo,ko si nekaj narediš sam...z malega raste veliko. ;)
HaMzO je napisal/-a:mogoče pa nism dojel kaj si stem projektom hotu
Ja res nisi.
HaMzO je napisal/-a:če že rad delaš oz da obnavljaš avto iz krša pa to. pol si raj kupi en razbit avto recimo a4 l02,bmw e46, karkol že, daš recimo 2000€ in pol doma rihtaš popravljaš, pa maš za sebe, ali pa pol prodaš za nevem za 8-10.000€
To je pa res brezveze...nekaj si skup sam narediš,pol pa prodaš...tu lahk se reče da zapravljanje časa,denarja in volje.

Lp

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Če okt 11, 2007 11:32 am

ja kaj nimam pravice pvedat kva si mislim, sploh ker je to javni forum :?: ;)

pač sm povedu kaj si mislim ane...sej te po eni strani razumem,

sam nevem jz če bi se lotu ene r5, pol bi neki na hard naredu,
predelal mašino, muzka...ono ovo pa tko..

je pa res da pri emšu imava veliko razliko,
pa da ti nimaš takih idej kot bi jih jz recimo naredu. :D

važn je pač da maš voljo ;) ;)
če si ti srečen pol bom tut jaz :)

se opravičujem če ste mislil da mu hočem kaj slabega,
ni bil tak namen

pač verjetn ti je to hobi, kar je ql ;)

lp

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Če okt 11, 2007 2:34 pm

Sej je skor vsakmu tukaj na forumu avto en hobi...samo da nekateri dajejo plastike, poliester, velka kolesa, drugi muziko štimajo, tretji spet nekaj drugega. Vsak ma svoje želje in vsakemu je nekaj drugega všeč.
Tko kot je že njegova punca napisala: iz majhnega raste veliko. Si sploh mislt ne morš kaj vse se naučiš...kar je pa neprecenljivo. Ne vem kolk se naučiš če kupš neki pa ti potem spet nekdo drug to zmontira?...kok časa traja to zadovoljstvo?...
Drugič razmisl predn kej tacga napišeš...sicer pa, skozi celo življenje se učimo ;)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če okt 11, 2007 3:02 pm

To da bi kupil en razbit novejši avto in ga zrihtal..... mi je popoln absurd, pa da bi ga še prodal???? Avto ne bo nikoli več nov... Če pa starga obnovim.... je pa kot nov :D

Drgač pa men osebno nikol ni blo za neko šminko in tak dalje (neki spojlerji in tak dalje).
Sem pač tak človek da more neki predelat drgač ne more mirno spat....Sicer pa od novih avtov noeb nima moje sanske oblike ( tud petka ne ampak je najbolš približek).

Tole vse skup ni tak drago kot si mislite...za komplet obnovo podvozja sem dal pičlih 100Evrov ( pol kile barve,kit,elektrode,elektrika,zaščita,zadnja prema+ploščice...) ostalo pa je blo samo delo , ki pa je za men tko al tko hobi..... če pa bi že delal za koga bi pač računal.

Okol predelav pa....... 142.7db muzike ( tud to je v avto ja :D ) dvd,LCD, spuščen kok gre....poraba pa pičlih 4.2-4.8 na sto. In še to da men je blo vedn najbolš predelovat tist kar je skrito..... in tud tiste predelave so mi najbolše in največ vredne...torej ko pogledaš avto od zunaj je stock ampak ko pa začneš odkrivat pa ugotoviš da ni nič več original ( podvozje, vodila,amortizerji,nosilci....)

Okol bolšega avta pa.... jeep 96 letnik s katerim ni ovir na nobenem terenu :D

Ostalo pa je že tak lubika napisala in tud ona ma isto veselje kot jaz :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če okt 11, 2007 3:34 pm

Ja je pa to vozilo že tudi okoli košev gnilo ali pa vsaj zgleda tako :roll: a ima to res še smisel :?: Jaz bi nekje poiskal eno R5 letnik 96 za normalen denar in to vse not preložil z motorjem vred in imaš potem mir nekaj let :idea: ;)

lisica
Novinec

Napisal/-a lisica Če okt 11, 2007 4:13 pm

In v čem je pol poanta,če bo čez par let razpadla.Z tem podvozjem pa bo 10 let mir.Pa te petke nima od včeraj,tak da,...se je navadil na njo,s tem pa tud jas,...in to je to.Veselje pač do dela,pa eksperimentiranja,ki še pride. ;)
Pa od spredi še samo ni nekaj popravljeno podvozje,zadaj pa tak je,in kot v vsakem avtu pač nekaj crkne,pa je pač treba popravit in zato še ni treba rečt,da se ne splača.
Šparavčka je treba šparat. :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če okt 11, 2007 4:36 pm

Spredaj okol košev oz. po tistih nosilcih je vse od rdeče hladilne tekočine ( ki jo je nardil ko je ftrgalo dihtungo) če sam pobrišem bo slikca druga:)

Drgač pa tud če bi blo neb blo blema za naju :)

Kok se pa splača al ne..... kupiš novi avto in si prepričan, bo služil dve-tri leta brez blemov..... ampak kok bo vreden ,ko bo star dve-tri lete napram novemu? pol cene novga? kok tisoč evrov?:) tu pa vložiš mal volje mal znanja mal denarja pa se voziš dalje.:) splača se tko tko al nič ne....... ampak gre se za veselje.... od nekdaj pa že imam skrito željo nardit neki svojga...delno se to tu uresničuje :)

Je pa šla ta petka 2 leti brez blema potem generalka ( ki celo ni bla nujna ampak lisko pač :D ) potem spet dve leti... zdaj pa podvozje in ostalo.......

Se je pa skakalo z njo....... makadam nikol ni bil ovira....... nasedu 10000x.... šel prek robnika ali previsa tko da so zadnja kolesa bla u zraku, ker je nasedu na trebuh...... blokado je motor videl tokrat ko mogoč kater na tem forumu celo življenje ne bo sprobal ( z izjemo hondašev :D ) po dveh kolah.....pločniki......
Skratka veselje pač :)

Pačkot jaz nebom nikoli razumel da vzameš kredit ker hočeš met nov avto....tak verjetn eni ne bojo razumeli najinega početja :)

Tak zaj pa v kanal in nad motor :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če okt 11, 2007 10:33 pm

No ker delo ne sme stat....... je danes šla glava dol..........ampak na najino začudenje ( in upanje čudeža, ki se seveda ni zgodil). Cilidri,bati, odmična,ležaji, ventili....vse v odličnem stanju...... glava pa žal....pokjena po dolgem in počez..... počeno med ventili prek vodil ventilov prek vodnih kanalov...... v glavnem tale glava je v 600.000km odslužla svoje. In zdaj sem na lovu za drugo rabljeno dobro glavo.

Drgač pa na moje začudenje je po 60.000km zobat jermen bil popolnoma zrahlan, oba španarja ružita........ Tak da lastniki takih petk se javite da vam to pomenjama :D

Tle se v bolku v vodnih kanalih vidi izratito rdeče ( način fotografiranja v resnici je dost manj "rjavo" )
Slika

Tule pa sta ventila nad prvim batom...... razpoka med ventiloma je milina proti temu kar je nad četrtim batom.....razpoke pa po iste pri obeh ostalih batih.... in še prek vodnih kanalov.....

Slika

In pa kak more bit urejena delovna miza :D

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če okt 11, 2007 11:05 pm

Taki projekti so mi najbl zakon - obnovit obrabljeno mehaniko avta, ampak tko da ostane original. Vaju čist razumem, če to delata za hobi. Jst bi tud, če bi mel prostor pa mejčkn več znanja. :oops:
Še slikc! :pop:

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Pe okt 12, 2007 6:56 am

Super sta!!!
Ne ozirajta se na druge in počnita kar vama je všeč!!
Meni se projekt dopade!
Kr veselo slikajta pa slikce sm limajta!!!
LP

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe okt 12, 2007 9:57 am

A nebi zdaj razmislil od dCi-ju ? :D
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

lisica
Novinec

Napisal/-a lisica Pe okt 12, 2007 11:21 am

AgitatoR je napisal/-a:A nebi zdaj razmislil od dCi-ju ? :D
Ja sej,2X mu ni za rečt. ;)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe okt 12, 2007 2:47 pm

lisica je napisal/-a:
AgitatoR je napisal/-a:A nebi zdaj razmislil od dCi-ju ? :D
Ja sej,2X mu ni za rečt. ;)

Prvo je treba s tega motorja potegnit kok se da ;)
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe okt 12, 2007 11:15 pm

Lahko pove vsak svoje mnenje zakaj pa ne.

Lisko, kar tako naprej zrihtaj in se vozi dalje. Sam pr glav se lahko mal zatakne, ker jih ni tok teh petk in veš lahko majo tud druge napokjeno glavo.

DELI:

http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?id=1538498
www.Avto.net - 1.slovenski avtomobilski sejem na internetu

Za več pa poišč

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So okt 13, 2007 9:01 pm

Po mal premora ( so pač tud druge obveznosti poleg tega tko mam drug avto tako da se s tem ne mudi.....) so šli ventili ven..... ko sem že upal , da ne bo več razpok ( sicer mal smotano sej te renoja šravfam :D ) se je pokazalo nad ventili pod vzmetmi.....

Slika

Slika

Slika

Na www.motorne-glave.com sem najdu obnovo glav, dajo tudi enoletno garancijo..... u pondelk jih pokličem, če se to sploh da obnovit.. in pa kok bo cena... ker dobit staro rabljeno ki je dobra je loterija, če pa je dobra so pa vodila ventilov zrabljena....
Slika

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Ne okt 14, 2007 10:30 am

Kolkr gledam je glava zelo, zelo podobna tisti od volvota 1.7 turbo. Pasala pa bi tudi od 1.8 8v (90/110 hp), samo da bi bila kompresija potem manjša ker ima tista glava ubočen izgorevalni prostor.
Se je za pozanimat glede razlik.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost