Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Re: Obnova Lancia Delta HF

Napisal/-a grega983 Če dec 16, 2010 9:13 pm

Ne, za1x ga še ne iščem. Nekak ga nimam v planu. Ta od markota bi bil samo ekstra, če mi ga nebi prodal prej
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Sashs
aka puntoshark

Napisal/-a Sashs Če dec 16, 2010 10:30 pm

aha much beter...

sam ta tvoja integralka pa je bla v bogem stanju...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če dec 16, 2010 10:38 pm

Sashs je napisal/-a:aha much beter...

No pa najdi eno takšno ali podobno, ki ni bla zlamana ali na strehi :)
Še tiste za 20000 €, ki se prodajajo v D so bile zlamane.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 16, 2010 10:45 pm

Ja samo so tudi u nulo poštimane, kar pa jaz svoje nebom mogu, ker je bila XX razbita, in zmeri na hitro šlampasto in za silo skupi zmetana, Nekaj sem fuge lovil samo je že vse tako pretegnjen, da se kaj dosti nebo dalo storiti, bo pa vsekakor bolši kot je bilo.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Če dec 16, 2010 10:49 pm

nevermind je napisal/-a:

Pa j.... nemčijo. V italiji se najde kej bolj užitnega. Res pa da je cena temu primerna.
Aja, pa da vaju popravim če mogoče nista opazla, ne obnavlja se integralka. Smešno mi je poslušat "poznavalce", ki vedo da je obstajala integralka. Da pa se je dalo nabavit modele hf turbo, 4wd, 8 in 16V evo .... no to pa jim podre vso matematiko.
In potem slišiš nekoga ki čist samozavestno izjavi da je videl delto hf turbo integrale 4wd .... :roll:

sorry za off @lancia hf

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 16, 2010 10:56 pm

grega983 je napisal/-a:
In potem slišiš nekoga ki čist samozavestno izjavi da je videl delto hf turbo integrale 4wd .... :roll:

Tale je huda ja, res pa, da je zelo teško dopovedati kašnemu, kaj je to sploh za en avto.
Ko mu rečeš da ni Integrale, in da je bil avto prvotno brez poširitve, te gleda ko žaba lešnik, potem je zelo teško dopovedat kaj delajo te blatniki gor.........

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 19, 2010 6:39 pm

Takole nekako sedaj izgleda že malo "pobarvano" z barvo, ki jo šenka mati narava. :D

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

zmontirani prednji sedeži

Slika

Slika

In še oslarija ki sem jo naredil Slika

Slika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Ne dec 19, 2010 6:44 pm

Dvokomponentna epoksi barva te reši vseh skrbi. Bemtiš, sam to je draga rešitev. Jz sm že celo premoženje zmetu sam za barvo. Trotl zihr :D

Mam pa en predlog zate. Vzam si čas pa odmontiri vse iz potniške kabine pa nared ornk čistilno akcijo. Ni strošek, rezultati pa bodo :shock:

Bambi158
Novinec

Napisal/-a Bambi158 Ne dec 19, 2010 7:00 pm

Lepo videti takšno obnovo. A sedeže boš kaj preoblekel?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 19, 2010 7:10 pm

Grega, ko bo avto enkrat štrihnen in zunanjost sestavljena, se bom podstopil generalke notranjosti, za zdej je problem, ker je brez stekel, in ko sem brusil barvo in kit se je kadilo v notranjost, sedeže pa nebom nič preoblačil, saj jih bo treba samo malo spucat pa bojo OK.

Uporabniški avatar
stony
Novinec

Napisal/-a stony Ne dec 19, 2010 8:12 pm

Vidim da neki napredek je, ampak tam kje si varil in brusil bi lahko takoj malo poščetkal pa premazal pa magari z bilo kakšno barvo, samo da ni golo, ker tako pa boš še enkrat vse moral brusit.
Sprejmi to kot pomoč ne kot grajanje ;)
:arrow: Vidim da si se kot mnogi "izgubil" v projektu zaradi takšnih in drugačnih okoliščin, začel sto del pa niti enega dokončal.
Vem da so težki takšni projekti, ampak moral si boš narediti popis del in katera imajo prednost, nato pa enega po enega dokončat in črtat z seznama, drugače me je strah da ko bo avto gotov bo v slabšem stanju( čeprav pri deltah je to skoraj nemogoče) kot je bil.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Ne dec 19, 2010 8:27 pm

stony je napisal/-a:drugače me je strah da ko bo avto gotov bo v slabšem stanju( čeprav pri deltah je to skoraj nemogoče) kot je bil.

Ded, pa sej delte niso tk švoh. Če odmisliš katastrofo pri protikorozijski zaščiti avti niti niso tk napačni. Aja, pa tu pa tam zna elektrika j..... oops
Drgeč pa mislim da bo po končanju tale delta v dost boljšem stanju kot na začetku. Ko skoraj ni mogla bit bolj zdelana. Sam z rjo pa ma srečo, da je ni glih neki blazno :D

Sashs
aka puntoshark

Napisal/-a Sashs Ne dec 19, 2010 8:29 pm

Se strinjam z tabo stony to kar gledam na teh slikah je packarija... Kak lahko pustis zadeve rjavet...

O neki orginalnosti si mi govoril v moji temi... Ti sedezi ne sedejo sploh bi blo blo kaksne recarote iz tistih let poiskat....

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 19, 2010 8:32 pm

Tudi te popravki še pridejo, saj bo avto šel na štrihanje šele v januarju nekje, in ga bojo tam finiširali. Bom pa mogu še marsikje malo popenzlat, ne samo tam kjer se vidi na slikah. Samo najprej moram svojo neumnost popravt, ker sem odlomil cevko za "ibrlauf" in zdej nemorm tud avta ne malo prestaviti, da bi lahko šel vsaj okoli avta.

Sashs: jaz sem že kupil avto, ki je imel kar nekaj drugh delov, ki pa so od Lancia Delta HF samo ne od mojega modela. Tako da vse, kar je na avtomobilu je bilo tovarniško delano za Delto. Upam da zastopiš kaj ti hočem povedat.
Zadnjič spremenil lancia hf, dne Ne dec 19, 2010 8:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne dec 19, 2010 8:37 pm

Temule bi jaz rekel obova delte http://www.zup-racing.com/forum/viewtop ... f=5&t=2525 vse ostalo štukanje je precej kratkoročno. Pa kako lahko pustiš zadevo ko jo zbrusiš nezaščiteno??

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 19, 2010 8:47 pm

čare je napisal/-a:Temule bi jaz rekel obova delte http://www.zup-racing.com/forum/viewtop ... f=5&t=2525 vse ostalo štukanje je precej kratkoročno. Pa kako lahko pustiš zadevo ko jo zbrusiš nezaščiteno??

V tej temi gre pa bolj za žilco in veselje do obnove, ker računsko gledano, se bi lahko že zelo lepa EVO kupila za ta denar.

Sashs
aka puntoshark

Napisal/-a Sashs Ne dec 19, 2010 9:15 pm

Sory samo pr tebi ne vidim nekega blaznega veselja glede na to da imas vse narjeno naspol... Naspol imas demontiran avto bos pol raj z zobno scetko pucal prah od kita dol...

Tepete so se kr gor, gume tudi, varnostni pasovo to nebo nkol vec cisto kot je treba...

Moram ti povedati in to je kritika .... Da si se zadev lotil polovicarsko...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 19, 2010 9:26 pm

Jaz sem se lotil samo pucanja rje, in to ne take kot je sedaj na slikah, samo površinska, ampak tisto, ki je že dodobra načela pleh. Za čisto vse ostalo bojo poskrbeli v delavnici v kateri se bo avto finiširal in barval. Bi ga pa verjetno tudi sam bolj razstavil, če bi imel kje prostor, da bi stvari lahko zložil. Zato tudi ni čisto olupljen.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne dec 19, 2010 10:06 pm

grega983 je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:

Pa j.... nemčijo. V italiji se najde kej bolj užitnega. Res pa da je cena temu primerna.
Aja, pa da vaju popravim če mogoče nista opazla, ne obnavlja se integralka. Smešno mi je poslušat "poznavalce", ki vedo da je obstajala integralka. Da pa se je dalo nabavit modele hf turbo, 4wd, 8 in 16V evo .... no to pa jim podre vso matematiko.

sorry za off @lancia hf

Vsaka lancia z nalepko martini racing je integrale 4wd turbo 16V z 600 konji in dirkalnim motorjem, s katerim je nastopala v rally :)
Sej z clioti plave barve in nalepko 16V je isto, vsi so williams z motorjem od F1, ki ga je na roke sestavil Frank Williams.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Ne dec 19, 2010 10:19 pm

:lol: :lol: :lol:

Sej že že vsak tadrug plav ventilar Williams.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost